Dom woskowych ciał

House of Wax
2005
5,4 72 tys. ocen
5,4 10 1 71626
4,8 13 krytyków
Dom woskowych ciał
powrót do forum filmu Dom woskowych ciał

tak nudnego filmu dawno nie dane mi było oglądać, pomysł może niezły ale spieprzony po maksie. Wyłączyłam po tym jak oblali pierwszego gościa woskiem, a panna uciekła z kościoła i trzymał ją gdzieś w pod stacją benzynową...

a hiltonówna jaka paskudna....

ocenił(a) film na 4
Demoniczna_Wiedzma

Co do hiltonówny się zgadzam. Według mnie film jest znośny. Ale sa gusta i guściki...

ocenił(a) film na 10
Demoniczna_Wiedzma

A mnie ten film miło zaskoczył, spodziewałam się czegoś dużo gorszego.Powiem nawet, że mi się podobał...całkiem niezły horror. Obsada była świetnie dobrana,no ale oczywiście co do panny Hilton to zagadzam się w 100% była żenujaca....

sylwiachl

Podobne zdanie jak moja przedmówczyni. O roli Paris lepiej nie mowić:)

mariooks1945

Też uważam, że Paris to beznadziejny człowiek, jednak nie wiem co macie do jej gry. Ona idealnie pasowała do roli pustej laleczki, która całymi dniami robi to i owo ze swoim chłopakiem a potem ginie w paskudny sposób. Dobrze zagrała, bo tak naprawdę grała siebie.
A film - 8/10 ;)

Demoniczna_Wiedzma

Nie oryginalny temat, aktorzy grali znośnie, nawet Hiltonówna (w końcu grała dość krotko) wkurzające błędy (np: aktorzy po finalnej scenie powinni być obficie pokryci woskiem, ale jakimś cudem nie są) za całokształt i totalną komerche.
6/10

ocenił(a) film na 10
exe13

Co do tego pokrycia woskiem to niekoniecznie, bo jak wosk wysycha to raczej nie trzyma się na skórze tylko odpada, a na ubraniach go troche mieli ( widać go (wosk) na bluzie Nicka jak siedzą w karetce i rozmawiaja z szeryfem)....

Demoniczna_Wiedzma

Możliwe, na końcu walki w domu bohaterowie przeciskają się przez ścinane
z topiącego się wosku. Po tej scenie bohaterowie powinni być osmoleni woskiem (włosy, skóra, ubrania), a są lekko ubrudzeni.

ocenił(a) film na 4
exe13

ja się zgadzam z pierwszym postem, po prostu, nudne, żenujące, i cało kształtnie beznadziejnie.
2/10 .

Demoniczna_Wiedzma

Osobiście mi film się podobał... Bałam sie tego filmu na początku, ale nie z tego powodu,że pisało,że to gatunek horror; tylko gdy ujrzałam obsade, a mianowicie Paris Hilton.xD Byłam zaskoczona... Film mi się bardzo podobał. I wkurza mnie też,jak ktoś mówi,że w tym filmie jest akcja jest przewidywalna. Jak tak spojrzec to w każdym(prawie)horrorze akcja jest do przewidzenia. A ten akurat film był oryginalny, nie tak jak w każdym takim horrorze, gdzie odcinają sobie głowy przez cały czas jego trwanie, i oczywiście wiem,że to jest z 1950r sequel, ale niekażdy miał szanse go w tamtych czasach obejrzec.xD Troche sie rozpisalam. Bye i Pzdr.

ocenił(a) film na 8
Demoniczna_Wiedzma

Musze przyznać, że niezły film. Gdy ujrzałem tytuł filmu, przeczytałem recenzje, zobaczyłem ocenę to mnie zniechęciło... ale po obejrzeniu : POLECAM, ŚWIETNY HORROR! a i jest to moja osobista ocena, więc jak się komuś nie podoba to niech lepiej nie piszę. PZDR