Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Czy po premierze aktorskiego "Dragonballa" jakaś stacja w końcu się przełamie i wyemituje ponownie anime? W końcu i tak większość stacji koło godziny 15 - 16 nie ma czym zapchać ramówki i emitują powtórki oraz powtórki powtórek tego co leciało dzień/tydzień/miesiąc wcześniej o innej porze...

ocenił(a) film na 4
Goku

Nie wiem jak tam będą działać stacje ale jestem ciekaw co będzie się działo np. Z wersjami DVD DB. Mam nadzieje że w końcu się doczekam polskiej wersji DB w sklepach.

ocenił(a) film na 2
Mr_Anderson

Nikt by tego nie wydał, japońskie wydanie liczy sobie 26 płyt DVD DB, 47 płyt DBZ i 11 z DBGT (plus po jednej na każdą kinówkę czyli trzeba do tego doliczyć jeszcze 17 płytek, no 18 licząc z tą najnowszą ;p). Jedna taka płytka kosztuje jakieś 40$. Żadnemu wydawnictwu, czy to stricte anime'owemu, czy innemu nie opłacałoby się zatem wydawać starocia z przed ponad 20 lat bo nikt normalny nie byłby w stanie sobie pozwolić na taki zakup w naszym kraju.

Niestety takie są fakty.

Co do emisji w TV, bardzo bym się zdziwił gdyby ponownie wyemitowali. Na RTL7/TVN7 leciało to już bodaj 3-4 razy i zarzekali się że więcej tego nie wyemitują (zresztą kto by dzisiaj chciał oglądać ocenzurowaną wersję z dubbingiem skoro można obejrzeć oryginał). No chyba że inna stacja, ponoć Animax ma licencję na Dragon Balla więc kto wie czy kiedy (albo raczej 'jeśli') w końcu pojawi się ta stacja u nas, nie zaczną właśnie od takich klasyków jak DB.