Witam:)również z maratonu moje wrażania pochodzą. Otóż na początku zapowiadał się średniawy film jakich teraz produkują setki(przez ładne kobiety przyciągające wzrok i oklepany scenariusz wyjazdu młodych na rozeranie się). Następnie robiło się ciekawie, ale pomysł SPOILER kontrolowania wszystkich zombiaków troche wybił mnie z rytmu i wkradło się lekkie zdezorientowanie;). Potem zaczęło mnie to denerwować, że więcej scen mnie rozbawia niż straszy, lub dzieje się to jednocześnie gdyż oczekiwalam horroru ew. thrillera, a nie czarnej komedii, której osobiście nie trawie i za jaką uważam ten film. Lecz wkońcu sceny ze wszystkimi kreaturami zaczely mi coś uświadamiać, choć nie byłam pewna czy dobrze kombinuje. Dopatrzyłam się rzeczywiście nawiązania do tej anakondy i nieznajomych, ale choc grozy jakiejs to nie budzilo ale naprawde ciekawie się oglądało sceny z podziemi(?) gdy wszystko "wypełzło", gdyby sceny te były kręcone w 3D to efekt byłby zaskakujący. Generalnie nie jest to napewno film, który na maratonie"grozy" powinien się znaleźć, ew.czarnej komedii jak wspomniałam..pozdrawiam:)