Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

dla mnie mogliby puszczac same soundtracki z mangi po co komponowac jakas muze kiedy ta jest idealna jestem tylko ciekawy pierwszego zwiastunu i prawie wszystko bedzie jasne czy to bedzie zmarnowy film czy nie z reszta jezeli bedzie to klapa to moze znajdzie sie jakis rezyser ktory zrobi lepsza kontynuacje np. z Vegeta lub namek i freeza a tak to oni zrobia turniej sztuk walki ^^ i zakonczenie ze nadlatuje raditz na ziemie...;p

ocenił(a) film na 1
razielospl

malutka poprawka muzyka z anime. :) w mandze nie moze byc muzyki bo manga to komiks...
ale co do muzyki bardzo chcialbym uslyszec muzyke z db

xenteks

Bryan Tyler, który komponuje muzyke do DB powiedział w jakims wywiadzie, ze jest fanem Dragon Balla, wiec możliwe, ze głowny motyw bedzie taki sam :]

ocenił(a) film na 2
Niewidzialny

Oby nie, openingi w wersji amerykańskiej to była tragedia, przynajmniej w Zetce (chyba się nikt nie łudzi że oni robią ten na podstawie wersji oryginalnej?)

Co do kompozytora, gdzieś czytałem że chce do filmu skomponować muzykę bardzo epicką. W sumie czemu by nie.

HuntMocy

No ale nie zaszkodzi dac choć 5 sekundowego fragmentu nawiozującego do openingów japońskich ;)

ocenił(a) film na 4
Niewidzialny

Według mnie w filmie muzyka wcale nie musi nawiązywać o muzy z DB animowanego. Sami mówicie że w mandze nie ma muzy i tutaj złapie was za słowa :D To ma być coś całkiem nowego czyli trochę (mam nadzieję że z umiarem) zmieniona fabuła oraz całkowicie nowa muzyka. Pożyjemy zobaczymy :D

Mr_Anderson

Jesli chodzi o motywy muzyczne to podobały mi się te z anime, ale chciałbym, zeby do filmu zrobili nowa muzyke. Zupełnie nową.