Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Za niska ocena

ocenił(a) film na 6

Wogole nie wiem czemu ma tak niska ocene .
Film jest polaczeniem wszystkich horrorow co juz w samym w sobie jest ciekawym pomyslem i jako jeden z nielicznych ma przeslanie . Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie bawil sie naszym kosztem ku uciesze ludzi ktozy za to placa . I to bylo pokazane w tym filmie , moze w bardziej niekonwencjonalny sposob ale mysle ze chociaz do czesci widzow to dotarlo

ocenił(a) film na 9
sarax100

"ale nie był straszny 1/10"
"nie rozbawił mnie 1/10"
"dno 1/10"
itp, itd, etc...
I weź żyj w tym kraju :/

ocenił(a) film na 10
extranick

Dokładnie...
http://www.imdb.com/title/tt1259521/?ref_=sr_1

ocenił(a) film na 9
sarax100

Też nie rozumiem dlaczego tak nisko. Ten film to genialne wykorzystanie oklepanych do orzygania motywów w bardzo nowatorski sposób. Ludzie chyba nie czują klimatu. To nie jest typowy horror, a nie wiem już kto wymyślił że to niby komedia. Po prostu pomysł moim zdaniem jest tak genialny jak tylko może byc. Zwróccie uwage na ten zajebisty dualizm, niesamowitą sprzecznośc: w swietle opowiedzianej tu historii kazdy horror staje się czymś najsztuczniejszym na świecie, bowiem każdy element jest kontrolowany. Z drugiej strony horror staje się najprawdziwszy, bo potwory są tu prawdziwe, choc trzymane w pewnych ryzach. To chyba odwrócenie o 180 stopni naszego myślenia o horrorach w ogóle. NIe podejrzewałabym już dawno Amerykanów o takie nowatorskie kino grozy.

Fabuła przypomina mi nieco "Potwory i spółkę", tyle że w wersji hard. Jak myślicie?

ocenił(a) film na 6
agatanna

Zgadzam sie z Toba problem w tym ze ludzie uwazaja taki typ horroru za nudny dla nich najlepsze horrory to teraz Teksanska masakra , czarnobyl czy zly skret, dla mnie te filmy sa na poziomie gimnazjum i gimbusow . Mnie sie podobal z wielu powodow i wiekszosc z nich wlasnie wymienilas. Pozdrawiam

użytkownik usunięty
sarax100

Gimbusy zniżają tą ocenę...
No bo jak: horror ma być straszny! Filmweb w tego typu gatunku jest mało wiarygodny...

ocenił(a) film na 7

W listopadzie do gatunku dodali "groteska filmowa", teraz tego nie ma. W sumie i tak by to nic nie zmieniało, bo gimby nie wiedzą co to groteska :D "lol?? ten film wogule nie jest straszny!!!1 ja z dziewczynom sie smialismy bo tam takie gupie wszystko bylo zal.pl 1/10 bo nie ma zero"

ocenił(a) film na 8
sarax100

Nie wszyscy dorosli do zrozumienia takich filmow :) Podejrzewam ze oceniliby Forresta Gumpa - 1 - nuda :) A co do filmu: Tworcy wspaniale bawia sie widzem, te zaklady na tablicy, ten jednorozec morderca ? Pokazali nam ze wiekszosc horrorow ktore wychodza w tych czasach wcale nie wywoluja w nas strachu, lecz irytacje, smiech i zazenowanie.

ocenił(a) film na 7
sarax100

Ja uwielbiam takie klimaty! Im więcej mindf*cka, tym lepiej. Do tej pory myślałam, że największym horrorowym składakiem był "Trick 'r Treat". Ten go rozwalił na łopaty razy 10! :D

ocenił(a) film na 8
sarax100

W pełni się zgadzam! Dziękuję za przyjaciół, którzy mi go polecili, bo ocena strasznie zaniżona. Najgorsze jest to, że większość oglądających nie rozumie na czym polega pastisz i traktuje ten film jak zwykły horror. Zamysł, gra, dialogi, tło -super. Szkoda, że na zagranicznych portalach ludzie potrafią docenić świetny pomysł, a u rodaków taka niska ocena.