Naprawdę! Nigdy przedtem się tak nie uśmiałem, jak na tym pozbawionym sensu
filmie.
{SPOILER}Gdy zobaczyłem hektolitry krwi na podłodze, która oczywiście była
realistyczna
jak nigdy (serio, nawet prawdziwa krew tak realistycznie nie wygląda!) pomyślałem
sobie- zakończenie musi być epickie. No i takie było!
Bogowie się wkurzyli na potęgę, a koleś zjarał blanta wraz z upie!@#$%ą czerwoną
posoką dziewczyną. Czy mógłbym marzyć i czymś lepszym w horr...co ku!@#? To jest
horror o.o?
No przepraszam, ale czy horror nie powinien straszyć?
Mam braci, którzy mają z kolei 5, 9 i prawie 10 lat- śmiali się razem ze mną. Dlaczego,
skoro ów film to horror? Ponieważ jest on "straszniejszy, niż Piła" co jest prawdą- jego
głupota jest tak straszna w porównaniu do Piły (tam bynajmniej potrafili wykorzystać
efekt
zaskoczenia...), że strach się w sumie bać.
Przepraszam jeżeli kogoś ten wątek obrazi lub zirytuje- nie jestem trollem, ani
hejterem
XD (chyba ładnie to wytłumaczyłem...). Film po prostu nie przypadł mi do gustu, bo
wydał
się nieco (nawet bardzo "nieco") bez głębi i jakiegokolwiek przesłania (no chyba, że to
brzmi "zapal zioło, nawet gdy rozpier!@# w koło") :).
PS. Mega znawcy jarania zioła (tutaj akurat wyśmiewam polską naturę, jako iż zioło to
"marihuaina", która ludziom w głowach przewraca- nie to co alkohol czy prochy, gdzie
tam...), inni rasta wyznawcy czy coś- do Was także nic nie mam. Ten koleś co się
ciągle
częstował marihuaną był chyba najciekawszym "czymś" co mnie zainteresowało i
{SPOILER}ubolewałem nad jego domniemaną śmiercią ;_;.
Jeżeli nie jest to horror to po co promować film za pomocą "wyolbrzymiania" go nad serię Piły? Piła jest horrorem, zatem ten film także powinien...
Do tego piszę czarno na białym, "gatunek: Horror"- tego także oczekiwałem no :].
Yyy...tak? Ten film był bardziej zabawny, niż straszny...
Dlatego gdyby miałby być komedią to oceniłbym go na pewno wyżej. Myśl.
Zastanów się człowieku. Film ocenia się przede wszystkim na podstawie tego czy Ci się podobał. A nie tego czy trafnie przypisali gatunek. Wydaje mi się że chyba jednak nie myślisz skoro oceniasz film po tym jak został promowany, a nie pod względem tego co było zawarte w fabule...
Są ludzie co nie myślą i nie potrafią wyciągać wniosków. Gdyby mu napisali że to film animowany to by pewnie dał 1/10.
To na cholerę się sugerujesz tak trailerami? już dawno wszyscy się skapnęli, że trailery robią marketingowcy żeby ściągnąć ludzi do kina tylko ty jeszcze tego nie czaisz. Tak Dom w głębi lasu to lekki rozrywkowy horrorek, który ma mnóstwo scen, w których jest dużo komedii i przesady. Jak sam nie potrafisz tego zauważyć i odebrać filmu takim jaki jest i zamiast tego widzisz w filmie to co ci powie reklama no to masz problem.
Na początku- nie sugerowałem się reklamą. Poszedłem do tego kina tak jakby z przymusu- ot co, kumple mnie wyciągnęli.
Nie przypadł mi do gustu i po prostu chciałem się podzielić tym jakie mam odczucie na jego temat. Po co od razu zbiorowy nalot na jedną marną wypowiedź o.o?
To tylko internet, a nawalacie we mnie jakbym coś znaczył pośród ponad miliarda internautów :D.
PS. Uprzedzając- ponownie oglądałem go z rodziną, w domu. Może to dlatego, że ponownie widziałem to "coś" mnie tak jakoś dobiło XD?
No moim zdaniem jest to po prostu kwestia tego typu, że spodziewałeś się czegoś poważniejszego, nie dziwię się bo tak właśnie go u nas w mediach przedstawiali. Tak czy siak mógł Ci się nie podobać :P