Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Ten zwiastun tylko mnie upewnil ze ten film bedzie beznadziejny, nie dosc ze Songa gra jakis leszcz, to chyba nikomu nie zalezalo zeby anime/mange az tak zmienic ;/ Ogladnac napewno ogladne, ale serce boli jak widzi sie co amerykanie potrafia zrobic dla kasy ....

ocenił(a) film na 7
stalack

Bo ty na pewno chciałbyś, aby scenarzyści zerżneli wszystko co do szczegółu z serialu, takie filmy robi sie po to aby wszystkiego nie ściągać tylko te główne wątki

ocenił(a) film na 3
stalack

Ja myślałem, że to będzie o wiele lepszy film, a tu niestety, po obejrzeniu zwiastunu, stwierdzam, że jest to typowa amerykańska produkcja, wiejąca kiczem i beznadzieją. W dodatku te słabe efekty komputerowe, i wybuch żywcem skopiowany z "Armageddonu" oraz fatalne walki pomiędzy głównymi bohaterami. Zgadzam się, naprawdę serce boli...

ocenił(a) film na 8
toma_90

No prosze film jeszcze nie leciał w kinach, a większość ludzi pisze, że walki są beznadziejne i ogulnie cały film to klapa, po prostu wywołujecie u mnie politowanie, widać, że jestes fanboyem DB, bo nawet nie potrafisz przezyć, że zmienili scenariusz.

toma_90

Ja uwazam ze to bedzie takie coś jak Kung Fu Szał czyli film ktory wyrezyserował producent tego filmu, czyli właśnie kiczowatego. Gdyby zrobili Dragon Balla na powaznie z zajebistymi efektami realnymi co do joty, to byscie tez byli niezadowoleni.

Jakby samo anime i manga nie balansowała na granicy kiczu ^^ Ludzie zastanówcie się.

Mi osobiście zwiastun sie podobał. Co do tych mnichów co stowrzyli smocze kule, moze to byc poprostu przypuszczenie ludzi jak powstały smocze kule a dopiero, jak bedzie moze druga czesc wyjasni sie ze stworzył je Kami - dla nie znających się, alterego Piccolo. :P

ocenił(a) film na 7
BMF

mnie właśnie przekonał że wart obejrzeć

Kondzio_Ultra

Poczekajmy i zobaczymy co z tego wyjdzie

ocenił(a) film na 3
stalack

jak nie chcieli dziecka jako głównego aktora to już lepiej mogli zrobić na podstawie DBZ i ewentualnie jakieś retrospekcje na podstawie DB. W ogóle to jakaś pomyłka

stalack

Najwieksza porazka jest to, ze musieli wsadzic amerykancow do glownej obsady......Amerykanie pasuja do DB jak czekolada do ogorkow kiszonych. Juz z tego wzgledu film bedzie kolejnym kiczem z serii Dead or Alive.

waldzio87

Raczej jak kiszone ogórki do czekolady.

stalack

ehh...;(( czego mi to zrobili:(( juz od 2 lat czekam na ten film... ale widze ze 2 lata w plecy jestem:(( szlak trafi... ale jak znam życie to ten film troche zarobi bo kazdy fan DB pujdzie na to do kina wiec moze w nastepnych czesciach cos naprawia...

stalack

Ja tam jestem fanem DB odkąd zobaczyłem pierwszy odcinek na rtl 7 a było to jakieś ho ho ho ho ładnych pare lat temu ;) Zwiastun według mnie jest świetny. Pierdziele to, ze zmienili to i owo w scenariuszu, byle fabuła jest wzieta z anime. Do kina sie wybiore na 100%.

Najbardziej jednak boli to, że ludzie oceniają cały film po zobaczeniu 2 minutowego trailera :/

Niewidzialny

miało być "Najbardziej jednak boli to, że ludzie oceniają negatywnie cały film i wytykają mu błedy po zobaczeniu 2 minutowego trailera :/

ocenił(a) film na 1
Niewidzialny

Masz racje ... nie ma co się przejmować dziećmi ... zwiastun zwiastunem, poczekajmy na finalną wersję

Wad3r

hehehe/// "wader" sam zes dziecko!! kiedy ja palilem fajki i ogladalem ta anime to ty chodziles na stojaco pod szafa i na kota mowiles przesun sie kolego!!

ocenił(a) film na 1
fllip

skoro ''palenie fajek'' uważasz za wyznacznik dorosłości, to gratuluję ... masz jak widać niepowtarzalny sposób postrzegania świata ... żal :/

stalack

A mi sie trailer dosc podobał , efekty specjalne dobre, ogolnie prezentowal sie dobrze. Jedna rzecz co mi sie w filmie narazie nie podoba to aktor ktory gra songoku - nie pasuje on do niego (wyglada troche jak ciota ;). A jesli chodzi o fabułe to bardzo dobrze , ze jest troszke inna, wyobrazcie sobie jakby to bylo gdyby zrobili taka sama fabule jak w anime... Rozpoaczal by sie budokai tenkaichi (turniej sztuk walki) bylo by kilka walk i na koncu walka Songoku z Picollo junior. Czyli co by bylo? Mozna powiedziec , ze fabuly by nie bylo. Jestem fanem DB ale trzeba stwierdzic , ze fabula w naszym anime nigdy nie byla najwyzszych lotow. Kazda saga wygladala miejwiecej tak: Przeciwnik ktory chce zawladnac nad swiatem, na poczatku wszyscy dostaja w dupe ale na koncu zawsze dawaja rade(i to w 90% goku rozwala wszystkich).. Cos mi sie wydaje ,ze gdyby film mial taka fabule bylby o wiele gorszy niz Wam sie wydaje, a tutaj przynajmniej nie bedziecie wiedziec co Was czeka i fabuła(mam nadzieje) bedzie bardziej rozwinieta.Nie mowie ze samo db ma zla fabule ale sklada sie na nia 516 odcinkow(o ile sie nie myle) wszystkie odcinki sa powiazane czyli fabule tworzy kolo 200h. Tutaj mamy tylko pewnie kolo 2h do dyspozycji a trzeba wiele rzeczy wyjasnic...
Filmy kinowe DB tez mialy czasem sprzecznosci z anime.
Ja tam jestem dobrej mysli ;)

