Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Zwłaszcza na tych zdjęciach promocyjnych.
Zawsze "rajcowało" mnie, gdy byłem młodszy, ta podnoszona żółta czupryna xD

Ale powracając do tematu.. Wyobrażam sobie owy styl na ulicy.. Faceci idący do fryzjera ze zdjęciem z profilu i z przodu Goku - ok..
Można też poczekać na instrukcję z youtuba, choć dam głowę, że przeciętnego obywatela nie stać na tyle litrów lakieru.
Zresztą na jaką długość musiałyby by być one zapuszczone? To, że coś stoi nie zupełnie odzwierciedla rzeczywistą długość (bez podtekstów).

Fryzura Bulmy też niczego sobie, aczkolwiek mogłaby już mieć ten kompletny fiolet.

ocenił(a) film na 3
freepick

heh, z tą fryzurą to ja dawno dawno temu kombinowłem coś takiego, ale trzeba miec dość długie włosy jak na faceta, no i moje niezyt się nadają, bo błyskawicznie opadały.

Jednak nie wiem czy na ulicy bym się tak pokazał, w sumie wolny kraj ale ja tak to jedynie mógłbym pójść na zjazd fanów DB xD.

btw. kolejny osobnik (bez urazy xD) który nie zna DB, Bulma miała błękitne albo morskie, ale fiolet? chyba mylisz z kimś innym.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

O dżizas, raczej co z Ciebie za osobnik? xP
Przeciętny facet nie odróżnia kolorów, albo raczej ma problem z jego określeniem.. Więc proszę mi wybaczyć za moją niewiedzę.

ocenił(a) film na 3
freepick

hehe xD, spox, jak już mówiłem bez urazy, ale nei przesadzaj, wiadć różnicę w kolorze między fiolet a błękit xD

Dobra zostawmy ten temat, co do fryzury bardzo mi sie podoba, świetnie to zrobili lepiej sie już chyba nie da upodobnic do fryzury goku,

Chociaż gdyby zrobic jakąś trwałą przy dłuższych włosach to moze tak, ale by to pewnie głupio wyglądało, tak tlyko w anime moze wyglądać goku.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

http://www.youtube.com/watch?v=sqY0IfhUaAg
Zwaliło mnie to z nóg. Nawet jej do twarzy.
I jak podejrzewałem, supermocny żel got2b + lakier czyni cuda. :D

I jak dalej sprawdziłem - u Japończyków taki fryz to normalka.

ocenił(a) film na 5
freepick

widziałem lepszą fryzurę(oczywiście w stylu norma goku) na jakimś zdjęciu ze zjazdu fanów magi ale tamci kolesie musieli mieś włosy góra po 45 cm w długości i wyglądali identycznie jak Goku.

ocenił(a) film na 3
kefirhero

heh zawsze myślałem o takim fryzie, nie wiem, moze to taka mentalność polaków, ale jakoś głupio chyba bym się czul chodząć po ulicach polski, ale będąc w japonii pewnie by mnie to mało obchodziło.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

jak byś tak wyszedł w Japonii nigdy by ci nic nie zrobił chyba że fotkę :]:]:]

ocenił(a) film na 6
kefirhero

Według mnie fryzura Goku jest zajebista: dlaczego ano dlatego że w fryzurze Goku chodziło oto że włosy są rozczochrane we wszystkie strony, więc antyfani niech się cieszą z tego co mają, stary news ale powtórze Goku w filmie ma mieć takie włosy jak w anime, ale przez czas kiedy chodzi do szkoły stawiał je na żel żeby nikt nie mógł zobaczyć jak one wyglądają normalnie, pod koniec filmu ma mieć już takie włosy jak w anime...

ocenił(a) film na 5
gohan263

dobrze wygląda z tymi włosami w filmie sam bym sobie takie zrobił jak na plakacie:];];];]

ocenił(a) film na 7
kefirhero

Goku ma zdecydowanie odjazdową fryzurę. Ja mam dość sztywne włosy, dodatkowo jak są nieumyte same chętnie stoją, ewentualnie przy pomocy pewnej ilości wody. I właśnie kiedyś zrobiłem sobie fryzurę, może nie zupełnie jak Goku, ale w tym stylu. Nawet wyszedłem tak w domu, ale była późna pora więc widział mnie tylko kolega z którym miałem się spotkać. Zapytał dlaczego wyglądam jak sajanin xD.

