Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Przecież to FAKE jak TAK mógłby wyglądać nowy Dragonball. Ludzie prosze was... już przed 1 kwietnia (wiadomo co to za data) daliście sie nabrać... Pewnie mnie teraz zaczniecie za to biczować ale wspomnicie moje słowa w kwietniu. :D Pozdrawiam. ps. No sami się zastanówcie. Jak tak mógłby wyglądać Songo, Bulma i cała reszta. Szatan Serduszko? PORAŻKA! I to ma niby być zabawne? xD Sam z kumplami nakręciłbym lepszy film... :D Jeszcze raz pozdrawiam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
michal9o90

dobra ja to zakończę nie piszcie w tym temacie a sam zniknie za dwa dni...

ocenił(a) film na 1
Riczardos

Kolego uważaj, bo zaraz zleci się zgraja obrońców, która w tym trailerze doszukała się arcydzieła ;-)

ocenił(a) film na 6
rafamalk

Może nie arcydzieła ale dobrego kina, a ten co załorzył temat to przesadził bo on nawet nie obraża tego filmu tylko pisze że wogóle nie istnieje...

gohan263

Gohan rozumiem że jestes zapalonym fanem. Ok. Ale dlamnie ten trailer jest kiczowaty. Jesli chcą zrobic Dragonball a sama nazwa dużo mówi to niech zrobią opierajac go w prawie 100% procentach na trylogii. Dlamnie ten film nie przejdzie. I nie obrażajcie mnie bo ja was nie obrażam. Szanuj drugiego tak jak chcesz być szanowany. Ja uwazam że to jest Fake żart na prima aprillis... Już miał wyjść film Zelda.. porownajcie sobie traliler "Zeldy" a "Dragonballa". Rozumiem że jesteś święcie przekonany że ten film wyjdzie i bedzie i go obejrzysz i jest dla Ciebie całym życiem. Ale spojrz też na drugą strone medalu.. Nie wszystko złoto co się świeci...

ocenił(a) film na 7
Riczardos

Od kiedy "Dragon Ball" jest trylogią? Swoją drogą dziwię się, że nie poparłeś się argumentem, że do tego filmu powstało dużo fan-artów i fan-trailerów, a jak mówili mi to inni zwolennicy teorii, że tego filmu nie będzie bo fan-trailery powstają tylko do filmów, których nie będzie.

ocenił(a) film na 2
Doktor_Wong

"że to jest produkcja komercyjna i tylko nawiązuje do DB" kuźwa teraz to już przegiełeś, o jak szatan walczyłby lightingsaber -em, Goku zaś latał sokołem milenium to też by był dragonball. Trailer jest jedną wielką porachą i prawdopodobnie film też taki będzie! tyle w temacie!

ocenił(a) film na 2
Victor_Delacroix

Argumenty ziom argumenty!

za krótki <br/> za krótki <br/>

ocenił(a) film na 2
zaleski17

po co się powtarzać, przejrzyj moje wywody w innych wątkach to je znajdziesz!!!

ocenił(a) film na 2
Victor_Delacroix

W twoich wywodach nie ma argumentów.I pewnie nie przedstawisz ich nigdy.

Victor_Delacroix

Nawiązuje... kulami... Ale chyba tymi przy nogach xD To nawet nie powinno się dragonball nazywac.. Powinni dac samą nazwe "Evolution" albo "Kule Ewolucji" xD Pewnie sie jeszcze okaże że te kule nie mają żadnej mocy bo stworzyli je robotnicy z kopalni Bulmy xD A jak widziałem kamechamehahahahah... xD To prawie spadłem z krzesła ze smiechu xD Nie no prosze was.. Równie dobrze mogli by nazwać inny film "Dragonball" i też wszyscy by się jarali. Ja!!! Dragonball wychodzi.. Zwykła porażka i tyle. Pozdro dla tych co maja nadzieje.. nadzieja matką... albo inaczej.. NADZIEJA UMIERA OSTATNIA XD

ocenił(a) film na 3
Riczardos

jeśli nie rozumiecie słowa nawiązuje to już nie moja wina, to wy się ośmieszacie nie ja, cóż żegnam i radzę się zacząć uczyć.

michal9o90

Takie nawiązanie to ja moge przy malym kredycie zrobic xD

ocenił(a) film na 5
Riczardos

Sorry, człowieku... ale gdzie Ty widziałeś Kamehameha w tym trailerze. Co prawda były ze 2 sekundy jak tworzył kamehameha i to wyglądało identycznie jak w anime. Ale nie było pokazane, kiedy już nim Goku zaatakował.
I nie chcę Cię obrażać, ale goń się leszczu! Serio Ci mówię. Znajdź sobie inne zajęcie, bo tu radości życiowej już nie znajdziesz.

