Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Oto moje typy:
Goku- Jackie Chan
Vegeta- Jet Li, Robert Knepper
Tenshin- Vin Diesel
Mr. Satan- Hulk Hogan po przefarbowaniu i dodaniu afro

Temat ten postanowiłem założyć, ponieważ nie podoba mi się oryginalna obsada. Jakie są wasze propozycje? Z czasem dodam pare nowych przykładów jak przyjdzie mi coś do głowy.

piekara_3

Jeśli chodzi o Son Goku to zgadzam się z tobą w 100% Jackie to mój ulubiony aktor. Vegeta nawet też dobry pomysł że zagrał by go Jet Li ale Robert Knepper nie. W roli Bulmu widziałbym Jessice Albe. Z rolą Piccolo to dobrze trafili James Marsters się nadaje.

piekara_3

nie wiem skad wy sie jelopy bierzecie. wy sie nazywacie fanami dobreog kina? wybieracie swoich ulubionych aktorow a nie takich, ktorzy nadawaliby sie na postac!!! jestescie naprawde prymitywami. jackie chan to knypek a songo jest wysoki a poza tym to chinczyk czego o songo nie mozna powiedziec, wezcie sie ogarnijcie!!

ocenił(a) film na 10
masarnik

Aktorzy to nie wszystko!Role są dobrze dobrane i znane gwiazdy światowego kina tego nie zmienią czy film wyjdzie dobry czy zły.Dobrze tez że tylko główni bohaterowie są biali a reszta obsady to Azjaci(choć w anime wszyscy byli Azjatami).A jaki film wyjdzie to dowiemy się za pół roku.

piekara_3

Żal takie rzeczy czytać :/
Podajecie gwazdy, które nie nadają się do tych ról :D

Jackie Chan?? Człowieku, czy cię pogięło? Musiałby z miesiąc się odchudzać, by sadełko zgubić, a potem pół roku ćwiczyć, by się podpakować. On sie nadaje do grania ofermy-wojownika, dobrze pasuje do roli w filmie kung-fu, a nie fantastyki. Co jak co, ale jako osoba wypowiadająca się na temat takiej kalsyki jak DragonBall, to warto byłoby pomyśleć trochę zanim sie takie głopoty klepnie. Zresztą jak chcesz zropbić Goku z azjaty??
1. Kolor skóry, który troche nie pasuje - nie zatuszujesz, bo jak?
2. Charakterystyczne dla Sayan były te włosy. Azjaci słyną z czarnych i "klapnietych" włosów. Chcesz mu peruke ubrać?? :D Zresztą wyobrać sobie Jackie'go w takich włosach :D :D :D

Ludzie, jak chcecie cos pisać, to wypadałoby pomyśleć choć chwile :P

ocenił(a) film na 10
phoenix3000

Zgadzam się że bohaterowie powinni być biali (wg mnie tylko główni) ale nie zgadzam się w kwestii włosów.na planie filmu charakteryzacja to pryszcz, więc długie włosy też dałoby się dorobić.Trzeba też pamiętać ,że świat DB jest całkiem inny niż nasz (chodzi mi teraz o planetę ziemie)i naprawdę boje się ,że przy pomocy zwykłej kamery i tylko ucharakteryzowania dałoby się zrobić z tego prawdziwy hit.Mam nadzieję że zrobią to na wzór beowulf.

tomeczek174

Andy Whitfield-Songo.Jak dla mnie to on pasuje.

ocenił(a) film na 2
giuoco9

całkiem pasuje:) ciekawe jak Justin Chatwin będzie wyglądał po charakteryzacji... póki co moim zdaniem wybór Chichi jest porażką - Jamie Chung nie nadaje się (imo za brzydka i plastikowa :/ )

tomeczek174

Masz rację, tylko nie zrozumiałeś, co miałem na mysli mówiąc o włosach :P
Powiedziałem, że Azjaci słyna z ciemnych i "oklapnietych" włosów i że nie da sie tego zmienić, a peruka wyglądałaby śmisznie na azjacie. Wyobraź sobie Azjatę z bujna i sterczaa czupryna.. To po prostu nie pasuje ;-)

A włosy i tak będą musieli dorobić, bo musieliby komuś cementech chyba te włosy usztywniać, żeby wyglądały odpowiednio :D

Aby ten film zrobic potrzeba mnóstwa efektów specjalnych i martwię się, że niestety krecenie tego filmu sie nie uda i fani warsji animowanej będą zawiedzeni, bo oczekiwaliby wiernego odwzorowania, a tego nie da sie zrobić na zywo tak, by nie wyglądało sztucznie :/