Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Osoby, ktore uwazaja ten film za dobry niech sie tu wpisza!

ocenił(a) film na 7
we_ed

Ja tak uważam. Film nie jest dziełem, ale jest dobry, dałem mu 8/10.

ocenił(a) film na 2
Doktor_Wong

Mysalem ze zartujesz, ale wszedlem w twoje oceny i powaga, dales mu 8/10. Niewiarygodne, albo twoja scala ocen zaczyna sie od 7 i konczy na 20 albo wyjatkowo oddany z ciebei troll ;]

ocenił(a) film na 1
we_ed

Generalnie to lubie ogladac filmy z wszystkich gatunkow i staram sie je obiektywnie ocenia, ale takiego gowna, kiczu, syfu, badziewia to dawno nie widzialem. Ogladalem wiekszosc z mangi Dragoballa i nie wiem co ten film ma z tym wspolnego? Moze ktos mi odpowie ? Film jest tak slaby i beznadziejny, ze dla takich produkcji powinna byc skala od 0. Syf, nie polecam 1/10.

ocenił(a) film na 7
buubu

buubu twoja opinia i krytyka traci sens pisząc "Ogladalem wiekszosc z mangi Dragoballa i nie wiem co ten film ma z tym wspolnego[...]" nie jesteś obiektywny, idąc do kina (lub oglądając na kompie) byłeś nastawiony negatywnie do filmu, bo film nie jest odzwierciedleniem bajki, wystawiłeś mu już ocenę przed projekcją, DB:E nie miało szans do obrony.
Przez cały seans siedziałeś pewnie tylko krytykując każdą scenę w myślach, nakręcając się jeszcze bardziej, gdzie przy innych filmach byś tego nie zrobił.

ocenił(a) film na 7
cezarekg

Jeśli chodzi o moją skalę ocen to po prostu nie oglądam filmów, które wiem, że nie podobałby mi się. Poza tym przypominam, że wpisywać mają się tutaj ludzie, którym podobał się ten film.

ocenił(a) film na 1
cezarekg

Ja spodziewałem się ze ten film będzie słaby ale nie myślałem ze to będzie taki szit. Niestety żal że z takiej fajnej bajki wyszło nieporozumienie. Ja podczas seansy nie krytykowałem każdej sceny w myślach tylko komentowałem na głos. Za zrobienie takiej chójówy twórcy powinni zostać skazani na pracę w kamieniołomach. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
we_ed

Mnie się podobał :) cieszę się, że poszłam na niego do kina :D ode mnie mocne 7/10

Viktoria_Black

takich którym się podobało jest sporo.. czy coś w tym dziwnego?

ocenił(a) film na 1
SagaTM

Pytanie, bardzo dziwnego. Tak dziwnego jak stwierdzenie, ze gówno pachnie fiołkami.

ocenił(a) film na 10
we_ed

A ja uważam że film był bardzo ciekawy, spokojnie mogłem dać 10/10 :) Nie mogę się doczekać kiedy będzie kolejna części, kto wie może będzie tam SSJ 1 :)
Dużo osób krytykuje ten film, osobiście uważam że trudno było by nakręcić spójny film na podstawie 42 tomów mangi.
I uważam że wsadzenie Goku w role nastolatka było dobrym pomysłem.

ocenił(a) film na 6
Czarny_kocur

Ja powiem tak. Film od samego początku wzbudzał u mnie odruch wymiotny, uważałem to za gówno, badziew itp. aż do dziś... Koledzy zaciągnęli mnie na ten film i muszę przyznać, że miło się zaskoczyłem :) Owszem nie podobał mi się motyw przemiany Goku w Oozaru (porażka! Bez ogona!? Przy zaćmieniu!? Wielkości Hulka!? Sterowany przez Picollo!?) ale poza tym film nie jest zły. Nawiązuje w jakimś stopniu do anime i powiem szczerze, że z miłą chęcią wyczekuję części 2. Mam nadzieje, że sequel będzie bardziej dopracowany. Moja ocena 6/10.