Riczardos

Oj baranku, baranku xD Jedyna żecz która mi sie nie podoba to to że ludzie porównuja to COŚ do Dragonballa a i jeszcze jedno co do kamehameha to widocznie nosisz okulary xD Ale nie martw sie są świetni okuliście ktorzy leczą owe wady wzoku xD I pamiętaj.. Nie spinajcie sie tak jakby wam do tyłka za przeproszeniem widelców napchali... to tylko bajka... anime.. ktore nie ma głębszego sensu i niszczy wasze umysły.. Wy dorośli ludzie xD Pozdro.. Opowidzcie o tym dziewczynom napewno je zainteresujecie. Pozdro for all... ps. na imprezie w tancu zecz jasna xD

Riczardos

Rzecz* a i sorki za orty. Zamykam xD ..............................

Riczardos

Rick_J_Jordan myślisz że dziewczyny się tym nie interesują?? z resztą nie ważne... Według mnie wszyscy przesadzacie... ja mam nadzieje że film wyjdzie i jeśli tak się stanie pójdę go zobaczyć tak z ciekawości... uważam że nie powinniśmy osądzać filmu puki go nie zobaczymy choć ten zwiastun zostawia wiele do życzenia... dla kogoś kto nigdy nie widział anime film może będzie świetny ale dla mnie na pewno nie i będę musiała się jakoś nastawić na to co zobaczę na dużym ekranie... pozdro dla wszystkich

ocenił(a) film na 5
Riczardos

Drogi Ricku Jordanie. Okularów nie noszę, ale widzę, że Ty powinieneś. Bo to coś, co widzisz w trailerze, kiedy Goku wykrzykuje ostatnią sylabę - mianowicie 'HA'. To nie jest atak Kamehame - to zwykły atak KI. Nawet reżyser i aktorzy mówią, żę Kamehameha to najbardziej ekscytujący atak w filmie i ten wymierzony przeciwko Piccolo napewno nie byłby pokazany w Trailerze. A jeśli to Cię nie przekonuje, to spójrz na pozycję tego kłębka energii, spójrz na Goku i powiedz, czy on wtedy wykrzykuje 'HA'?
Możę i twórcy dużo w tym filmie spaprali, ale kiedy Goku zaczyna robić Kamehameha dwoma rękami... to chyba aż na tyle twórcy nie-zidiocieli, żeby kończył go jedną ręką...
A do rozmó z dziewczynami są lepsze tematy... Może Ty gadasz tylko o filmach... albo wcale nie gadasz, nie wnikam w to.

ocenił(a) film na 6
Baranekk

riczard coś tam ile masz lat? Popatrz na swój styl pisania, wszędzie pełno "xD", a to oznacza, że jesteś pokemonem (przeważnie pokemony są w gimnazjach) więc nie wierzę, że oglądałeś tak jak my wszystkie odcinki na RTL7 ( nawet pewnie nie wiesz co to). A teraz tu wbijasz i wyśmiewasz ten film, że niby słabe ataki KI czy coś tam (pewnie ty znasz tylko te z DB GT, cio pokemonku?). Może nie będzie to film doskonały, ale nie obrażaj go, zanim nie zobaczysz. trailer gówno pokazuje

ocenił(a) film na 5
bbksk

Popieram kolegę u góry.A poza tym to nie będzie ekranizacja lecz ADAPTACJA tej najlepszej bajki Anime moich czasów.I ci co się tak wymądrzają sprawdźcie co to znaczy ADAPTACJA (w Wikipedii albo domowej encyklopedii )bo te zrzędzenie typu:uśmiałem się jak zobaczyłem kamehame,co to za bulma bez niebieskich włosów i z pistoletami>>to mie jusz za przeproszeniem wkur.....rza.

ocenił(a) film na 5
kefirhero

>>>>jusz>>>przerobić>>>już<<<<u góry mały błąd

kefirhero

Dorosłe dzieci.. "Ki" "Ha" błagam was... idzcie lepiej zainteresować się normalnymi rzeczami. Film będzie bięda z kasza bez kaszy i proponuje wam żebyście dorośli. A co do filmu. Ja już dawno nakryłem go kocem i mam nadzieje ze zrozumiecie swoj bład. A co do baranka... nie przeżywaj tak tego to tylko "film" dla dzieci. Bo to ma byc komedia tak? xD

ocenił(a) film na 3
Riczardos

twoja wypowiedź sama świadczy o tobie dorośnij xD.

