Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Może tak na chwilę zapomnijmy o sporach i wspólnie się pośmiejmy. Niech każdy wypiszę najbardziej niedorzeczne argumenty przeciwko temu filmowi z jakimi spotkał się na forum albo poza forum. Dajmy na to, że po 3.
Z takich, które mnie najbardziej rozłożyły na łopatki, a chyba jeszcze o nich nie wspominałem to:
- DB:E to film akcji
- Film to obraz życia, więc powinien pokazywać tylko prawdziwe życie. Fantastykę można pokazywać tylko w anime (moim zdaniem najbardziej na siłę wynaleziony argument).
- Dlaczego Piccolo jest żółty? (Tutaj nawet nie chodzi o sam argument, ale o całą sytuację, bo kiedy odpowiedziałem temu człowiekowi, że jest zielony zaczął mi wmawiać, że on wiele lepiej, że żółty. W takim razie dałem mu link do jednego ze zdjęć gdzie jest zielony, na co on odpowiedział, że nie ma zamiaru w to wchodzić bo go nie interesuje ten film i nie będzie oglądał nic z nim związanego. A na koniec uznał jeszcze, że w tym linku na pewno chce mu wysłać wirusy, które mu rozwalą komputer)
Wszystkie te kontrargumenty zostały wysnute przez pewnego człowieka, który udzielał się tu trochę i zarzucał brak kultury tym, którzy naskakiwali na przeciwników filmu. Co nie przeszkadzało jemu samemu nazywać zwolenników filmu debilami. Czekam na wasze ciekawe wpisy :).

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

-Roshi ma wlosy
-Roshi nie ma okularow i skorupy
-"Powiem wam tak, sciagnalem i obejrzalem wyrywkowo bo slaba jakosc i nie warto. Straszny kicz, nie ma przemian".

Ogolnie wszystkie argumenty w ktorych przyczepiaja sie do Roshiego mnie smiesza bo ta postac ratuje film ;]

ocenił(a) film na 5
Doktor_Wong

nie no te mię rozśmieszają najbardziej

-"daje 1/10 bo niema Vegety" (jak możne być Vegeta jak to adaptacja DB a nie DBZ)

-"kto to jest ten Roshi bo go nie kojarzę"(jak nie wiesz kto to Roshi to ja się zastanawiam co robisz na tym forum)

-"ten film zniszczył moje dzieciństwo"(tylko się nie powieś)

No z tego miałem najwięcej śmiechu.Nikogo nie chciałem urazić jak by ktoś się zdenerwował

pozdro

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

Ten film to komedia w stylu Monty Python.
Według mnie Film ten( jeśli można nazwać go filmem)jest zrobiony na siłę.
Hollywood nie miało pomysłu co robić więc postanowiło zrobić największy błąd jaki można zrobić czyli efekty z super kreskówki anime przelać na złoty ekran.

Za głównego bohatera wstawić jakiegoś pięknisia w stylu Zaka Efrona (chyba tak jakoś się to pisze)nauczyć go aktorstwa i kilku chwytów
karate( zapewne i tak całą robotę zrobią kaskaderzy ) to może coś by z tego było. heheheheeheheeh 2 poważny błąd

Zrobić własną historię (w stylu Hollywood) 3 błąd

A najważniejszy BŁĄD to że ten film ujrzy światło dzienne.

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

A CO JEŚLI BĘDZIE KONTYNUACJA???????????????????
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEee

ocenił(a) film na 5
Dominfilmfan

ttttttttttttttttttttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
już jesssssssssssssssssssttttttttttttttt wwwwwwwwwwwww planach na twoje nieszczęście :]:];];]

ocenił(a) film na 7
kefirhero

Ten dodany niedawno temat przebija wszystko:
http://www.filmweb.pl/topic/1114324/reply/new

ocenił(a) film na 8
Doktor_Wong

ja mam tak
1:moje wlasne co dalem BO SMOK nie taki fakt db ewolucja czyli smok ewoluowal na wyzszy poziom :D
2:ze SONGO do szkoly chdzi A co czlowieka z buszu chcecie
a 3nie pisze bo po co DLA MNIE I TAK OKI TEN FILM JAKO WSTEP DO POZOSTALYCH CZESCI JAKIE WYJDA . NASTEPNE BEDA LEPSZ DAJE SE PRAWICE UCIAC :D pozdro

wedged23

jakby nie patrzeć większość tematów zaczyna sie w ten sposób...

"Brak mi słów na określenie tego filmu(albo gniota jak kto woli)" :D A potem rzeczywiście brak im słów bo poza tytułem tematu nic dalej nie ma :P

Następnie.. "Ten film wypaczył mi wspomnienia o tej genialnej "bajce" jakim jest DB ewentualnie "Z" gdy ktoś myśli, że to ta seria bądź wogóle nie ma pojęcia że coś istniało przed DBZ :P

Ciekawym też był brak czułek u Piccolo... choć ostatnio wyczytałem na FW cyt. "Kim jest ten "Daimo" przecież demonem był Piccolo :D"

I dalej apropo michałka:P Mojego ulubieńca :P cyt..

