Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

za przeproszeniem, pół dupy zza krzaka... Twierdzę, iż nie wystarczy zużyć na kimś kilku butelek lakieru do włosów, żeby przypominał naszego małego sympatycznego bohatera, a dodać trzeba, że rysunkowy Goku, mimo iż mały i sympatyczny "miał jaja" a ten koleś wygląda, jakby mu jeszcze nie wyrosły

ocenił(a) film na 6
soureen

Ty nie wyglądasz lepiej! Odpie... się! Nie podoba się to se znajdź lepszego aktora i nakręć DragonBalla, zobaczymy kto z kogo będzie się nabijał!

ocenił(a) film na 4
soureen

PO co od razu klnąć? Prawda taka że koleś mogłby przynajmniej udawac usmiechnietego :) Tak jak Songo :) jak juz gdzies napisalam "pożyjemy zobaczymy"

ocenił(a) film na 3
kama_36

Aktor mógłby być inny,
sam dragon ball mógły mieć więcej z dragon ball'a
ale niestety już za późno na narzekania, film przypuszczam już jest cięty i sklejany do finalnej wersji...
można mieć tylko nadzieję na to że po kiepskim(subiektywne) teaserze będzie dużo lepszy film:)

pozdrawiam.

Numer_44

Lepiej od ciebie na pewno w rzeczywistości na dodatek. Nie posiadam ani zdolności reżyserskich ani budżetu pozwalającego na urzeczywistnienie twojego błyskotliwego pomysłu, a krytykę mogę wyrażać jak i kiedy mi się podoba. Nawet sto lat po zakończeniu jego pięćsetnej emisji na Polsacie w święta.

ocenił(a) film na 4
soureen

Mam do was pytanie. Ile sek. widzieliście z tego filmu? A co ważniejsze ile sek. z udziałem Goku ? Ja może z 10 łącznie i parę plakatów. Czy po tym można stwierdzić że Goku w filmie będzie mrukiem? Według mnie nie? Widzieliście inne filmy z Justin Chatwin? W nich koleś udowadnia że jest naprawdę dobrym aktorem i czasami jednak umie się śmiać więc bez przesady. A odnośnie podobieństwa to tak się składa że koleś nie licząc włosów oczywiście jest podobny do Goku. Czemu wszyscy patrzą tylko na jego włosy. Macie naprawdę na tym punkcie opresje.

ocenił(a) film na 10
Mr_Anderson

ja oglądałem Wojne światów z Justinem i musze powiedziec ze naprawde umie grac więc niema co sie rzucac na jego włosy.

Walker_

"Ile sek. widzieliście z tego filmu? A co ważniejsze ile sek. z udziałem Goku ?" < wystarczająco żeby coś o nim powiedzieć ;] Całujący się Goku? Wszystko jasne? ;]

Chyba, że źle zobaczyłem. Wtedy przepraszam.

pozdro

Kwic

On jest bardzo fajny i dobrze że go wybrali

POZDR

ocenił(a) film na 3
bisban

A według mnie najbardziej mówi o nim jedno zdanie w którym Goku boji się walki, myśli że nie podoła...

każdy zna SonGoku i wie jak on ragował...:)
nie no Aktor jest nawet z tawrzy podobny...

ocenił(a) film na 1
soureen

aktorzy mogą byc ale te fryzury i reszta... moim zdaniem film nie bedzie az taki dobry jak sie wydaje

ocenił(a) film na 1
MichaelMyers2

A on sie wydaje dobry...?

ocenił(a) film na 1
MichaelMyers2

Poczekajcie do premiery, a potem narzekajcie itd... Narazie to sie smiac mi chce z Waszych opinii, jak filmu nie widzieliscie...
Aha - oczywiscie nie ogladajcie durnowatych kamerowek tylko idzcie do kina i wtedy ocencie... Do "pogawedzenia" po premierze filmu :)

ocenił(a) film na 3
MegaTM

Masz rację film trzeba obejrzeć i wtedy się przekonać co z tego wyszło,
aczkolwiek ja(jak i wielu innych) jestem zmartwiony po obejrzeniu tylko teasera z którego można sporo wyciągnąć o scenariuszu który mało ma wspólnego z DB(oczywiście nie da się zmieścić w 2h tyle co w 200h anime).
A do czego dążę?
Ile obejrzałeś dobrych trailerów/teaserów które zapowiadały dobry film a film okazał się jeszcze lepszy niż się po nich spodziewałeś? Sin City, Iron Man, X-men I/II, DejaVu.
Ile widziałem filmów w których po dobrym trailerze/teaserze film okazał się totalną tandetą(lub chociaż słaby)? Spider-man 3(no po 1/2 naprawdę niezłej, dodam że pajączek to mój ulubiony komiksowy bohater).
Ile było złych trailerów zapowiadających zły film?
hehehe... The Incredible Hulk, Ghost Rider(no może zwiastun nie była aż tak zły), Dare Devil, Electra, czy DB dołączy do tego grona(oby nie).
Ile tragicznych zwiastunów widziałem po których film był dobra/bardzo dobry? hehe Nie pamiętam...:P

Więc jak widać Sporo można wywnioskować o samym filme ze zwiastunów które go promują, druga sprawa jest taka że podobno dokręcają jakieś sceny. Czy dlatego przesuneli oficjalny trailer który miał być tydzień temu? Co prawda wiadomo wszystkich nie zaspokoimy, zwłaszcza fanów którzy od tego filmu oczekują poprostu swojej/swojego ulubionej/ulibionego mangi/anime. Dla mnie najlepiej było by jakby olali początek i pokazali to od jakiegoś momentu np. Vegeta/Nappa sag, może na początku 15minut pokazali by o co biega, żeby co mniej wtajemniczonych wprowadzić:)

ale to moja wizja:P

ocenił(a) film na 4
Numer_44

Osnośnie tego że powinni zaczęć od sagi z Vegetą niestety nie mogę się z tobą zgodzić. Historia Piccolo jest też istotna. Wiec tu prawie zrobili dobrze że zaczęli od tego momentu.

ocenił(a) film na 4
Numer_44

Łukasz co do tego pocztaku się z tobą zgodzę powinni pokazać co najmniej jak Songo trafił na ziemie. A jesli chodzi o Piccolo to w sumie od niego zaczęła się dziać Akcja w Anime