Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Gdzie sie podzialiscie?Juz nie bronicie filmu za wszelka cene?Nie skaczecie nam do gardel?Juz nie chcecie nas ukamieniowac za krytyke tego gniota?Co sie z wami stalo?Pewnie obejrzeliscie w kinie i zmieniliscie zdanie :D

ocenił(a) film na 3
UBEKakaPOLICJA

Tutaj kompletnie nie ma czego bronić, sam tytuł nie zobowiązuje do tego.

ocenił(a) film na 3
UBEKakaPOLICJA

Nie czekamy na film w kinie, jakbyś chciał wiedzieć, i nei mam zamairu rozmawiać teraz, bo juz poziom rozmów spadł poniżej zera i nie warto nawet zaczynać.

PS: nigdy nei mówiłem, że ten film jest wielki, i nikomu nei skakałem do gardła, ale nie uważam też tego filmu za gniot, wiec pohamuj się trochę koleś.

ocenił(a) film na 1
michal9o90

A czemu mam sie pohamowac?Przeciesz obroncy tego gniota prawie linczowali przeciwnikow xD Chcieliscie juz wyprawy krzyzowe robic z gohanem na czele ;]

"nei mam zamairu rozmawiać teraz, bo juz poziom rozmów spadł poniżej zera i nie warto nawet zaczynać."

Co sie dziwisz.Jaki film taki poziom rozmow :D

ocenił(a) film na 3
UBEKakaPOLICJA

jaki poziom rozmów, taki wizerunek użytkowników, przestań wkońcu wszystko przekręcać, bo to zaczyna się robić nudne.

PS: ja w tym całym procederze linczowania nei uczestniczyłem, ja trzymałem się na boku, bo to tez dla mnie była głupota, jeszcze nigdy nei widziałem filmu, który by zasługiwał na wznoszenie go pod niebiosa, tak jak robili to z DB:E, żal było patrzeć, dlatego do tego też się nei wczepiałem.

ocenił(a) film na 1
michal9o90

To po co sie teraz mieszasz ?Skoro jak twierdzisz ciebie to nie dotyczy to nie powinienes czuc sie urazony.A nudne to sie robily argument obroncow filmu typu "bo nie ma vegety","bulma ma za male oczy" itp. xD

ocenił(a) film na 3
UBEKakaPOLICJA

haha to fakt, ale to to juz przejaw wtórnego debilizmu, znaczy się, nawet nei potrafią czytać (tak mi się wydaje), bo jasno pisze, ze to ekranizacja DB a nie DBZ xD, tylko pogratulować im rozumu xD.

ocenił(a) film na 2
michal9o90

Zabawni są ci userzy, którzy piszą, że film nie jest taki dupny, mimo iż go nie oglądali :P. Tak samo śmieszni są anty-tardzi, którzy również filmu nie widzieli, a pierdolą głupoty. ALE...Gohan ich rozwala na atomy! :D

ocenił(a) film na 2
Eneru

Ludzie którzy komentują a gówno wiedzą są żałośni bez względu na to czy bronią filmu czy go gnoją, to fakt. Jednak nawet jak ktoś wyszedł z konkretną opinią popartą sensownymi argumentami za tym że film jest nieporozumieniem to i tak była grupa stałych maniakalnych obrońców filmu którzy i tak wyskakiwali z rozdartymi mordami jednocześnie gratulując każdemu kto miał podobne zdanie do nich...

Swoją drogą, spodziewałem się że owi maniacy nawet po premierze filmu i tak będą trwali przy swoim że film jest genialny a jak ktoś twierdzi inaczej to się nie zna i w ogóle nie jest fanem Dragon Balla tylko po to żeby nie wyjść na debili którzy bronili tego syfu mimo że wszystkie znaki na niebie i ziemi sugerowały porażkę. Pamiętacie jak to było, 'to tylko foty, poczekajcie na zwiastun', potem 'to tylko zwiastun, poczekajcie na film', jak film wyszedł było znowuż 'to tylko wersja cam, poczekajcie aż będzie w naszych kinach', po pokazach przedpremierowych spodziewałem się komentarzy typu 'to tylko wersja kinowa, poczekajcie na DVD tam będzie dodatkowe 20 minut filmu' a potem 'poczekajcie na blue ray, tam zobaczycie jakie super efekty' a na końcu 'to tylko pierwsza część, poczekajcie na sequel' xP Okazuje się że jednak cisza a za to negatywnych opinii przybywa i ocena spada ;p

ocenił(a) film na 8
HuntMocy

UBEKakaPOLICJA widzę, że poza forum na FW to ty chyba życia osobistego nie masz:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Ja jakoś to, że film jest kiepski potrafię przeżyć^^

