Hej. Czytając te wszystkie posty na temat DB widzę że bardzo dużo osób twierdzi że film będzie do bani. Jest też druga strona która jest optymistycznie nastawiona do filmu. Dlatego wpadł mi pomysł sprawdzenie ilu osób jest optymistycznie nastawionych do tego filmu a ile nie.
Zasada głosowania jest prosta.
Nie piszemy zbędnych opisów, wywodów itp. Tylko krótko podajemy aktualny wynik ankiety uwzględniając swój głos.
Optymista: 1
Pesymista: 0
ja jestem zdecydowanie optymistycznie na to nastawiony
Optymista: 2
Pesymista: 0
Obsada jest jaka jest ale liczy się efekt końcowy a nie plakaty które mamy na dzień dzisiejszy a w dobie efektów specjalnych jakimi dysponują jestem zdecydowanie...
Optymistka: 4
Pesymistka: 0
klimatu nie da się przenieść do filmu ... plus aktor, który gra Goku popelina
Optymista: 7
Pesymista: 2
Optymista: 8
Pesymista: 2
może być ciekawy :) chociaz Anime napewno nie pobije...
Mam tylko nadzieje, że nie zbezczeszczą tego anime, a sądząc po tym kto się za to bierze...
Pesymista: 3
Niby ciekawi mnie efekt końcowy tego filmu, ale coś mi mówi że to będzie wielka porażka, która będzie miała bardzo niewiele wspólnego z mangą/anime
Pesymista: 4
Optymista: 9
Od początku sądziłem, że film będzie dobry i po poznaniu obsady oraz zobaczeniu plakatów nadal tak sądzę ;)
Optymista: 10
Ja jestem pewien że film się uda, a może nawet powstaną kolejne części.
Pesymista: 6
Choć uwielbiam to anime, to patrząc na ryj Goku z plakatu to będzie dno dna i 7 metrów mułu.
Optymista: 11
Pesymista: 6
Nigdy nie byłem fanem DB, a moja wiedza na temat jest na poziomie totalnego lamera, toteż nie przeżywam jakoś zmian. Ale ta produkcja strasznie mnie interesuje. Chociażby dla końcowego wyniku, bo oczekiwania do filmu są duże.
chyba w anime Goku nie nosi nic innego niz kimono, a tutaj chca nam wcisnac jakiegos metroseksualiste
Pesymista: 7
Pesymista: 9
Sporo amerykańce zabierają się za ten film to fabuła będzie zmieniona na standardy amerykańskie. Czyli Goku uczeń szkoły, a zarazem popychadło klasowe który musi ukrywać swoją moc:S Podejrzewam, że film będzie właśnie tak wyglądać :D
na początku miałem optymistyczne nastawienie ale jak dowiedziałem się, że Songo będzie uczniem w high school'u to zwątpiłem
Pesymista: 10
Pesymista: 11
Popieram Victor'a_Delacroix - zabiją bajkę na której dorastałem :(
Moze być ciekawie,wedlug mnie dobrze że troche wszystko inaczej wyglada,ale charakter bohaterow nie moze byc za bardzo zmieniony bo to juz bedzie lipa,i film nie moze byc od 12 lat jak planują:(
Optymista:12
Pesymista:11
Ech no dajcie spokój, jak skreślacie film dla tego że kolo nie będzie 24h chodził w jednym zapoconym ciuchu tylko czasem zarzuci coś innego na garba to chyba naprawdę nie macie większych problemów... a tak się akurat składa że w mandze/anime też czasem zmieniał ciuchy, na turniej pojechał w garniaku, na prawo jazdy ( xD ) razem z Piccolo się przebrali w zwykłe ciuchy, tak samo podczas chwili wytchnienia przed turniejem Perfect Cella chodził w zwykłej koszuli. Tyle tylko że DB to były głównie walki albo trening przed walkami więc siłą rzeczy częściej chodził w ciuchach do walki. Ja tam nadal jestem pozytywnie nastawiony mimo zobaczenia nowych fotek które nie wyglądają tak jakbyśmy chcieli. Jeśli efekty będą na poziomie (a o to raczej nie ma co się martwić), bohaterowie będą zachowywać się mniej więcej jak w pierwowzorze (pal licho to że nie wyglądają stricte tak samo) a fabuła będzie się trzymała kupy (nawet jeśli będzie się znacząco różnić od pierwowzoru) to film będzie dobry, ot taka alternatywna wersja fabuły znanej z mangi. Dlatego ode mnie punkt optymizmu ;p
Optymista: 13
Pesymista: 11
Po tym co do tej pory widziałem i wyczytałem, wydaje mi się, że będzie to najbardziej nieudana ekranizacja mangi i anime w historii. Po premierze fani nie pozostawią suchej nitki na twórcach i filmie.