1. "I CO LOL, GOHAN????? WTF??? no to już przegięcie, czy oni chcą całkiem rozpierdzielic fabułę? co oni mają zamiar wszystko zmieścić w jednym filmie, przecież z tego co jest wiadome, to film nawiazuje tylko do DB, a nie DBZ.
2. I nie rozumiem czemu cię rozwaliłem z tą łodką, przeciez goku spadł na ziemię w kuli, został wysłany z planety Vegeta, więc mógłby dopłynąć czy to w łódce czy to w tej kuli, do wyspy roshiego
3. żal, mei i bijatyka z goku, omg, chyba ich posrało, goku jednym palcem, by ją stuknął i poleciałaby na drugi koniec świata.
4. słuchaj jest różnica między jr, a starym piccolo, po pierwsze stary piccolo to czyste zło, a jr, to tylko zło
5. Jr. ma zasady, gra fair play, i po drugie, stary goku to stary, więc nie maiłby siły juz na trening, a przecież jr. bardzo dużo trenował, musi po prostu być jr. piccolo (tutaj lol :P)
6. Goku jednym palcem móglby zabić postacie z naruto.
7. goku ss4 i vegeta ss4 + fuzja żegnaj na zawwsze supermenie"

To tak przebrane więcej mi się szukać nie chciało:P

I moje ulubione "To ma być DB? to jest Power Rangers a Goku jest chudy i wygląda jak z High School Musical" Tak mniej więcej mix 2 pseudo argumentów:P

ocenił(a) film na 7
SagaTM

Jeszcze kilka argumentów mi się przypomniało:
- Ta aktorka nie pasuje do roli Bulmy, bo Bulma miała duże oczy, a ona ma za małe.
- Dlaczego Genialnego Żółwia gra Chińczyk? Ten film opiera się na głupim stereotypie, że mistrz sztuk walki musi być Azjatą. W anime wcale nie jest powiedziane, że był Azjatą, a mnie bardziej pasowałby na Amerykanina.
- Chi Chi nigdy nie walczyła z Mai.
- Czemu Goku ma takie emo włosy, a nie normalne takie jak na przykład ja (powiedział gość o włosach długości milimetra xD)
- Piccolo wygląda jak mega przeciwnik power rangers.

I jeszcze taki dialog:
- (tutaj wymieniam rozmówcy powiązania tego filmu z anime)...no i Piccolo pomaga, Mai a jak wiesz w anime pomagał mu Pilaf w bandzie, którego była Mai.
- To czemu nie ma Pilafa?
- Bo nie wyglądałby dobrze w filmie.
- A co w tym filmie wygląda dobrze? Nic!

I druga próba dialogu na ten temat:
- Dlaczego nie ma Pilafa?
- Bo to głupia postać, nie wyglądałby dobrze w filmie. Jak go sobie niby wyobrażasz?
- To skoro nie umieli tego dobrze zrobić to po co się w ogóle za to brali.
- Daj spokój.
- Pilaf to ważna postać.
- Niby z jakiego powodu?
- Bo jak niby Goku pozna Jamshe.
- Spotka go na pustyni, a to się może odbyć bez Pilafa.
- Ale Pilaf miał straszliwe roboty, które sprawiały duży problem Goku.
Po tym padłem xD

ocenił(a) film na 4
Doktor_Wong

Ja p....... ten temat bije wszystkie :D Najbardziej mnie rozbawiły duże oczy bulmy :D

A odnośnie punktów to mnie strasznie bawi to jak ludzie piszą texty typu:
Zepsuli moją ulubioną bajkę :)

ocenił(a) film na 7
Mr_Anderson

Cieszę się, że temat się podoba. Jakoś tak od tego natłoku tematów o niczym przyszedł mi pomysł na temat w sumie też o niczym, ale dzięki, któremu można się chociaż pośmiać. Nadal zachęcam do wypisywania super argumentów, mnie się przypomniał jeszcze jeden:
- Dlaczego Piccolo sam poszedł zabić Gohana? On sam by nie szedł zabić jakiegoś dziada bo miał od tego sługów. Poza tym w anime słudzy Piccolo zabili Roshiego, a Gohan był od niego słabszy więc daliby mu radę xD.

ocenił(a) film na 3
Doktor_Wong

- DBZ... DB widziałem/czytalem tylko pare odcinkow/2 tomy HAHAHAHA

Jak jeden tom odpowiada gdzieś 10 odcinkom xD

ocenił(a) film na 7
black_warrior_04

Jeszcze mi się przypomniało, że chyba najgłupsze argumenty ze wszystkich to te, że przecież dało się zrobić ten film zupełnie jak anime. I jako przykład podane było przedstawienie z japońskiego teatru jak wystawiali "Bleach" xD.

Doktor_Wong

Mam kolejne :D O tu "Nie widziałem lecz wiem-_-" :D:D

ocenił(a) film na 4
SagaTM

hahaha to rozwaliło wszystko XD

guccik

Szaleją dziś chłopaki :P

"wprawdzie nie oglądałam ani anime ani filmu, ale po samych zdjęciach widzę, że do niczego film "

ocenił(a) film na 7
SagaTM

Jeszcze coś:
- muzyka z tego filmu jest denna i kiczowata
- walić aktorstwo tu trzeba się bić
- ten film powinien opierać się tylko na walce
I mój ulubiony z tej serii:
- Widzę, że nie będzie Vegety, to pewnie Freezera też nie będzie, i pewnie nawet nie będzie przemiany w ssj. Czyli z tego co widzę ten film będzie na podstawie, najnudniejszej moim zdaniem, pierwszej serii.