ocenił(a) film na 3
Doktor_Wong

trzeba było mu odpowiedzieć, no bo jestem sayanem i przybywam z innego wymiaru, miałem za zadanie sprawdzić, czy w tutaj da się żyć, bo nasz wymiar umiera i musimy gdzieś uciec, a ten wymiar i ta planeta okazują się doskonałe i w dodatku jakimś cudem podświadomie odebraliście naszą wizję rzeczywistość i przenieśliście ją na papier, więc będziemy mogli się łatwo wtopic w tłum.

hahah dobre co?

ocenił(a) film na 7
michal9o90

Świetny tekst, chociaż by nie przeszedł bo gość zna mnie od 13 lat prawie i jest też znawcą "Dragon Balla". Chociaż jakby nieco go zmodyfikować ("ukrywałem swoją tożsamość" itd.) to mógłby mimo tych faktów być niezły. Piątka bracie za fajny tekst.

ocenił(a) film na 3
Doktor_Wong

hehe thx, no wiadomo, ze bys powidział ze ukrywaleś tożsamość xD hehe, co prawda nie wierzę, żeby ktos dał się nabrać, chociaż gdyby trafić na zapaleńc DB, który chciałby żyć w takim świecie to kto wie :p

WIesz mam strasznie buna wyobraźnię, nawet chiałem kiedyś zostać reżyserem ale cóż, jakos tak chyba leń ze mnie nie hciało mi sie uczyć. hehe

ocenił(a) film na 7
michal9o90

Hehe spoko, ja także mam bujną wyobraźnię i nie raz widziałem się w roli reżysera lub autora komiksów, ewentualnie pisarza ale to najmniej. W swoim czasie myślałem nawet nad małą wariacją związaną z Dragon Ballem (amatorski filmik). Pozostało mi robienie amatorskich produkcji tylko cierpię niestety na brak chętnych do ekipy.

ocenił(a) film na 5
Doktor_Wong

też kiedyś bawiłem się w rysowanie komiksów.Tylko że o sobie i o kumplach że mamy moce jak w DB......w szkole była z tego pompa prze 2 tygodni :];];];]ach dzieciństwo albo te zabawy w DRAGON BALL zawsze po obejrzeniu biegliśmy na pobliskie pola i odgrywaliśmy odcinek.Najlepsza pompa była z tego że jak biegliśmy to ręce braliśmy do tyłu tak jak Goku czy Gohan i wydając charakterystyczną melodie <nanananana yaha>,

Ach wspomnienia.....;];]:]

ocenił(a) film na 2
freepick

Hah :) Ja nadal bawię się w rysowanie postaci z Dragon Ball'a. Podobnie jak wielu z Was mi również zawsze podobały się ich fryzury. Kiedyś próbowałem zrobić sobie fryzurę Sayiana ale raczej nic fajnego z tego nie wyszło :] Narysowałem siebie jako sayiana i wtedy to wyglądało lepiej niż w realu xD pozdro dla wszystkich fanów DB :-)

ocenił(a) film na 3
Szymek3392

hehe ja moge należeć do ekipy, ale pewnie zbyt daleko mieszkasz, ja nie mam talentu do rysowaniu zawsze nad tym uwbolewałem, bo chciałem juz bardzo dawno temu stworzyć samemu nową sage DB, ale jedyne co mam to moja wyobraźnia xD, mógłbym napisac fabułę a ktoś by rysował xD.

PS:obejrzyj sobie różne filmiki an youtobe, trafiają się czasem naprawdę perełki, chodzi mi o amatorskie produkcje.

naprzykład to http://pl.youtube.com/watch?v=C8VK3GmFr60

uwielbiam ten filmik

ocenił(a) film na 3
michal9o90

aha i tak przy okazji 2min 22s robi fale, chyba kamehame, w filmie właśnie bym coś takiego chciał zoabczyć, coś na wzór lasera, bo to co jest na trailerze jak ją zbiera, wygląda beznadziejnie moim zdaniem, to już bardziej mi się w tym amatorskim filmiku podoba.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

hehe to jeszcze nic zobacz te filmik tu dopiero jest pokazana walka jak w DB....

http://www.dailymotion.pl/video/x50p6n_dragon-ball-z-fan-movie_creation

Musze sam zrobić jak będzie ciepło taki filmik....Jak by ktoś też chciał takie efekty zrobić to proponuje program ADOBE AFTER EFFECT 0.7 PRO.
Lub FXHOME.

ocenił(a) film na 3
kefirhero

znam ten filmik, xD, oglądałem go już wiele razy jednak wole tamten co podałem.

