Dom woskowych ciał

House of Wax
2005
5,4 72 tys. ocen
5,4 10 1 71626
4,8 13 krytyków
Dom woskowych ciał
powrót do forum filmu Dom woskowych ciał

bardzo lubie ogladac horrory i chcialabym sobie posciagac jakies fajne i nie za stare...ale niewiem jakie co wejde na jakies forum o jakimkolwiek horrorze to duzo ludzi pisze ze jest beznadziejny itp...napiszcie mi tytuly fajnych horrorow ktore warto ogladnac !!! z gory dzieki :D pozdro for all :D

ocenił(a) film na 6
marcelina_1

Dom woskowych Ciał
Ring (cała seria)
Krzyk (seria)
Klątwa
The eye (zwrok)
R-point
Piła
Tożsamość
Piątek trzynastego (seria)
Ciemność
Amityville
Dark water - fatum
Brail witch Project
Hide and Seek
Droga bez powrotu (Wrong turn)
inne mi nie przychodza w tym momencie do głowy...

ocenił(a) film na 5
negroz

yhm.. Mi się podobał jeszcze Resident Evil 1 i 2, Świt żywych trupów, Halloween 20 lat pozniej, Halloween: Ressurection, Freddy Vs Jason te horrory moge Ci polecić jeżeli chodzi o nowsze produkcje:) No i oczywiście wyżej wymienione:)

negroz

ring to horror?? hhahhahaaa..
ten film był tak nudny że nawet nie zdzierżyłem do końca! nie wspominając że jak na horror to nie było się tam czego bać nawet przez moment...
japończycy zdecydowanie nie potrafią robić horrorów!

ocenił(a) film na 8
moshimosh

No papatrz a reszta świata uważą całkiem co innego!!!!!!!!! .Ring jest super a ty widocznie za przeproszeniem gówno wiesz o horrorach

ocenił(a) film na 3
marcelina_1

Ja polecam:
The Ring,
The Ring 2,
Wywiad z wampirem,
Czerwona róża (trochę długi: 4,5 h),
i ze starszych (nie wiem czemu nie chcesz oglądać starych, te mają właśnie fajne klimaty, nie to co większość nowszych):
Omen,
Lśnienie.

marcelina_1

Jezeli lubisz się bać polecam japońskie filmy:
Klątwa - Ju-on
Ringu 1 i 2
Dark Water
The Eye
Kairo

oraz produkcje USA:
Blair Witch Project
Klątwa- The Grudge
Identity
28 days later
Oszukać przeznaczenie 1 i 2
Smentarz dla zwierząt (wg Kinga)
Miłego bania się :)

ocenił(a) film na 6
Dorcza

Ty Negroz ale z tym "zwrokiem" (pisze się: wzrok) to przesadziłeś. Proponuje podszkolić się w ortografi.

Polecam "Dead End" - kawał dobrego kina w dodadku za niewielkie pieniądze.
Podaję linka to sobie poczytasz:

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=105 [www.horror.com.pl/filmy ...]

Dorcza

Oszukac przeznaczenie?! Przeciez to bylo smieszne! Klatwa tez nie byla najlepsza. Pierwszy film polecilabym, jesli chcesz sie posmiac:)

marcelina_1

Akurat tylko stare horrory nadają się do oglądania, ale cóż, w innych czasach już żyjemy, teraz byle co robi wrażenie...
Ściągnij sobie "House of Usher" z 1960 roku, oglądałam go jak byłam mała i do dzisiaj mam pewne obrazy z tego filmu w głowie, właśnie go zasysam z sieci:-)
Pozdrawiam

Veda12

opoz kazdemu sie zdarza zrobic blad, ja tez czesto robie bledy bo pisze szybko i mi sie nie chce poprawiac a ze ktos nie zauwazyl bledu to ty od razu sie rzucasz jakbys byl wielki polonista.

ocenił(a) film na 6
nihilus

Ja też popełniam błędy ortograficzne, ale bez przesady. Przecież to prosty wyraz. Nie broń takich ludzi, bo nigdy się nie nauczą pisać, może jak dostaną parę słów krytyki, to będą uważniej patrzeć na to co piszą - może im się to opłaci w pszyszłości.

marcelina_1

Polecam "Księcia Ciemności" oraz "Coś" (Thing) Carpentera

triox

ja dodałabym do tego "W paszczy szaleństwa" tegoż samego reżysera :] ale te filmy nie należą do nowości więc nie wiem czy po nie sięgniesz (swoją drogą te starsze horrory naprawde są lepsze, bo wszystkie nowości to albo rimejki azjatyckich horrorów, ewentualnie oryginały:] albo z kolei horrory o nastolatkach, wszystkie w podobnym klimacie - Wrong Turn, Texas Chainsaw Massacre, House of Wax - wszystkie strasznie podobne sa ;P), chociaż naprawdę polecam Dead End, ze wzgledu na niesamowity klimat, chociaż ty, którzy wolą fajerwerki film może wydac się nudny i bez akcji ;P

anyanka

"chociaż ci, którzy" oczywiście tam miało być :] nie bede wyrokować co ty lubisz :P a nóz gustujesz w klimatycznych horrorach :]

anyanka

opoz "pszyszlosci" sie pisze pRZyszlosci:PPP

ocenił(a) film na 7
nihilus

Do bania sie? No, to przychodzi mi do glowy tylko Kruger i "Horror z ulicy wiazow" cala seria rzecz jasna....

marcelina_1

A ja polecam spalić trochę zioła przed filmem. Wtedy każdy horror, nie ważne jaki, staje się naprawdę straszny. Ale tą metodę polecam tylko ludziom o naprawdę mocnych sercach.

marcelina_1

obejżyj 7 bram piekieł a nie jakieś gówno japońskie które udają horrory ja za każdym razem jak oglądalem jakieś ringi czy klątwy itp. wychodzilem wsciekly z kina ze kolejna kupa gowna za ktore jeszcze musialem zaplacic lepiej bylo obejzec jakis serial brazyliski na to samo by wyszlo

Blyskawica76

Ta jest. Spalcie sie i ogladnijcie "Klątwe".. ja tego kurna nie polecam