Na IMDB 8.2 /10 , na METACRITIC 72 punkty na 100 , ale kto wie , może jeszcze się wiele zmienić :P
Na RT ma 92% pozytywów na 170 recenzji! ;O
Dwa miesiące temu widziałem przed seansem "Róży" w kinie zwiastun, który wywołał u mnie facepalm i ostatnie o czym bym wtedy pomyślał to, to, że kiedyś sięgnę po ten film.. Jednak ta kosmiczna ilość pozytywnych recenzji, sprawiła, że na pewno sprawdzę o co chodzi z tym filmem. :)
No dokładnie, niedawno było około 2 tys. głosów i średnia 7,9,a wcześniej jeszcze mniej i 7,6. Zazwyczaj ocena spada. A tutaj już na początku jak na horror było wysoko i ocena zaczęła rosnąć, teraaz jest około 12 tys. głosów. Myślałem, że ten rok będzie słaby, bo tylko The Grey i 21 Jump Street miały przyzwoite oceny, a już był marzec. Nie wspominając o filmwebie, gdzie żaden film jeszcze nie wszedł w rankingu do pierwszej tysiączki. Ale szykuje się naprawdę niezły rok: Get The Gringo, Avengers (prawdopodobnie jeden z najlepszych filmów w historii - ocena 9,1, ponad 3 tys. głosów), Iron Sky (choć tu już ocena ciut spadła), The Raid (choć to rok 2011), American Pie (kto by się spodziewał), a to nie najbardziej oczekiwane filmy tego roku (poza Avengers). No i horror z 8,2. Chyba tylko horror hitchcocka był tak oceniany.
Na Rate Your Music ma 3,69/5, czyli średnia raczej bardzo wysoka...
muszę ten film zobaczyć
Film dobry ze względu na to, że nie jest to kolejny "tego typu" film. Dziś widziałem i szczerze polecam