P.S. znajdź sobie dziewczynę to może wyluzujesz trochę:PPP

ocenił(a) film na 7
kaneda1_2

Ludzie dajcie spokój. Nie wszystko można nakręcić. Gdyby mieli kręcić wszystko co było w mandze to by wydali o wieli więcej kasy.

ocenił(a) film na 1
kaneda1_2

Tak. FW to moje jedyne okno na swiat i tylko tutaj moge z kims porozmawiac.Po co mi dziewczyna sa piekne kobiety jpg i redtube xD Po co mi jedzenie,praca,forum to moje zycie.Uskuteczniam foruming bo nie mam zycia.Jetsem nolifem.Jednak taki nolife jak ja odroznia gowno od filmu czego wy nie potraficie xD.Obroncy fanow maja coraz to durniejsze argumenty na obrone tego gniota.Jak to napisal Hunt mocny zawsze cos znajdziecie.Jak wysmiewaliscie ludzi przyczepiajacych sie do czulek itp. tak teraz z was sie mozna smiac.Wasze argumenty typu "nie wszystko mozna nakrecic" sa zalosne ;].Ciekaw jestem do czego sie posuniecie w obronie tego filmu.Tylko nie grozcie nam ze sie zabijecie bo kto wtedy bedzie bronil tego filmu?Z kim taki nolife jak ja bedzie walczyl na form? xD

HuntMocy

Całkiem nieźle napisane pod koniec ;)

A co do Pana powyżej (zapomniałem nicku), to polecam troszkę wolniej pisać słowo "nie".

pzdr

Kwic

"Nie wszystko można nakręcić."

Jeżeli nie można wszystkiego to najlepiej w ogóle się za to nie zabierać, twórcy tego filmy jednak zabrali się za to i jaki mamy efekt ? :D

użytkownik usunięty
kamilkov

"Nie wszystko można nakręcić."

powiedz to twórcom star warsów czy lotra... no ale czego tu sie spodziewac po kontrowersyjnych 45 bankach... niektore seriale wiecej kosztuja...

ocenił(a) film na 2
kamilkov

Wszystko da się nakręcić, trzeba tylko:
1) Wiedzieć o czym to ma być a nie na zasadzie 'hej wyszperałem w necie że jakiś komiks XYZ jest zajebiście popularny, jak zrobimy z tego film to na pewno zarobimy mnóstwo szmalu'.
2) Mieć budżet odpowiedni do tej produkcji.
3) Zatrudnić ludzi którzy znają się na robieniu filmów a nie ciołków z mizerną filmografią żeby było taniej.
4) W przypadku robienia filmu na podstawie czegoś mieć na uwadze że to właśnie fani pierwowzoru powinni być głównym targetem bo to właśnie oni sprawili że dany tytuł jest tak popularny i też oni będą tymi którzy najbardziej będą zainteresowani produkcją. W tym wypadku ekipa też powinna być dobrze zapoznana z treścią pierwowzoru.

Tyle powinno wystarczyć. W Dragonball Evolution niestety zabrakło wszystkich tych punktów. Film miał mizerny budżet, został nakręcony przez słabą ekipę a na dodatek nie ma nic wspólnego z pierwowzorem. To powinno być oczywiste że takie coś się nie sprzeda a już na pewno nie tak dobrze jak by tego sobie życzyli panie i panowie z Foxa. Niestety jeszcze sporo czasu upłynie zanim wielkie wytwórnie się kapną że robiąc filmy po łebkach będą tracić bo na szczęście ludzie nie są aż takimi debilami za jakich są uważani i większość nie łyknie byle gówna nawet jak wejdzie do kin pod znanym tytułem.

ocenił(a) film na 6
HuntMocy

Drodzy antyfani skoro dajecie filmowi ocenę 1/10 to napiszcie jak wy nakręcilibyście ten film,tylko prozę o konkrety;p
PS;film jakos szczególnie mi sie nie podobał ale na pewno nie zasługuje na tak słabą ocenę.

ocenił(a) film na 2
jacva

Kiedyś był taki temat z propozycjami, poszperaj ;p Zresztą w wielu innych tematach też było już o tym czego zabrakło albo co zrobili źle.

ocenił(a) film na 2
HuntMocy

dzięki ci Panie za takich użytkowników jak ów! Racja, racja po trzy kroć racja! jedno mogę dodać jeszcze do tego że pal licho Gohana bo on już widze wymiękł i mam nadzieje że w akcie pokuty i skruchy zaprzestanie wychwalać więcej tej szmiry !! :) ale został jeszcze jeden forumowy dureń :D mianowicie niejaki Wong! :D z którego mam niesamowity ubaw bo ów użytkownik bierze czynny udział praktycznie w każdym topicu dotyczącym DB nie obejrzawszy jednocześnie filmu :D buhaha
ot mawiają że puste naczynia robią najwięcej hałasu ! nie mylą się jednak :D