http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=3139
To jest link do petycji w sprawie Dragon Balla.Petycja kierowana jest do zarzadu TVN7 o ponowna emisje tego anime.Wejdzcie i zaglosujcie nic wam sie nie stanie a moze przyczynicie sie do ponownej emisji :D Po co dzieciaki maja ogladac jakis syf skoro moga ogladac nasze zajebiste anime co nie ? ;]
Już trzy są takie petycje, mogliby wykasować te inne.
hmm tak, to prawda, ze anime lepsze, ale nie zapominajmy o tym, że właśnie dzięki filmowi ci co w życiu nie słyszeli o DB, mogą się tym zainteresować, film był robiony bardziej dla tych co nieznają DB.
Dzisiejsze dzieci są podjarane, jakimś tam ben10, supermenami, jakimiś tam Teen tytans, czy jakoś tak i tlyko patrzą na zajebiste efekty, wybuchy i nawalanie się, może i to w DB jest,
jednak... jednak nie sądzę, że te dzieci podjarane dzisiejszym stylem bajek chciały oglądać pierwszą serię DB, a w szczególności pierwsze kilkanaście odcinków i armie czerwonej wstęgi. Kreska jest już przestarzała, głupota i strasznie dziecinne sytuacje i wydarzenia typu robot o wielkim sercu, raczej odrzucą dzisiejsze dzieciaki od tego anime. Nie mówię, że to anime jest beznadziejne, jest genialne, ale jeśli macie braci lub siostry to chyba sami wiecie o czym mówię.
OD 2 turnieju w DB i do końca dbz pewnie by im się juz podobało, ale zaczynać stąd puszczać anime to beznadzieja, a jak zaczną od początku to połowa dzieciaków pewnie zrezygnuje, ale dzięki temu filmowi, może po prostu będą chciały wiedzieć, co się wydarzyło w anime i może bardziej się zmuszą do obejrzenia tego.
Fajny pomysł ale... czy to pisało dziecko ? czymś takim wątpię że ich przekonacie :P
hmm rozumiem odpisywałeś na mój post, więc powiem tak, napewno więcej osób się tym zainteresuje po obejżeniu filmu, niż gdyby zaczeli od samego początku oglądać anime DB.
Ale jeśli mamy już poważnie mówić o zainteresowaniu młodego pokolenia tym anime, to sądzę, że świetnym pomysłem jest to odświeżone Db, które wychodzi w japonii, gdzie skrócą liczbę odcinków itd. Mogliby właśnie tą wersję puścić u nas.
Czy to pisało dziecko? Teraz nikt nie jest anonimowy w sieci: http://nasza-klasa.pl/profile/5298682 ^.^
No ankieta jest smiesznie napisana i nie wiem kto to pisal ale juz sporo glosow bylo za wiec nie bylo sensu od nowa robic kolejnej ankiety :D
CO do odswiezonej wersji DB to na ta od japoncow bym nie liczyl.Mogli by pogadac z amerykancami i te ich odcinki puszczac ale ten ich dubbing ;/
Petycja do Foxa dobry pomysł. Ale z pomysłami na drugą część i oczekiwaniami wobec niej.
poparłem i wysłałem 30 moim kolegą z gg oni też kiedyś chcieli napisać taką petycję