Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Hmm... 

użytkownik usunięty

Czy tylko ja uważam,że ten film to wielkie nieporozumienie?;) Ja nie wiem jak Sigourney Weaver
mogła w tym zagrać,chyba tylko dla kasy.Pomysł pewnie i niezły,ale wykonanie...eghym.Podczas seansu ludzie się cały czas śmiali.Jedyna fajna rzecz w tym filmie to Marty.;-) Dzieci w Afryce głodują,a oni kasę wydaja na taki shit.Dziękuję,pozdrawiam.;)

ocenił(a) film na 9

Bo to trochę komedia, więc nic dziwnego, że się śmiali. A mi się podobał i to bardzo i zgarnął też wiele dobrych opinii, dlatego kasa nie poszła w błoto :)

użytkownik usunięty
extranick

Oceniłeś na 9?Chłopie.;-)Może ja się mylę,nie wiem...taka jest moja obecna opinia.Może mi się za jakiś czas zmieni.^^

ocenił(a) film na 9

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=2529 nie tylko ja dobrze oceniam ten film. Ja tam się na nim świetnie bawiłem ;)

ocenił(a) film na 9
extranick

a poza tym na imdb ma ocene 7.3

użytkownik usunięty
extranick

I don't want to live on this planet anymore...spróbuję się z tym pogodzić.;D A tak na marginesie-o co chodzi w tym filmie?;)

ocenił(a) film na 9

Oglądałaś jakieś slashery ? Piatek 13-go lub cos w tym stylu ? W Dom w głębii lasu pokazano jak można wyjaśnić ich schematyczność i idiotyzmy w nich zawarte. Jak ktoś jest fanem horrorów, to myślę, że ten film mu się spodoba.

ocenił(a) film na 8

Proszę się zapoznać z przeważającymi, pozytywnymi opiniami krytyków na stronie http://www.rottentomatoes.com/m/the_cabin_in_the_woods/

Statystykę ma lepszą niż box-officeowy behemot "The Dark Knight Rises".

ocenił(a) film na 6
extranick

Szczerze mówiąc to ta recenzja to jakaś szmira jest. Film obejrzałem, reckę przeczytałem potem - ale poza bezinformacyjnych zachwytów nic w niej nie ma. Film był średni, trochę zaplusował końcówką natomiast zaminusował 'drugą stroną lustra' tak więc wyszło mi jakoś pół na pół. Zaznaczę też, że jestem raczej antyfanem horrorów więc wewnątrzgatunkowe polemiki niespecjalnie mnie emocjonowały.

ocenił(a) film na 9
zooo_2

sam sobie odpowiedziałeś ;)

ocenił(a) film na 6
extranick

W sumie pytanie zostało - czemu taką recenzję tu dokleiłeś? Tylko dlatego, że jest pochwalna? Klikając liczyłem, że czegoś się z niej przyjdzie dowiedzieć, a po prawdzie to nic nie wnosi.

ocenił(a) film na 8

Widać nie zrozumiałeś filmu.To miał być pastisz a nie typowy horror.

użytkownik usunięty
G92b

Okeeej,okeeej,niech bd.;D Zrobię do niego podejście za kilka miesięcy.;-) Ale przynajmniej się uśmiałam.I może po cześć zgodzę się z tym,że miał pokazać shcematycznośc czy też idiotyzm pozostałych filmów w tym gatunku...Ale tylko po części.;D

ocenił(a) film na 8

Jak to "po części" ? Przecież ten film to jest głównie komedia naśmiewająca się z horrorów. Film jest o tyle GENIALNY , że ma sto razy więcej sensu i realizmu niż większość horrorów. Scena w której bohaterowie stwierdzają że muszą trzymać się razem i ostrożnie sprawdzić wszystkie pokoje , powoduje panikę "reżyserów horroru" którzy naprowadzają swoich "aktorów" do podjęcia "właściwej" ( głupiej) decyzji którą znamy z 90% horrorów. I tak jest zawsze. Bohaterowie chcą zrobić coś rozsądnego , kitle im przeszkadzają. Film jest przezajebisty.

użytkownik usunięty
Dzibrill

No ok,nie chcę się spierać.;D W sumie to rzuciliście mi wszyscy nowe światło na ten film.Dziękuję serdecznie,pozdrawiam.;D

użytkownik usunięty

Powracam i zgadzam się z wami w 100 %. :P Muszę się przyznać, że gdy oglądałam film w kinie podczas nocnego seansu to oceniłam go słabiutko, bo byłam zmęczona, ludzie mnie na sali wkurzali, nie skupiłam się na nim i w ogóle. :D Ale jak obejrzałam go po raz kolejny to oceniłam go zupełnie inaczej. Bo ten film nie jest oczywisty i dla niektórych jedno obejrzenie nie wystarczy. Polecam tym wszystkim przeciwnikom obejrzeć kolejny raz i dopiero ocenić. Bo jestem przykładem, że można zmienić zdanie. :) Cofam wszystko co tutaj napisałam. :D