PS: Nie mam zamiaru nigdy dorastać.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

błąd>>>>>Nie mam zamiaru nigdy dorastać.>>>przerobić na>>>>>>>> Nigdy nie mam zamiaru dorastać.

ocenił(a) film na 2
Riczardos

Po pierwsze co to za teksty żeby dorosnąć ??Większość ludzi piszących tutaj jest pewnie starsza od ciebie.Po drugie jak np moi rodzice zresztę tak jak ja mają sentyment do Bolka i Lolka albo Wilka i zająca to niedorośli ?Nikt nikomu nie zabroni oglądać anime.Po trzecie jeśli już coś krytykujesz to podaj jakieś argumenty a nie bezsensu uzupełniasz swoją wypowiedź za pomocą "haha" "xD" itp.

zaleski17

Zaleski co ty wogole piszesz? jakie haha? Coś Ci się pomieszało. Nikomu nie zabraniam oglądać ani anime ani niczego innego. gdzie tak niby napisale. Najpierw nuczcie sie czytać a pozniej odpisujcie. Po chinsku nie pisze ale moge zaczac jesli chcecie. To wasze argumenty sa biedne. uwazal ze to FAKE fakow i to moje zdanie. Nie musicie sie z tym zgadzac. Nie prosze was oto. To tylko moje zdanie :D Sa ludzie ktorzy uwazaja podobnie jak ja... Tylko ze sie nie wypowiadaja bo po co sie wtracac... Wasza sprawa co myslicie. nie jestem kaznodzieja ani medrcem. Pisze co uwazam. 1 argument: Dragonball:Ewolucja nie powinno wyjsc bo to cios w serce dla fanow owej mangi. po 2. Producenci wydaja ten kicz BO CHCA ZAROBIC. ps. Kazdemu zalezy tylko na pieniadzach. a po 3. Czy Songo nie był przypadkiem troche mniejszy? ps. Ciekawe czy jak ten FAKE wyjdzie... <rotfl2> to zrobia jego kontynuacje... Zal mi tylko producentow ktorzy mysleli na poważnie o zrobieniu kotkretnego Dragonballa z prawdziwymi aktorami na podstawie Anime. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 2
Riczardos

Tez nie mowie ze komus zabraniasz ogladac anime ale piszesz pierdoly typu "Wy dorosli ogladajacy DB" .To co dorosly czlowiek nie moze ogladac anime bo doroslym nie wypada ??I argumentow nie podales w sumie zadnych.
1.Jaki cios w serce ?Widziales film ?Zreszta placzasz sie bo mowisz ze ten film to FAKE wiec jaki moze byc to cios dla fanow jak tego filmu wdlug ciebie nie ma ??
2.Kazdy wydajac film chce zarobic.Chcial bys cos tworzyc za darmo ??
3.Czy naprawde wolal bys zeby 12 letnie dziecko gralo Goku ??Zartujesz chyba tak ?
Jak chcesz identycznego DB do anime to obejrzyj sobie Tajwanski film ktory juz wyszedl.
Lap tytul "Xin qi long zhu shen long de fu shou "

I mam nadzieje ze jak odpowiesz do znowu zupelnisz swoj post zamiast argumentami buzkami xD :D :} ;] :/ i "haha"

Cya

zaleski17

Moj argument to: xD :D :} ;] :/ i "haha" Specjalnie dla Ciebie. Wiesz.. na wszystko jest odpowiedz. I na twoje wypociny też. Ale jestem zbyt zmeczony nauka... Pozdro dla tych co lubia anime.

bbksk

zacznijmy od tego, że na RTL7 nie było wszystkich odcinków i były ocenzurowane w stosunku do japońskiego oryginału, specjalisto...

ocenił(a) film na 3
LiMiTED_UNCUT

odcinki to chyba wszystkie były przynajmniej z sagi Z, tlyko były ocenzurowane.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

Nie zgadam się totalnie z ridczardosem, ale jedno przynam, ja szczerze wolałbym 12 letnie dziecko, napierdzielające się i żeby fabuła była podobna do anime, ale cóż mamy to co mamy i ztego też będę zadowolony.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

