Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Jeśli macie do siebie szacunek, to nie decydujcie się na "The Cabin in the Woods". Po
obejrzeniu tego filmu aż chce się napisać do jego producentów z żądaniem zwrotu 1,5
godziny swojego życia, które poświęciło się na ten film.

"The Cabin in the Woods" jest niedorzeczny i zdecydowanie nie jest to horror - horrorem jest
jego oglądanie. Kino klasy Z. Totalne nieporozumienie. Nie polecam.

ocenił(a) film na 8
CzerwonyKaktus

Nie mąć ludziom w głowie ,bo faktycznie nie bedą oglądać.

maciekb80

I wyjdzie im to na zdrowie.

ocenił(a) film na 3
CzerwonyKaktus

racja, ten film popsuł mi dobry humor

CzerwonyKaktus

Współczuję gustu :/

ocenił(a) film na 4
martinos1985

Faktycznie debilny film. Momentami śmieszny, wcale nie straszny. Nie sprawdza się w żadnym z tych gatunków.

ocenił(a) film na 2
CzerwonyKaktus

Jak dla mnie - również strata czasu. Zwykły horror o nastolatkach, plus na siłę jakaś źle poprowadzona fabuła dodatkowa.

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

Na boga, przecież to właśnie nie jest zwykły horror o nastolatkach. To nawet nie jest horror na serio. Przegapiłeś chyba główny motyw tego filmu.

Ludzie no, a z Amerykanów się śmiejecie.

ocenił(a) film na 8
Machabeusz

ale "boga" mógłbyś już napisać z duże chociażby z szacunku

ocenił(a) film na 8
maciekb80

A skąd wiesz na którego boga się powoływałem?

Machabeusz

Strzelam, że na tego, który pod koniec filmu wystawia rękę ;)

ocenił(a) film na 8
Machabeusz

No to powiedz

CzerwonyKaktus

w pełni się zgadzam ,film nieporozumienie ,brakowało mi w nim tylko mordujących smerfow

ocenił(a) film na 8
paslo

mnie też ale całkiem nieźle się bawiłem daję 7 :P

CzerwonyKaktus

Bo najpierw się dowiaduje na co się idzie do kina. Potem się nie narzeka, że chciało się horror,a dostało się inteligentną parodię i nie pisze głupich komentarzy. Przeczytałem reckę dziennikarza, do którego mam zaufanie i znam jako tako jego gust, wiedziałem czego się spodziewać, świetnie się bawiłem w kinie. Prosty przepis na udany wieczór- myślcie ludzie. Isn't it obvious? Wesja ze strzałkami, żebyś zrozumiał na przyszłość.
Dowiadujesz się o interesującym filmie > oglądasz trailer > czytasz reckę z zaufanego źródła (ja lubię te w tygodnikach, bo są krótkie i nie zdradzają za dużo) > idziesz do kina uśmiechnięty > nie defekujesz uszami, że film nie jest taki jak oczekiwałeś > po seansie piszesz ciekawy komentarz na filmwebie (opcjonalnie)

CzerwonyKaktus

Dlaczego wszyscy muszą sobie zawsze skakać do gardeł? Każdy z nas ma prawo ocenić film (nie tylko na plus, ale i na minus) i jest to jego własna ocena, z którą reszta wcale nie musi się zgadzać.
Mi osobiście film też za bardzo nie przypadł do gustu. Dałem 5/10, bo gorsze szmiry zdarzyło mi się oglądać.

ocenił(a) film na 8
barrthezz

święte słowa

ocenił(a) film na 5
CzerwonyKaktus

To z zalozenia nie mial byc horror tylko parodia horroru, a szczegolnie roznych wyswiechtanych schematow w tym gatunku wykorzystywanych. Nie wyszlo za dobrze, czegos zabraklo w warstwie realizacyjnej. W parodiach prosi sie o pewna blyskotliwosc, a tutaj jej w ogole nie bylo. Kilka pomyslow fajnych, ale ogladalo sie to bez wiekszych emocji. To glowna wada filmu.

ocenił(a) film na 8
per333

zgadzam się

per333

A ja się nie zgadzam ;) Moim zdaniem to idealny wytwór popkultury, godny następca Krzyku, świetna gra konwencją, błyskotliwe bardzo, tylko trzeba chcieć to zobaczyć. Humor ciut inteligentniejszy niż w Strasznym filmie i już się ludzie gubią... Nie bierz tego do siebie, to generalna uwaga. Jeżeli film ci nie podszedł - ok.

ocenił(a) film na 5
Wina_Woltera

Rozne rzeczy mozna o tym filmie powiedziec, ale na pewno nie to, ze jest idealny.

ocenił(a) film na 1
CzerwonyKaktus

Beznadziejny !!!!!!

ocenił(a) film na 1
CzerwonyKaktus

Inteligentna parodia? Nie dorabiajmy ideologii tam gdzie jej nie ma.
Film jest gówniany, nie ważne czy ktoś brałby go za horror, czy za satyrę.
Nie warto marnować na niego nawet minuty.