ocenił(a) film na 1
Irish_pol

Jak wam sie podoba to 'cos' to spoko. Kazdy ma swoj gust tylko jestem ciekaw ile dajecie punktów filmom, ze tak sie wyraze genialnym. Ja staram sie porownywac filmy do najlepszego, ktorego widzialem i stawiacc ocene. Wy ocene stawiacie chyba z kosmosu...tutaj nawiazanie do osob dajacych 10/10 xD.
Mi obraz dragona, jaki zaserwowal FOX nie odpowiada i go nie akceptuje. Poza tym film jest bardzo slaby.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Czarny_kocur

najbardziej denerwujace sa wypowiedzi osob, ktore nie maja bladego pojecia o czym pisza.....chlopie ten film nie mial streszczac 42 tomy mangi!!!!!!!!! on nie opowiada o DRAGON BALL Z!!!TYLKO DRAGON BALL w miare scislosci to bodajże pierwsze 12 tomow!!! Ten film dzieje sie w amach DRAGON BALL a nie ZET !!!! LUDZIE OGŁADY TROCHE!!!!

ocenił(a) film na 2
vegul

chlopcze sam nie wiesz o czym gadasz, manga nie dzieli sie na zadne zety srety ... choc pewnie po beznadziejnym anime, ludzie msyale ze manga jest identyczna ;]
Tak czy siak film trzyma poziom anime, ktore bylo marne i mangi ktora tez lepsza nie byla ...

ocenił(a) film na 1
slocik

Oczywiscie, ze sie nie dzieli. Ale porownujac anime do mangi mozna powiedziec, ze zetka (anime) rozpoczyna sie gdzies ok 12 tomu mangi.
Co do reszty Twojej wypowiedzi, kazdy ma swoj gust. Jednym 'debek' sie podoba innym nie i co tu duzo gadac.

ocenił(a) film na 2
vegul

Vegul: przybycie Raditza na Ziemię jest ukazane w tomie 17. Tak dla formalności.
Jeżeli chodzi o temat
"Szukam osoby, ktorej podobal sie ten film!", to jest on że tak powiem bezsensowny. Ludzie, którzy dali temu filmowi więcej niż 6/10 lekko przesadzają, bo jest on o prostu słaby. Zmiany fabularne są cholernie głupie, a efekty, czyli np. walki są marniutkie. Dałem 4/10, ale to jest zawyżona ocena i w najbliższym czasie ją zmienię na niższą. Więc ludzie nie jarajcie się tym DBE, tylko czymś ważniejszym: DB Kai, które jest jak najbardziej godne uwagi.

ocenił(a) film na 1
ziolo

ok dzieki za sprostowanie. Co do DB kai troche mnie zawiodly poczatkowe odcinki, myslalem ze wiecej bedzie nowych scen itp ale opening i ending jest swietny!

ocenił(a) film na 10
Czarny_kocur

Zresztą czy gdziekolwiek było napisane że jest to 100% adaptacja mangi/anime?? Być może reżyser miał inna wizje, może chciał się tylko w niewielkim stopniu oprzeć o oryginalną fabułę.
Poza tym uważam że oglądanie filmu, który był by w 100% identyczny jak anime czy manga, było by nudne, bo nic by nas nie zaskoczyło!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
UBEKakaPOLICJA

ciekawe czy byl byś taki kozak na realu ;]
dzieci neo ;]

ocenił(a) film na 1
Czarny_kocur

Nie znasz mnie ale mozesz poznac jak chcesz xD

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

ej pedlaki jak na randki sie umawiac to na innym serwisie ;D A nie tu wam sie dokladnego poznawania zachcialo ;]

ocenił(a) film na 5
we_ed

dałem 7/10 uważam że może w dwójce bardziej się postarają

ocenił(a) film na 1
we_ed

Znalazlo sie kilka typow... Jesli macie wiecej niz 17 lat to nie ma slow, zeby opisac jak jestescie pojebani. Jak takie nic, takie zero, takie amerykanskie, tandetne, idiotyczne gowno moze sie podobac prawie doroslemu czlowiekowi. Zal mi was, waszych rodzicow, dziewczyn/chlopcow?/ i dzieci, ktore kiedys moze uda wam sie zrobic. Jestecie zalosni.

ocenił(a) film na 1
we_ed

tez chodzi o to ze ludzie doslownie mocza sie jak widza cokolwiek z metka 'dragon ball'. Poza tym szkoda mi Was, ze ubóstwiacie tandetna wizje smoczych kul jaka przedstawil wam FOX.

ocenił(a) film na 1
vegul

Co za pederasta zglasza moje posty? Niszcze was kazdym postem i nieradzicie sobie z tym wiec musicie je zglaszac?