Przeczytalem caly watek i moge powiedziec tylko jedno: autor tematu jest niestety pokemonem ktoremu moge mowic "mistrzu " jezeli film nie wyjdzie(ot taki maly zaklad). Idac dalej w praktycznie kazdym zdaniu blad ,co jest typowe wlasnie dla takiego pokemona. Co do samego filmu - poczekajmy do polowy lutego , gdyz ma wyjsc poprawiony trailer (w tym pierwszym efekty specjalne byly na poczatkowym etapie). Poza tym nie nie wyobrazam sobie DB w ktorym gralby np. Bradd Pitt z nalozona nazelowana peruka ktora ksztaltem mialaby przypominac wlosu Goku. W kazdym razie czekam...
PS Zauwazylem ze autor tematu jest faktycznie fanem i nazywa Piccolo - Szatan Serduszko... Proponuje zaznajomic sie z Dragon Ballem a pozniej sie odzywac.

michal9o90

Nie, nie było wszystkich. A w dodatku sceny były pomieszane, wystarczy ściągnąć sobie pierwszy odcinek japoński i od pierwszej sekundy już widzimy różnice :>

Gdzieś jest wykaz które odcinki nie były emitowane, nie pamiętam, może nawet na wikipedii, dociekliwi znajdą ;) A jak nie będzie dokładnego wykazu to po ilości odcinków można sprawdzić, że japońskich było więcej i były dłuższe od wersji francuskiej (jakby ktoś nie orientował się - u nas leciała wersja francuska)

ocenił(a) film na 2
LiMiTED_UNCUT

Wiadomo.Francuzi pocieli DB i DBZ.Tez mi sie zdaje ze jakies odcinki nie byly puszczane ale ile ich bylo to nie wiem.

ocenił(a) film na 3
zaleski17

Ta a ja ściągam odcinki jaonskie z nałożonym francuskim dubingiem dota ściągnałem do sagi cella i wszystkei są pokolei, tlyko w meijscach cenzury mam głos japoński więc chyab jednak były wszystkie puszczane.

PS: co wy macie od szatana serduszko, ja uwielbiam dubing francuski, i oni tam tłumaczą właśnie szatan serduszko i mnei jak najbardziej to odpowiada.

michal9o90

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=244&page=25

macie spis wszystkich odcinków, porównajcie sobie ilość (po lewej stronie jp a po prawej us, czyli chyba to samo co fr o ile Francuzi jeszcze bardziej nie okroili pociętej już wersji amerykańskiej)

ocenił(a) film na 3
LiMiTED_UNCUT

http://www.kreskoweczki.pl/dragon-ball-z/

wszystkie 291 po polsku, znak, że francuzi nei opuścili ani jednego a tylko ocenzurowali więc prosze najpierw sprawdź a potem pisz.

michal9o90

Nie ma takiej możliwości, francuska jest pocięta i nie ma wszystkich odcinków, nie obchodzą mnie żadne kreskoweczki.pl czy inne ścierwa, porównaj sobie odcinki a sam zobaczysz.

ocenił(a) film na 3
LiMiTED_UNCUT

to se sam porownaj ja spędzialem ostatnio wiele czasu w tym temacie i jak juz mówilem, sprawdziłem wszystkie odcinki do końca sagi cella, i oprócz cenzury to nie brakuje żadnych odcinków, jak sprawdze całość to wtedy sie okaże.

LiMiTED_UNCUT

do Polski dotarła wersja po kilku cenzurach nie tylko po francuskiej... z tego co wiem to Polacy i tak stwierdzili że to jest za ostre i jeszcze ocenzurowali... chcieli zrobić z tego typową bajkę dla dzieci ale jak oglądałam ostatnio 'Dragon Ball Z: Plan zniszczenia Saiyan' w wersji oryginalnej tylko z polskimi napisami to słownictwo wyraźnie wskazuje że nie jest do bajka dla dzieci...

ocenił(a) film na 3
dexti_4444

hehe ja mam wersje nieocenzurowaną, z dubingiem francuskim, jeden odc 175mb po prostu wypas jakosć, a jak się zajebiśie ogląda xD.

michal9o90

a ściągałeś z jakiejś strony czy przez jakiś program? właśnie oglądam całą serie od nowa bo z tego co leciało na RTL7 i później na TVN to nie wiele pamiętam a chętnie obejrzałabym oryginał :)

ocenił(a) film na 3
dexti_4444

ajk chcesz oryginał to tylko ściągnij japonskie, bo nie ma wersji francuskiej nieocenzurowanej ja ściągam specjalną wersje, która fani dubbingu fracuskiego stworzyli, czyli połączenie oryginalnego obrazu japońskiego i wstawiony francuski dubbing, niestety tam gdzie w odc. fr były miejsca ocenzurowane to tutaj lecą wtedy głosy albo angielskie albo japonskie.

