Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

MICRO SPOLER
Nie będę się specjalnie rozpisywał sądząc po ocenach i opiniach nie będzie za bardzo z kim porozmawiać. Po pierwsze jestem fanem gatunku ale jednocześnie osobą która nie sugeruje się ani reklamami ani tym bardziej przydzielanym przez serwisy gatunkom. I tak dostałem jeden z najlepszych filmów tego roku, zdecydowanie, nawet sam kiedyś myślałem nad filmem tego typu tyle, że w realiach dramatu sądowego. Whatever, nie wiem za bardzo co powiedzieć na jego temat, bo to jeden z tych filmów które trzeba zobaczyć bo słowami nie da się opisać i gdybym miał go skwitować jedną sceną ,to będzie to motyw: "Musimy trzymać się w grupie" :D mistrzostwo ! No i oczywiście końcówka i ostatnie ujęcie w które naprawdę nie wierzyłem do samego końca.
Tego czego mi brakło to obrazka z kina horroru amerykańskiego typu maska Jasona + sławna muzyczka, rękawica Freddiego etc. doskonale by to zwieńczyło charakter filmu. Myślę, że każdy fan gatunku powinien docenić Domek za pomysł i wykonanie.

BTW. Czy tylko mi się wydaje, ze był ciut za krótki ?

Mocne 8/10

ocenił(a) film na 8
Kolbe

Film extra - oczywiście jeśli się kto spodziewa horroru, to się zawiedzie, ale jako pastisz....:):) zwracam uwagę na scenę z tablicą z +/- 33 minuty, gdzie są potwory wypisane - niech sie młodzież cieszy, że na Kevina nie trafiła:)

ocenił(a) film na 8
ratajczak

Dokładnie, chociaż, miałem nadzieję to zobaczyć w finałowej scenie :D

Kolbe

Teraz takich filmów mało się kręci, do tego ludzie chyba ich nie rozumieją konwencji. Świetne Drag Me to Hell ma ocene 5,5 :|

ocenił(a) film na 8
CottonCrush

Pokolenie Sama Raimiego wymiera prawdopodobnie, a Drag Me To Hell to prawdopodobnie jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat, lśni między tymi wszystkimi Piłami, Residentami i innymi Woskowymi badziewiami któe o dziwo sprzedają się u nas dużo lepiej niż filmy na które naprawdę warto zwrócić uwagę i tym bardziej komicznie to wygląda na tle całego świata, bo Cabin in the Woods nie spodobał się chyba tylko w polsce no może poza znaczkiem FW Poleca przy ocenie 5,9 :D