Dom woskowych ciał

House of Wax
2005
5,4 72 tys. ocen
5,4 10 1 71626
4,8 13 krytyków
Dom woskowych ciał
powrót do forum filmu Dom woskowych ciał

Niby temat powielany już milion razy - oto mamy grupę nastolatków, której zepsuł się samochód i która trafia na maniakalnego mordercę, który w dość spektakularny sposób morduje ich po kolei, aż zostaje ostatnia ofiara najczęściej z podartym podkoszulkiem spod którego wystaje całkiem pokaźny biust ;) i która uśmierca naszego psychola. W tym przypadku jest podobnie, tyle że ja raczej nie oglądam horrorów, więc temat był dla mnie dość świeży. Fabuła niby mało skomplikowana, ale po co lepsza...film buduje całkiem mroczny klimat, jest kilka momentów, które straszą jak i kilka całkiem obrzydliwych, ale dla mnie film wybija się spośród wielu mu podobnych. Figury woskowe rzeczywiście wygladają bardzo realnie i dosyć przerażająco i być może to one podnoszą wartość filmu i jego oryginalność. No i piersi głównej aktorki też są niezłe, dobrze, że braciszek pożyczył jej swoją koszulkę :P Jak dla mnie film 9/10 oceniając go pod kątem czystej rozrywki.

ocenił(a) film na 6
brazil

nie ma sie czym zachwycac siadajac do tego filmu spodziewalem sie srogiej dawki horroru bo qmpel mi mowil ze film jest wart obejrzenia i sie za to srogo zawiodlem tak jak pisales mamy tu grupke ludzi ktoryh co raz ktos tam morduje jak dla mnie film za bardzo przypomina texanska masakre pila mechaniczna tzn bac sie przy nim beda albo kobietki albo dzieciaki w wieku 15 lat(choc to nie regula) film jest strasznie przewidywalny po obejrzeniu 1 cd juz prawie wszystko wiedzialem lacznie z tym kto przezyje cala masakre, jestem zly bo po raz kolejny hollywood zmarnowalo swietny motyw na film ktory by wstrzanal publika a tak otrzymujemy gniota pokroju masakry pila mechaniczna jezeli komus podobala sie masakra zachecam do obejrzenia i tego filmu w przeciwnym razie odradzam ten film nawet ogladajac samemu w nocy jedynie mozna go obejrzec w grupce osob zajadajac frytki i pijac pifko inaczej omijac ten film bo nie dosc ze jest nudny to jest bardzo okrojony zrobiony tylko zeby narobic kasy na dupie paris :))

YebaK

"Kobietki i dzieciaki w wieku 15lat" - spadaj. Ja jestem kobietką w wieku 15 lat i wcale się nie bałam, tylko może robili głupie momenty, które miały być straszne, a ja i tak już przewidziałam co sie stanie.
I nie był wcale taki zły. To po prostu przyjemny "horror", który można obejrzeć w każdej chwili.

ocenił(a) film na 6
aniaby

sorki aniu nie chcialem cie urazic ale widze tez ze opuscilas stwierdzenie w nawiasie "(choc to nie regula)" :) dodam ze bardzo wazne

ocenił(a) film na 9
YebaK

Ja tam nie rozkminiałem przez cały film kto przeyżyje i takie tam bo i po co??? Tak to można wszystkie filmy zjechać. Teksańskiej masakry nie widziałem, więc nie będe porównywał, ale film znowu taki najgorszy mi się nie wydawał. Jasne, że mógł być lepszy, ale został zrobiony wybitnie dla kasy, więc jest typowym produktem takim jak Big Mac czy Coca-Cola. Smakują zawsze tak samo, a nikt nie narzeka, że są przez to nudne co najwyżej mogą nam się przejeść i tak samo jest z tym filmem - jak się ogląda horrory na wyścigi to później się jęczy, że nudne i złe, ale ja ich zazwyczaj nie oglądam, dlatego ten produkt mi się spodobał. Poza tym ja nie żyłem złudzeniami, że to będzie jakiś porządny horror i to też mi może ułatwiło oglądanie.

ocenił(a) film na 6
brazil

wiesz brazil gdzy ogladam jakis horror to najbardziej mnie interesuje to czy potrafi mnie on przestraszyc zwykle nie zastanawiam sie kto przezyje jak sie skonczy film itp ale ten film byl wyjatkowo nudny a chcialem jakos dotrwac do konca wiec musialem sie czyms zajac bo wiesz rurka robiaca dziure w glowie paris nie wzbudza we mnie zadnych emocji na dodatek takich filmow jest na peczki grupka ludzi jakis morderca mordujacy wszystkich po kolei jedyny plus tego filmu to figury z wosku filmy grozy MUSZA miec klimat grozy ktorego w tym filmie nie ma mozna go podzielic na dwie czesci 1 pokazujaca wycieczke mlodych ludzi na mecz i 2 pokazujaca ich ucieczke przed psycholami GDYBYM OGLADAL TEN FILM W NOCY NA PEWNO NIE DOCZEKAL BYM KONCA BO BYM SPAL

ocenił(a) film na 1
brazil

jak ty dajesz 9/10 to ja obnizam swoją ocenę z 3/10 na 1/10. Jak wy oglądacie te filmy?!!

bravo_4

Jezu, normalnie oglądamy, to jest Twoje zdanie.
Ja daje mu 8/10.

ocenił(a) film na 7
aniaby

Nie przepadam za filmami pokroju typu "dom woskowych ciał" (chociaż niektóre mi się podobały). Daje mu ocenę 7/10. Trzy punkty odjełem za okropną paris hilton (według mnie największy minus filmu, chociaż czy ja wiem, było na co popatrzeć :), nie bez przyczyny "HOW" jest rekomendowany miłośnikom paris hilton jak i tym którzy ją wręcz nienawidzą;)

brazil

Jak dla mnie 6/10. Niezła gra aktroska filmowego rodzeństwa szczególnie złego braciszka Murray'a, ale Paris było beznadziejna(zresztą jak zwykle:) Film nawet mógłby mi sie podobac gdyby nie ta Hilton, no ale dość już o niej. W sumie dostajemy całkiem przyjemną, półtoragodzinną zabawę choć dosc schematyczną. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
jacob_eat_world

Jak dla mnie fil super. Straszny był przynjamniej dla mnie bo oglądałam go z koleżanką o 2 w nocy w ciemnym pokoju i byłyśmy same ale mi się podobało. Oczywiscie ta Paris to mogli sobie odpuścić ale w końcu jak zwykle się niczym nie popisała bo poprostu zagrała siebie=) Zwykłą ladacznice! Za to jej śmierć była cudowna=D Lepszej nie można było! A tak wogóle to czy na plakacie filmu to nie ona się ,rozpływa,???=)
Chad zagrał super=) Pozdro!

ocenił(a) film na 1
brazil

co w tym filmie było strasznego?? zasnęło mi sie na tym badziewiu. sięgłem po ten gniot dla Elishy ale nie dałem rady dokonczyc,

ocenił(a) film na 7
bamboocha_2

A mnie tam sie podobał:)

Troche przypominał TCM-rodzinka,dom,gabinet i woogóle-ale ogólnie naprawde niezły filmik

Daję -2 za te fantastycznie zrobione figury woskowe,1 za Hiltonówna (za jej ciałko:P i za smierć:))Za tych braci 2 i za klimacik-całkiem niezły -tez 2=7