Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

że jeżeli Dragonball jest japońską bajką to powinni ten film nakręcić japończycy. Oni się znają na tym. Ale to tylko moje zdanie.

schneider17

ja też jestem za tym Amerykanie zrobią bardzo z tego jakiś film dla dzieci :(

ocenił(a) film na 6
schneider17

Właśnie Japończycy nie potrafią robić takich filmów ... wystarczy obejrzeć beznadziejnego Devilmana. Myślę że amerykanie lepiej robią takie filmy. Popatrzcie choćby na Transformers. Chociaż boję się tego jak zrobią Dragon Balla. To trudniejsze zadanie niż ekranizacja Hulka, Spidermana czy też Transformers.

Lukasz_Artyszuk

Niech będzie i "bajka" :P Nie wiem jak Wam, ale mi podchodził najbardziej francuskie DB/Z ;] Jakoś te teksty mi się zapamiętały bardzo dobrze z francuskiego. Wtedy to nawet nie wiedziałem, że to francuski haha.

pozdro

Kwic

Kwic wszystkie Dragon Balle sa japonskie, tylko na RTL7 (stare dobre czasy:)) puszczali zdubingowane przez francuzow wersje ;] pozdro

schneider17

Ja mam nadzieję, że muzyka do tego filmu będzie zbliżona do japońskiej muzyki z anime (mogą ją ewentualnie odświeżyć, trochę "podrasować").

daniele_remigio

DRAGON BALL NIE JEST BAJKĄ, LUDZIE KIEDY TO W KOŃCU ZROZUMIECIE TO JEST ANIME, CZY TO TAK CIĘŻKO ZROZUMIEĆ?????????????????????????

ocenił(a) film na 2
madmax_88

Tak właściwie żaden film czy serial animowany (bez względu na to czy jest japoński czy amerykański czy jakikolwiek inny) nie jest bajką. Bajka jest utworem literackim, a jak ktoś sądzi inaczej to powinien się wrócić do szkoły.