Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

A mi się podobał:)

użytkownik usunięty

Film ogólnie dobry...nie wiem dlaczego taka fala krytyki wylała się na ten obraz:). Wiadome było że to nie będzie tak dobre jak anime i tak też było...jestem fanem DB, film miał służyć rozrywce i tak się stało:). Było kilka śmiesznych scen, efekty specjalnie nie były takie złe, energia Ki i Kamehameha robiły pewne wrażenie:), no ten smok....ale nie zwracajmy uwagi na szczegóły:).

Jak dla mnie 7\10:)

ocenił(a) film na 5

Każdy oczekiwał arcydzieła, ja również. Dragon Ball to klasyka, i moim zdaniem ten film psuje tylko reputacje tego anime...

ocenił(a) film na 1

Efekty efektami... mialem "przyjemnosc" obejrzenia tego filmu. I procz tytulu to on z Dragon Ballem nie ma nic wspolnego. Rozumiem odejsc troche od pierwowzoru, cos pominac bo wiadomo, ze film trwa max 2-2,5h a anime ponad 70h. Ale zrobic film o DB zmieniajac wszystko to przesada. Ten film mozna smialo porownac do tworczosci Uwe Bolla

użytkownik usunięty
Koli_3

Jakie "zmieniając wszystko" ?:) nakreślili postacie jak chcieli to prawda:) Kakarotto czasami mówił głupoty jak miał w zwyczaju, moment z kurczakiem na motorze też nawiązywał do wiecznie głodnego Goku:). Smocze kule, Picollo, walka ze złem.....jednak coś zostało z mangi:) . Wiem, wiem, DragonBall w pierwowzorze jest świetny i ma to "cos" inaczej nie zdobył by takiego uznania, ale moi drodzi, czego można było się spodziewać po filmie?? Zapewnił nie wymagającą myślenia rozrywkę....i tyle, trzeba zaznaczyć że aż tak dramatycznie to nie wyszło:) Czytając komentarze spodziewałem się Picollo słuchającego rapu , którego koledzy łacznie z Goku dla żartu zamykają w szkolnej szafce ;D

użytkownik usunięty

Cały czas czekam żeby za film wzięli się Japończycy tak jak teraz robią
to z Yattamanem.Ja wiem że zaraz się podniesie lament że oni nie umieją
robić filmów ale przynajmniej może było by to lepsze od tej sraki
hipopotama.

ocenił(a) film na 2

japonce niech sie za to biora bo to ich komiksy, a hamburgery niech kreca adaptacje swoich komiksow o lamach z liceum przesladownych przez kapitanow ruznych druzyn sportowych(jak w Spider-frajerze-manie). Choc i to im w wiekszosci przypadkow za bardzo nie wychodzi, ale tak to jest jak sie kreci film z mutantami z kategoria PG13 ;]