Nie nei ściągam z żadnej specjalnej strony bo takiej nie ma, może z japonskimi oryginalnymi odc. gdzieś tam jest, ja nie wiem, ja ściągam przez strony typu rapidshare, korzystam akurat z megaupload wyszkuje tam odcinków fr i je sciągam.

ocenił(a) film na 2
michal9o90

Cenzura była masakryczna ale i tak mniej wycięli niż brytolce z Naruto ;p Ale najbardziej rozwala mnie to że w wersji francuskiej Bulma dostała od Kame Sennina smocza kulę za darmo bo cały motyw z pokazaniem majtek (których nie miała oczywiście) wycięli xD

A jak chcecie oryginały to szukajcie po porostu rawów np. na tokyo toshokan czy coś. Przyznam że dub francuski oraz niemiecki były lepsze od amerykańskiego (ten miał słabo dobrane głosy) ale to nie zmienia faktu że wersja japońska jest najlepsza i to nie tylko dlatego że nie jest ocenzurowana.

ocenił(a) film na 3
HuntMocy

spoko rozumiem twój pogląd, jednak dla mnei DB udał się najlepiej francuzom, dla mnie japoński db nie dorasta im do pięt, ale cóż to moje zdanie.

Nie mówie, że japoński jest zły, po prostu mnei bardziej odpowiada francuski, ale to jedyna bajka gdzie niepodoba mi się japonski, we wszystkich innych tylko japoński jest najlepszy.

michal9o90

po pierwsze: to nie jest bajka

po drugie: francuska wersja ma lepszy dubb od us, ale japoński jest o wiele wiele lepszy, nie wiem kim ty jesteś, że bardziej odpowiada Ci francuski.

ocenił(a) film na 3
LiMiTED_UNCUT

po pierwsze anime=bajka sprawdź w słowniku

po drugie, to jest moje zdanie, dla mnei frncuski dub jest owiele lepszy, dziękuję, że po mnie jedziesz, moze ja tez powiem kim ty jesteś, ze lubisz japoński, miło ci będzie.

Nawet nie mam zamiaru rozmawiać z kimś kto nie rozumie, że ktoś moze miec inne zdanie.

michal9o90

po pierwsze: anime = film animowany a to długa droga do bajki, bo bajka nie musi być przecież animowana. Rozumiem, że możesz mieć swoje zdanie, ale tu nie chodzi o "zdanie", tak po prostu jest. To fakt, definicja, a słowniki? No trudno, w dzisiejszych czasach wielu myli pojęcia bajka i film animowany, pewnie autorzy słowników także :)

po drugie: nie lubię japońskiego, powiem więcej, francuski znam na poziomie podstawowej komunikacji. Ale do anime po prostu niesamowicie klimatycznie pasuje oryginalny język. I przynajmniej oglądając wersję japońską mam pewność, że wszystko wygląda zgodnie z wizją producentów, a nie zgodnie z okrojoną wizją amerykanów czy europejczyków, którzy potną wszystko, byle zmieściło się w limitach PG-13 :]

ocenił(a) film na 3
LiMiTED_UNCUT

fakt przyparłeś mnie do muru, jednak w ogólnym pojeciu coś animowanego to bajka xD, ale przecież nei będziemy sie na takim forum spierać, o takie rzeczy, to nie nasza sprawa, niech to zalatwiają mądrale jezykowi między sobą xD

Wiem i rozumiem, o co ci chodzi, powiem więcej ja uwielbiam jezyk japoński, praktycznie żadne anime nie podoba mi się w innym języku, niestety oprócz DB, nie potrafię tego wytłumaczyć, coś jest w tej wersji fr co mnie strasznie przyciąga i dla mnie wersja fr nadaje owiele lepszy charakter temu anime, ale jak już powidziałem to tylko moje zdanie, chociaz podzielana przez dość dużą rzeszę fanów wersji fr, o czym właśnie świadczą odcinki gdzie jest orygialny obraz ale dub fr.

michal9o90

Dobra, może się pospieszyłem z tym spieraniem, bo wokal to wokal (kwestia gustu), a obraz to obraz -> mnie głównie chodziło o to drugie, o to, że w wersji fr wszystko jest pocięte, połączone inaczej i ocenzurowane. Prawdę mówiąc wersji oryginalnej z fr dubb nie widziałem, nawet o niej nie wiedziałem. I tak pewnie bym nie ufał takim release'om i bezpiecznie oglądał wersję japońską :] pzdr