obejrzalem niedawno trailer i... jestem w panicznym szoku. postacie (wygladaja jak z niszowego filmu karate :|), walki(gdzie jest teleportacja, latanie, OGOLNA ORPZIERDUCHA NA WIELKA SKALE?! nawet w kreskowce odczuwalna byla wieksza moc). brak slow... przykre. taki material na dobry filmy fantasy ZMARNOWANY! niech juz mysla o sequelu, a to powinni wydac na KASECIE WIDEO w liczbie sztuk 1000. pozdrawiam.
Latanie? Moc? Rozpierducha? Jakbyś nie zauważył to jest ta seria:
http://pl.youtube.com/watch?v=6Dqq2LS-K10
A nie ta:
http://pl.youtube.com/watch?v=e2n59dI5RUQ&feature=related
Boże ty jesteś chory chłopie nie wieadomo kto to gohan bulma goku, a ty chcesz zaczynać od walki goku z freeza ale debil, dla przeciętnego widza niewiadomo o co chodzi...
człowieku i jak sobie to wyobrażasz, muszą jakoś wprowadzić widzów w świat DB, zresztą i tak już bardzo okroili fabułę, żeby wszystko zmieścić w 2h filmie...
Może nie zmarnowali..... Tak ma być.... :) według mnie bardzo dobrze że zaczeli z niższego pułapu, żeby później piąć się w górę, Gdyby sknocili od razu Frezera to był by kibel, a tak mogą sknocić pierwszą część i poprawić się w następnych, materiału na dobre kino jest w Hu..... :) Pozdrawiam i życzę wyrozumiałości dla tego filmu, po obejrzeniu go dopiero będzie można psy Wieszać.
kolega chyba niezbyt uwaznie ogladał pierwsza sage db :)ktora zaczyna sie od tego jak goku był małym chłopcem a konczy jak był nastolatkiem :)
odrazu dbz odrazu frezer odrazu sayanie - i zepsuc przyjemnosc czekania na nestepny film :) puknij sie w czoło :) w 1 serii nikt nie umiał sie teleportowac..co najwyzej miał szybsze reakcje od przeciwnika :)
niszowy film karate...dobre sobie
ej spokojnie, to tylko moje zdanie :D poprsotu nie moge strawic formy filmu... liczylem na cos bardziej efekciarskiego (JAK WCZESNIEJ NAPISALEM OPIERAM SIE O TRAILER!!!!!). A jak to wyjdzie - zobaczymy. pzdr
Jak zobaczyłem po raz pierwszy że zrobią kinową ekranizację DB to o mało nie dostałem zawału Zawsze byłem fanem tej mangi odkąd tylko się pijawiła na TV7 Jakoś tylko mnie nie przekonuje wygląd Goku jakoś się przyzwyczaiłem do tego kreskówkowego no ale pożyjemy zobaczymy. Zgadzam się że nie można od razu wprowadzić jakiś niewiadomo jakich bitew Freezer,super sajanie, Bubu itp. po pierwsze film by trwal 6 godzin a nie 2 a po drugie na poczatku jak ktos powiedzial ledwo co potrafili latac nie mowiac o teleportacji i innych rzeczach, wiec musza powoli przyzwyczaic widza i gwarantuje ze beda kolejne czesci Czekam z niecierpliwoscia;]
a przed chwila obejrzalem trailer i cos troszke nawet bardzo troszke odbiega od standardu DB i czemu Goku jest ubrany tak nowoczesnie, Jak dobrze pamietam on od dziecka biegal w tej swojej pomaranczowej todze czasem tylko w przerwach miedzy ratowaniem swiata byl jakos ubrany jak czlowiek a tu od samego poczatku lata w dzinsach.. Nie do tego przywyczaili mnie autorzy mangi DB...
bo to nie jest adaptacja, tylko film na podstawie motywu czy coś takiego niestety...
dobrz że watchmenów nie zrobili bo by też napewno ich umieścili w "obecnych" czasach.
wiem :] czekam z niecierplwością, zwiastuny (watchmenów) wgniatają w fotel, naszczęście fox nie chciał ich zrobić a teraz się pluje i mota kurde...
pzd.
jest ugoda:) będą...
naszczęście:] bo jakby premiera tego filmu była przeniesiona to bym:p
Szkoda gadać, kultowa saga, a adaptacja filmowa...ehh szkoda gadać. Zmarnowali świetny pomysł.