Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Z całym szacunkiem, ale jak to ma być lepsze od Piły to ja dziękuję bardzo...komuś się coś chyba ostro pomieszało, albo jak można było przypuszczać na siłę chciał to coś rozreklamować. W sumie kolejny raz się sprawdziło, że przereklamowane i gloryfikowane filmy okazują się być kiepskie lub kiczowate. Pomysł na fabułę może i dobry, ale wykonanie tragiczne, sceny ogólnie kiepskie i w 99% nie straszą, ani nie zaskakują co powinno być chyba jednym z głównych atutów horroru. Do tego kiepska gra aktorów (tylko 1 fajna postać wg mnie) i średnie zakończenie. Może jeszcze tylko kilka fajnych momentów i tyle. Na pewno szkoda kasy na bilet w kinie, chyba że ktoś lubi głupawe horrory (przynajmniej taki jest wg mnie ten film).

ocenił(a) film na 4
uwieziona

zgadzam się w 100%. Mam takie same odczucia po obejrzeniu tego filmu.

ocenił(a) film na 9
uwieziona

Właśnie wróciłem z kina i... wow! Tego filmu nie można porównać do Piły, jest zupełnie inny, ale jest świeży, nowy pomysł i świetne wykonanie. Jedna fajna postać to oczywiście Marty i choćby dla jego tekstów warto ten film obejrzeć ;]

ocenił(a) film na 7
Witooo77

Film wzbudza emocję, skrajne zachwyt - niesmak, czyli nie można przejść obojętnie obok niego. Ja jestem po stronie wielbicieli, film mi się podobał taki powiew "Evil dead" (kultowa seria).

ocenił(a) film na 7
wujaniek

Fakt, fanom "Evil dead" powinien się spodobać, nawet bardzo bo to ten typ. Ja akurat takich horrorów nie trawię i są to filmy niewątpliwie bardzo specyficzne. Z tą obojętnością też masz rację, bo zahacza o pewien ważny aspekt i z tym też się zgodzę.

ocenił(a) film na 7
Witooo77

Nawet nie chodzi o rodzaj, bo może jest minimalnie podobny w konwencji, ale o jakość. Fakt, Marty wymiata;)

ocenił(a) film na 4
uwieziona

również popieram twoją wypowiedz Film żadną rewelacją nie jest spodziewałem się czegoś znacznie lepszego

uwieziona

Piła również nie straszy to po pierwsze, "Dom w głębi lasu" bardzo przywodzi na myśl serię "Martwe zło", a niektóre rozwiązania, komediowe czy straszące "Drag me to Hell". Tak samo jak filmy, które wymieniłem jest nowy, świeży, oryginalny. Przy tym niegłupi, skłania nawet do refleksji, a z kiczem to masz do czynienia w filmach Tarantino, a nie w tym horrorze. Gra aktorów, jak na horror doba, zakończenie nieprzewidywalne, nieschematyczne, jakie średnie? Większość Twoich argumentów jest nie trafiona, z wcześniej Twoich komentarzy na forum "Martwego zła" wiem że jesteś uprzedzona do tego typu obrazów.