Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego, mimo że nie oglądam tego typu filmów, to gustomierz podpowiada mi że on jest w 90% w moim guście? Przy takiej ocenie? Troszkę mnie to dziwi :)
"Dla zalogowanych użytkowników na kartach filmów pojawi się informacja, na ile procent dany film jest w ich guście. Ocena bierze pod uwagę kilka zmiennych: Gustopodobnych, czyli osoby, które lubią podobne filmy, ogólną ocenę danego filmu dokonaną przez społeczność oraz takie dane, jak twórcy i gatunek, które zostają porównane z innymi filmami danych twórców/z danego gatunku, ocenione przez użytkownika." ;)
jest to jeden z najlepszych algorytmów do kojarzenia. Czasami moze ci sie zdarzyc cos takiego jak opisujesz jednak nie zmienia to faktu ze algorytm jest najlepszy
fakt, w większości jest bardzo dobry. a tutaj myślę tylko że znaczenie może trochę mieć etykietka "filmweb poleca" :)
Może to wpływ oceny gustopodobnych i znajomych? Poza tym film jest po części komedią, więc oceny innych komedii mogą podnosić wynik gustomierza.