PS: wielkie dzięki za programik, być moze się przyda xD. jakby co jestem z lublina, jak ktoś by był tez z lublina, to mozemy razem zrobić filmik xD.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

Ja jestem z Darłowa i chętnie bym zrobił własną ekranizacje DBZ ale od przybycia Radiza na ziemie i skończywszy film na uciec Vegety ale tak aby film trwał góra 3 godziny.Gdyby ktoś chciał by grać jakąś postać to zapraszam do Darłowa :]:]:] tylko ja zajmuje Piccola na wstępie mówię;];]

Po trafie co nieco zrobić za tym programie a mój kumpel jeszcze lepiej więc o efekty się nie martwcie.:]:]:]jedno słowo i kręcimy

ocenił(a) film na 5
kefirhero

a co do tego laseru(to coś podobnego jak w Star Wars miecz świetlny)to już łatwiej zrobić w tym FXHOME ;];];]

ocenił(a) film na 3
kefirhero

ee fajnie to ja mogę być yamcha, goku raczej zagrac nie mgoę, jestem zbyt szczupły xD, ale w sumie co tam, to filmik amatorski xD. Do goku mam podobny za to charakter i nieźle naśladuje różne odgłosy, spokojnie mógłbym sie tak drzeć jak oni.

Ale chwila, do ucieczki vegety to masz na myśli tylko walkę goku z vegetą, to troche mało, bo najchetniej to zagrałbym sogohana jak mial 9 lat i rozwalił komórczaka.

Mógłbym tez zagrać ten shina, to jeden po za goku z moich ulubionych bochaterów xD.

ocenił(a) film na 5
michal9o90

wiesz myślałem o trylogii skończywszy na Komórczaku.Filmy nazwał bym tak:

1.DRAGON BALL Z:Sajan saga (od RADIZA do pokonania Vegeny )
2.DRAGON BALL Z:legend of super sajan (walka na namek z frezerem)
3.DRAGON BALL Z:Fury of GoHan(a tu by się pojawił na pewno cell i
androidy)

A co mi atm zaczynam produkcje :]:];]tylko aktorów potrzebuje:]:]:]

ocenił(a) film na 10
michal9o90

heh pamietam jak to kiedyś rysowałem komiksy z DragonBallem, scenka po scence rysowałem różne walki ,począwszy od Radditza aż do Gogety SSJ4 ( ach te lata szybko lecą xD), naoglądałem sie tego anime że zapamiętałem dosłownie wszystko, znałem/znam kolejnosc prezentowanych sytuacji i walk, najbardziej lubiłem rysowac sagi z Sayianem i Freezą bo zawsze jakoś ciągneło mnie do rysowania wojowników Sayian, szczególnie Radditza i Vegety, i Freeza w czterech formach też zawsze ładnie na kartkach mi wychodził, a musze przyznac że talent do rysowania mam :) sam nawet mam czarne włosy i nadawałbym sie na Sayiana, gdybym miał wybierac w kogo miałbym sie wcielic to z pewnością w Goku bo go nawet przypominam :) też robiłem se włosy jak miałem dłuzsze zeby go przypominac i efekt był dobry, nawet na Vegete se zrobiłem i chodziłem kiedyś tak po domu xD i też rosomak Wolvie sie zdarzał :)

ocenił(a) film na 2
Walker_

hehe. Chętnie bym zagrał w takim filmiku xD. Ale nie wiem w jaką postać mógłbym się wcielić. Mam ciemne włosy i dosyć długo chodzę na siłownie :P Jak byłem mały to zawsze chciałem mieć mięśnie jak Goku albo inni bohaterownie tego anime. Wydaje mi się, że na Vegete byłbym lekko za wysoki ale ostatecznie mógłbym nim być xD.

ocenił(a) film na 5
Szymek3392

to tak jak ja też zawsze chciałem mieć takie mięśnie .I zapisałem się na siłownie tylko teraz na kursy jadę no i będzie trochę straty.A le film o DB zrobię na pewno:]:]:]