Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego, mimo że nie oglądam tego typu filmów, to gustomierz podpowiada mi że on jest w 90% w moim guście? Przy takiej ocenie? Troszkę mnie to dziwi :)

strus_29

"Dla zalogowanych użytkowników na kartach filmów pojawi się informacja, na ile procent dany film jest w ich guście. Ocena bierze pod uwagę kilka zmiennych: Gustopodobnych, czyli osoby, które lubią podobne filmy, ogólną ocenę danego filmu dokonaną przez społeczność oraz takie dane, jak twórcy i gatunek, które zostają porównane z innymi filmami danych twórców/z danego gatunku, ocenione przez użytkownika." ;)

edytka44

świetnie, czyli to dokładnie nic nie tłumaczy :)

ocenił(a) film na 9
strus_29

jest to jeden z najlepszych algorytmów do kojarzenia. Czasami moze ci sie zdarzyc cos takiego jak opisujesz jednak nie zmienia to faktu ze algorytm jest najlepszy

w1w1w1w1

fakt, w większości jest bardzo dobry. a tutaj myślę tylko że znaczenie może trochę mieć etykietka "filmweb poleca" :)

ocenił(a) film na 8
edytka44

Może to wpływ oceny gustopodobnych i znajomych? Poza tym film jest po części komedią, więc oceny innych komedii mogą podnosić wynik gustomierza.

użytkownik usunięty
strus_29

Po prostu filmweb dba o jakość naszego czasu wolnego i poprzez gustomierz promuje indywidualizm;)