Madvis91

w Z-etce rzeczywiście tak jest, ale cały DB w tym saga Piccolo pokazuje jak Goku się zmienił z małego chłopca
w najpotężniejsza istote na swiecie. jak wraz z nim zmienił sie Piccolo i Vegeta. na tym własnie polega magia
tej mangi ze widzimy jak życie Goku jak kolejni przeciwnicy i wydarzena go zmieniaja. a film ma wrazenie
bedzie sie opieral wyłacznie na tym ze Goku(który bedzie zwykłym gnebionym w szkole nastolatkiem) jest
jakims wypasionym wybrancem który jako jedyny moze ocalic ziemie. I jak sie film sprzeda, a sprzeda sie na
pewno to w nastepnej czesci pewnie bedzie Vegeta który przyjedzie na wymiane uczniów.

ocenił(a) film na 1
Djibril

Ekhm, powiedz jak wyobrażasz sobie przedstawienie w około 90 minutowym filmie całej drogi życiowej Goku ... ?
Chyba logiczne, że scenariusz musi być inny niż w mandze czy anime ... poza tym dobrze, że jest inaczej niż w oryginale, ponieważ dokładna kopia anime z pewnością okazałby się totalną klapą! (patrz np. Dragon Ball: The Magic Begins ... co prawda kategoria 'budżetowa' zupełnie inna, ale tak właśnie kończy się próba skopiowania(wręcz zerżnięcia z DB) "bajkowego" oryginału na film z udziałem żywych aktorów)

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 1
stalack

Ja mam nadzieję, że jednak trochę ''podrasują'' efekty ... i może coś z tego wyjdzie ... poczekajmy :)

ocenił(a) film na 1
stalack

.tak.. zwiastun jest żenujący, ale też obejrzę aby umocnić się w zdaniu, że to gniot lub zmienić je, ale w tej chwili mam bardzo niskie oczekiwania co do tej produkcji..

.już nawet nie chce mi się pisać o wyciągniętej z kapelusza obsady - kiepski żart by wypromować jakiegoś amerykańskiego gówniarza :/

ocenił(a) film na 5
diana6echo

W Lost zagrał fajnie. Czemu od razu gówniarz? ;p

stalack

Szczerze mówiąc, to nawet wierzyłem w tą produkcję - może akurat będzie fenomen ?
Jeżeli jest tak jak zazwyczaj - trailer pokazuje najlepsze sceny filmu - to może być nieciekawie. Czas pokaże.

stalack

hehehe/// "wader" sam zes dziecko!! kiedy ja palilem fajki i ogladalem ta anime to ty chodziles na stojaco pod szafa i na kota mowiles przesun sie kolego!!

fllip

ja tak pesymistycznie podchodzę do tego filmu, ponieważ jak oglądałem trailer jakiegoś filmu to po samym trailerze byłem zachwycony, a po obejrzeniu całości się zawodziłem czasami.W tym mnie nic nie zachwyca choć na pewno obejrzę.

- Efekty są słabe jak na dzisiejszą technika, ale nie są takie złe(z tego co widzę to większość scen nagrywana była na green boxie, może chodzi o to by przypominało bajkę bardziej możliwe, że o to chodziło)
- aktorzy tacy sobie, mi się Goku nawet podoba jak dla mnie podobny.
-i dziwne, że 20centuryfox wzieło się za taki film...eh...to dobra wytwórnia, więc pewnie nie będzie tak źle :)

stalack

zwykle tak jest , ze gdy za duzo sie oczekuje od filmu to jestesmy rozczarowani a gdy myslimy ze bedzie gniot to czesto jestesmy mile rozczarowani :P. Nastawienie ma duza role w ocenie filmu ;d

ocenił(a) film na 6
stalack

Cały film będzie totalną porażką!! Po co w ogóle robić coś takiego!! Niszczyć klasykę!! Porażka.....

ocenił(a) film na 1
Viktoria_Black

Nawet jeżeli film okazałby się totalnym gniotem ... to dlaczego ma "zniszczyć" klasykę, jaką jest bez wątpienia DB? Czegoś tu chyba nie rozumiem...

ocenił(a) film na 1
Wad3r

To jest luźna adaptacja Dragon Ball'a, więc nie wiem po co wy tak to przeżywacie. Ja tam się cieszę, że zmienili te rzeczy, bo to dopiero byłby kicz. Wszystko kolorowe, włosy dziwnie wyglądające. W anime i mandze to wszystko fajnie się prezentuje, ale nie sądzę, żeby w filmie to pasowało.

driudi

Jedyne zastrzeżenia jakie mam po zobaczeniu trailera, to efekty specjalne. Są chyba gorsze od tych z drugiego Mortal Kombat. Pod tym względem jest tragicznie. Resztę ocenię po seansie.

stalack

wiem że czepiam się szczegółów ale kamehameha w wykonaniu songa jakoś dziwnie wygląda :P