Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Ale jako wielki fan z pewnością pójdę do kina!

ocenił(a) film na 1
joker_mroczny_rycerz

ja nie wiem, po co zakładałeś nowy temat, tutaj jest ich mnóstwo.!!

ocenił(a) film na 4
joker_mroczny_rycerz

Muszę się niestety pod tym podpisać... Dragon Ball nie nadaje się na ekranizacje z żywymi aktorami. Goku będzie grał jakiś pajac z nażelowanymi włosami... Czy wszystko musi iść pod komerchę? Pachnie mi tu ekranizacją w stylu filmów Uwe Bolla.

ocenił(a) film na 4
Navil

Nie no bez przesady. Uwe Bolla nikt nie pobije :D hehe A tak poważnie to czemu wszyscy wychodzą z takiego założenia że film na podstawie Mangi (nie mylić z anime) musi być od razi wierna adaptacją?

ocenił(a) film na 2
Mr_Anderson

No właśnie, bo czy np. taki Batman albo Spiderman były wiernymi adaptacjami? Otóż nie były, w filmie mieliśmy bohaterów i niektóre wątki znane z kart komiksów ale fabuła była wymyślana od podstaw. I to nie ważne że amerykańskie komiksy to nie to samo co japońskie. I to jest komiksem i to, i Mroczny Rycerz jest adaptacją i Dragonball.

ocenił(a) film na 1
HuntMocy

OK, ale Dragonball o jedna, ciągła fabuła. Batman był rysowany przez wielu, zupełnie różne historie, mniej lub bardziej ambitne(taki azyl arkham to nijak ma się do większości drukowanej w tm-semicu) i przede wszystkim było tego więcej. Tak samo Spiderman, Hulk czy nawet w mniejszym stopniu Hellblazer. W takim sosie łatwo coś zmienić i nikt nie będzie psioczył, że jakiś wątek czy postać są poprowadzone inaczej, bo w komiksach też było wiele wariantów. A Dragonball to jakby interpretacja gotowego, jedynego scenariusza. Nie jest tak uniwersalny, można by to przyrównać do sfilmowania książki fantasy z ilustracjami autora ;>