Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Według mnie jezeli Dragonball odniesie sukces to fajnie by bylo gdyby krecili kolejne czesci filmowe: DBZ, DBGT. A jakie jest wasze zdanie na ten temat?

kubelek0908

Prawdę mówiąc to nei wyobrażam sobie jak mają wyglądac walki w tym filmie, a co dopiero w DBZ albo DBGT. Jak oni by zrobili te szybkie ruchy pięściami i nogami? Chyba tak daleko nasza technika nie zaszła.
Ale na ten film czekam z niecierpliwością. Chcę zobaczyć jak to będzie wyglądać nawet jeśli film wypadnie słabo.

alpaktu

ale przyznaj ze zdziwilbys sie gdyby zrobili takie walki kalka w kalke jak w bajce DBZ czy tez DBGT. Znając amerykanów to pewnie rzuca sie na takie projekcje. Poczekamy zobaczymy :)

kubelek0908

Jeśl by juz to robili to masz racje. Najpewniej by zrobili kalke walk, żeby było łatwiej.
Nie rozumiem Amerykanów oni potrafią zrobić kalke wszystkiego.

ocenił(a) film na 4
alpaktu

Mówcie co chcecie ale ja wychodzę z tego że to ma być film a nie manga, a wiec nie powinno być w nim żadnych śmiesznych szybko machających nóg i rąk. Wybaczcie ale jak by to tak zrobili to bym chyba umarł ze śmiechu. Wydaje mi się że jeśli będą chcieli pokazać szybkość zadawanych ciosów to po prostu zrobią je w zwolnionym tempie. To według mnie jedyne sensowne rozwiązanie.

kubelek0908

Ta, sukces na skalę światową.
Ale tak na poważnie, czy wy ludzie się czegoś nawdychaliście? Przecież to nie ma nic wspólnego ani z anime, ani z mangą, więc jak mogło by powstać Z czy GT.
Aczkolwiek wspomnieliście o walkach, gdzie właśnie tkwi dla mnie szkopuł - jeśli je spieprzą to z filmu będzie można przynajmniej pożartować i się zapomni; jeśli jednak popiszą się choreografią i efektami, to mimo że będzie kiczem na potęgę, trzeba będzie zobaczyć, chociaż raz.
Wolałbym gdyby pomieszali animację i prawdziwych aktorów poprzez CGI, ale niestety nie będzie to nic z tych rzeczy.
Teraz to już tylko czekam na adaptacje Pokemonów (to dopiero będzie coś :D).

ocenił(a) film na 1
mazzak

"Ale tak na poważnie, czy wy ludzie się czegoś nawdychaliście? Przecież to nie ma nic wspólnego ani z anime, ani z mangą, więc jak mogło by powstać Z czy GT."

Czyli twoim zdaniem z czym film Dragon Ball ma cos wspólnego ??

xenteks

do xenteksx: trafne stwierdzenie :)

ocenił(a) film na 1
kubelek0908

Jeśli odniesie sukces to na pewno powstaną kontynuacje. Ale póki co szykuje się kaszana, więc sequele nie wchodzą w grę (przynajmniej dla mnie).

ocenił(a) film na 1
Barcelonismo

Może kaszaną będzie, ale na pewno wiele osób z ciekawości pójdzie zobaczyć, więc film powinien zarobić dużo. Przy dużych zarobkach jestem pewien, że kolejne części powstaną ;d

ocenił(a) film na 1
driudi

Dobry wynik finansowy jest pewny. Sam pójdę do kina, mimo tylu obaw. Jednak jeśli film wyjdzie beznadziejny, to nawet duże zyski nie powinny być powodem do kontynuacji.

ocenił(a) film na 4
Barcelonismo

A co?? W tym interesie liczy sie tylko szmal. Przykład -> Nowy Harry Potter. Na 100% będzie kontynuacja. I to mogę powiedzieć już teraz. Nawet jak film nie zarobi będzie o nim głośno. A taki potencjał to kura znosząca złote jaja.