Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Dragon Ball?

ocenił(a) film na 1

Długo czekałem na film z prawdziwymi aktorami, to chyba jak każdy fan smoczych kul, jak się dowiedziałem że film powstaje strasznie ucieszyła mnie ta informacja, zastanawiałem się jakie będą efekty jak skrócą pierwszego dragon ball'a :)
W końcu nadeszła ta chwila poszedłem do kina na "Dragon Ball Evolution" w skrócie pozwolę sobie opisać wam co mi się podobało a co nie.
Zacznijmy od tego że scenariusz został zmieniony diametralnie Gohan dziadek Goku ginie z ręki Piccolo jak wiem w anime to zabił go Goku po transformacji w Ozaru, najlepsze było w tym filmie że Mr Roshi mieszkał w centrum miasta jak można było to zmienić ? ja osobiście tego nie rozumiem druga sprawa to brak Kuririn a on jest kluczową postacią w DB dziwne według mnie, tak samo nie zobaczymy w filmie Tenshinhan Chaoz Pilaf i paru innych postaci ;] efekty specjalne dużo pozostawiają do życzenia jak na taki film te co były w DBE były cofnięte do tyłu o kilka lat do tego było ich tak mało widać odrazu że film nie miał dużego budżetu, tak samo było mało pokazu sztuk walk ;] co mi się podobało w filmie ?? hmmm... chyba tylko Piccolo, szkoda że w konfrontacji z Goku zginął jak jakaś miernota walka powinna trwać dłużej a nie tylko 5 minut zresztą w tej walce nie było nic specjalnego sami zobaczycie jak obejrzycie.Ocena ostateczna 3,5 na 10
Moja rada nie warto iść na ten film :) lepiej przeznaczyć na coś inne pieniądze :)