większość ludzi powie Ci, że nie warto go oglądać, a tym bardziej wydawać pieniędzy na kino, ale ja Ci powiem, że jeżeli jesteś fanem DB to idź do kina i wydaj te marne pare złotych, ja wydałem te 15 zł, choć mogłem sobie wydać je na bonia, ale zmieniłem zdanie i poszedłem do kina, bo bardzo długo czekałem na ten film i choć jest bardzo słaby( nie jest kopią anime) to się nie zawiodłem...
ja oglądałem anime, od 4 podstawówki... dziś jestem na studiach i andal mnie takie głupoty wciągają... poszedłem na ten film, żeby się przekonać, że jest tak, jak mówili inni - kompletna klapa... Pooglądać można, nawet przyjemnie się patrzy, ale gdy zwracasz wielką uwagę na zgodność z oryginałem, to możesz się naprawdę zawieść. Zależy od twojego podejścia - ja to po prostu chciałem zobnaczyć i cóż... nie, nie żałuję pieniędzy, teraz poczekam na drugą część :) łajnie będzie ocenić zmiany :)
Film jako film jest bardzo słaby, a jako ekranizacja jest straszny.
Nie trać kasy na kino. Generalnie to na oglądanie na kompie też szkoda czasu.
Tak warto obejrzeć, zeby się przekonać jak anime jest zajebsite, bo film jest słaby, ale warto obejrzeć go na kompie, w sam raz nadaje się na jakiś wieczorek przy kawie i ciastku, tak jak najzwyklejszy film w TV.