Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Może jestem zbyt wymagająca, ale ten film to totalne dno! Zależy kto, co lubi w horrorach, ale tabuny duchów zarządzane przez tajemniczą korporacje miłującą pradawne bóstwo,to idiotyzm!
Zapowiadało się nieźle, film fajnie zmontowany, realizacja też ok, dobre dialogi (niektóre), ale fabuła położyła wszystko. Jeden z gorszych filmów, jakie w życiu widziałam!

huda777

zgadam się, ten film to szczyt głupoty.

ocenił(a) film na 7
huda777

oczywiście rozumiem i szanuję Twoje odmienne zdanie, ale być może powinnaś zapoznać się z tą stroną: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pastisz_%28stylistyka%29. Zakładam, że filmy pokroju Maczety albo Tarantinowskiego Death Proof'a też Ci się nie podobały? No cóż, to odpowiednia stylistyka. nie dla każdego, ale wypadałoby używać nieco sensowniejszych argumentów niż "dno" i "idiotyzm". w tym momencie wygląda to jak "nie rozumiem, więc mówię, że głupie".

ocenił(a) film na 10
Juv

Juv,całkowicie się z Tobą zgadzam.
Dodam też,że moim zdaniem film jest rewelacyjny.Fabuła jak na horrory ostatnich lat naprawdę oryginalna,fajne dialogi-elementy humoru dodają luzu na tyle,że film możnaby uznać w kategoriach Horror/czarna komedia.Plusem jest też to kto przeżył do końca-to,że przyżyje ruda bylo raczej oczywiste,aczkolwiek trzymając się schematów odnosi się wrażenie,że przeżyje koleżka z którym chcieli zespawać rudą,a tu dobry psikus!przeżywa kto?Koleś jaracz trawy,totalny luzak,wydający się nieco głupkowaty,okazuje się mieć niezły tok myślenia i rozszyfrowuje cały spisek :-) mogłabym jeszcze trochę dodać,ale muszę właśnie wyjść z domu hehehe :-)

Juv

Trzeba być debilem, żeby nie zobaczyć, że to jest pastisz. Ten film to cudowna odmiana od tego, co zazwyczaj nam serwują w sferze horrorów. Czy naprawdę nikt się nie zorientował, że ten film CELOWO jest idiotyczny? Ofiara ze szmaty, sportowca, kujona, debila i dziewicy żeby zaspokoić głód pierwotnych bogów, really? Widać te wasze 'piły' i inne gnioty zupełnie wyprały wam mózgi.

ocenił(a) film na 1
jgfgh

Oczywiście, najlepiej komuś nawrzucać, obrazić i jest ok, ważne że Twoje na wierzchu. Myślałam, że takie serwisy są po to, aby podzielić się swoją opinią. Czy uważasz że ten film musi się podobać każdemu, a jeżeli ktoś myśli inaczej to jest idiotą? Na horrorach lubię się bać, a konwencja pastiszu zupełnie mi nie odpowiada i wyraziłam swoją opinię, zaznaczając przy tym, że zależy co kto lubi...

huda777

'Trzeba być debilem, żeby nie zobaczyć, że to jest pastisz.'
Pokaż proszę gdzie piszę, że ten komu ten film się nie podoba jest idiotą. Mi po prostu szkoda ludzi, którzy nie zauważają tak oczywistej rzeczy. Jeśli komuś się taka konwencja nie podoba - ok, ma do tego prawo. Ale widać, że w większości negatywnych opinii ludzie je wygłaszający nie zorientowali się po prostu jaka jest konwencja filmu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
huda777

Tak, tak, tak. Lepiej, żeby zrobiono kolejny horror, w którym dzieje się dokładnie to samo co w innych podobny....
Idiotyczny to jest twój tok myślenia i rozumowania. Film jest mega oryginalny i moga dobry. Jest tak absurdalny i tak przegięty, a przez to ciekawy, że nie da się go odrzucić w trakcie oglądania. Na każdym kroku nabija się z horrorów i w fajny sposób tłumaczy błędy jakie popełnia większośc twórców w swoich produkcjach. Pomysł, humor, brutalnośc i oryginalność.
Moim zdaniem jeden z lepszych horrorów ostatnich lat.

ocenił(a) film na 1
huda777

Zamysł filmu bardzo ciekawy, ale wykonanie rozczarowujące. Może faktycznie nie zrozumiałam go do końca, ale po prostu zakończenie było, według mnie, tak beznadziejne, że popsuło całą resztę... I nie jestem pewna czy film był specjalnie tak zrobiony, tzw. przerysowany, czy po prostu takie było wytłumaczenie na tę kiepską produkcję... Sama już nie wiem.