Ja jako fan anime chciałbym zobaczyć niemal, że jego filmową kopie, ale wygląda na to, że tak naprawdę film nie będzie miał za wiele wspólnego z anime, poza zbieżnością nazw postaci :]
Optymista: 14
Pesymista: 12
A Batmany Burtona tez miały wspólnego z komiksem tylko nazwy postaci a zobacz jak dobrymi są filmami mimo to.
Niestety po trailerach nie spodziewam się niczego dobrego, kupa efektów specjalnych, która zabije urok DB...
Uwazam ze DB powinno zostac tylko i wylacznie mangą i anime, bo przelozenie tego na swiat realny bedzie po prostu absurdalnie glupie...
Optymista: 14
Pesymista: 13
kurde ja juz sam nie wiem co myslec ten picoolo mnie poprostu dobił :/
Pesymista: obecnie 7
no obawiam się, że zrobią z DB ... Buffy postrach wampirów, albo power rangers ... i zniszczą wizerunek
zauważ tylko że Batman nie ma tak charakterystycznie wyglądających bohaterów i z łatwością można ich zastąpić innymi.
http://www.dragonball-live.fr/pix/galerie/pic69.jpg --> gdy zobaczyłem w co ubrany jest Piccolo, to trochę mina mi zrzedła .... ale mimo wszystko jestem optymistą ;)
Optymista: 16
Pesymista: 14
Moim zdaniem przy filmie powinien pomagać Akira Toriyama.
Jestem pesymistycznie nastawiony co do tego filmu.
Jak na razie ze zdjęć najbardziej zawiodłem się na Roshim - brak okularów brody i łysiny to dla mnie największy cios.
Pesymista: 15
karate kid + wejście smoka = amerykański aktorski dragonball (nawet tytułu dobrze napisac nie potrafią)
Pesymista: 16
według mnie ten film nie wyjdzie tylko i wyłącznie ze względu na rezysera ...FOX dokonał fatalnego wyboru
Optymista:16
Pesymista:17
ze względu na wygląd postaci pesymista.... a piccolo to co?? nowy power ranger??xD
optymista 16
pesymista 19
Optymistya: 17
Pesymista: 19
Moim zdaniem wyjdzie kiczowaty film dla 15 latków... Coś w stylu Power Rangers... Dragon Ball to powinna być mega produkcja z lepszą obsadą i osobiście całość widziałbym bardziej mroczną, a nie cukierkowatą na jaką się zapowiada.
Proszę Cię nie uogólniaj...to że ktoś jest nastolatkiem to nie znaczy że jest pokoleniem bravo girl i wszech obecnego kiczu xD mało takich normalnych, ale są xD
Optymistka: 10
Pesymistka: 10
Wygląd bohaterów nie za bardzo mi się podoba,no ale zobaczymy co będzie...xD
Ja jestem zdecydowanym pesymistą , najwiekszy minus to ten AKTOR !!! już chyba Carey lepiej wpasowałby sie w tą role ;/ . Już widzę ten film...Napewno Yanki zrobią z DragonBalla jakis syf pokroju amerykanskich kreskówek o młokosach z super mega mocą... (HighSchool i wszystko jasne film dla młodych niedowartosciowanych obywateli US i A) :P
To będzie szopka a nie ekranizacja kultowego anime. Wygląd Piccolo mnie powalił, Master Roshi też jakaś ściema. Mogli się w ogóle nie zabierać za to anime. Aktorzy wybrani tak od niechcenia. Przynajmniej będzie z tego filmu niezła komedia, bo jak na razie tylko na to się zapowiada. Jak film będzie kiepski to coś czuje że twórcy pójdą pod topór.
Jestem pesymistą i nastawiam się na ogromną klapę a nie ekranizacje anime
a kogo ty sie spodziewałeś? odrazu jakiś super nazwisk z hollywoodu?? liczy sie pasująca twarz a nie nazwisko,prosze se to wbic do łba
noto se popatrz na takiego Jamesa Marstersa grającego Piccolo i sie przyjrzyj bo pasuje on najbardziej.a Goku własnie taka powinien miec twarz(pomijam fryz)
Goku taka twarz buahahahaha,a to dobre może ciało tez takie powinnien mieć i włosy? ;) Dajcie spokój film bedzie zbiedzony na maxa
Optymistya: 17
Pesymista: 20