Moim zdaniem ten znak, ma ostrzegać przed filmami, które należy omijać szerokim łukiem. Już raz mnie filmweb nabrał na "piranię 3d" i tym razem ponownie to zrobił.
Ostatni raz zawiodłem się tak na "Między światami". Może i sam pomysł jest nieco "innowacyjny" ale ciągle miałem wrażenie, że gdzieś to już było (i podobno taki był zamiar twórców). Nie jestem wybredny co do filmów, ale krew mnie zalewa jak widzę takie głupoty na ekranie jak <spoiiiiler> całowanie wilka przez blondynke czy całe te "reality show"<koniec>. Nie powiem, że wszystko było do dupy, bo kilka scen było ciekawych i naprawdę fajnie zrobionych. Z aktorów najlepiej się spisłał moim zdaniem człowieczek od jarania. Tylko on ratował 1 połowę tego filmu tak naprawdę.
Mi osobiście film dopiero zaczął się podobać od momentu wejścia do windy laboratorium. Te wszystkie uwięzione potwory i sieczka była interesujaca i to mi się najbardziej podobało, by poźniej znowu popsuć wszystko dialogiem o bogach i końcu świata. Wielka łapa na końcu? jakoś niedawno gdzieś już to widziałem. Tak więc film podobał mi się dopiero pod koniec , dlatego na więcej niż 4 nie zasługuje.