W związku z tym że kilku osobom nie podobał się DB Evo, mam pomysł, niech każdy na pisze po pięć rzeczy które chciałby aby było zmienione w DragonBall 2: Reborn, następnie ktoś kto będzie dosyć dobrze znał angielski w miarę z sensem to przetłumaczy i wyśle to do FOZ-a, zawsze to jakiś wkład w 2 część...
Oto moje pięć pomysłów:
1 - Włosy Goku po powrotnej transformacji z Oozaru w człowieka, Goku miał identyczne włsoy jak w anime, ale kiedy zaraz spotkał się z Chi Chi jego włosy były już takie jak na początku filmu, chciałbym aby zostało to zmienione na tak jak Goku wyglądał po transformacji w Oozaru...
2 - Chciałbym aby zostało wprowadzone nowe postacie takie jak Tenshin, Krilan oraz Chaoz, byli by to najlepsi uczniowie tych mnichów którzy stworzyli smocze kule...
3 - Obowiązkowe jest także przedstawienie treningu Goku u Kaito, oraz by jego charakter był podobny do Roshi'ego, ale jednak przypomnał Kaito tego z anime...
4 - Nowe techniki, znany wszystkim laser Piccolo którym przebija Goku gdy ten się poświęca by zabić Raditz'a, technika Gohan'a syna Goku, czyli Masenko oraz chociaż już pokazano w pierwszym filmie że każdy bohater ma inny kolor energii ki, by jednak technika Kaitoken, dzięki której Goku mógł powiększyć swoją siłę, miała kolor czerwony a nie niebieski...
5 - Vegeta musi się zmienić w Ozaru znanego z anime, oraz film musi być przynajmniej 150 minut by pokazać całą fabułę znaną z anime, a nie tylko wybrane wątki...
Ja swoje napisałem, teraz wy...
Honourable manufacturing company. I`m writing from Poland with the great request. I ask for considering my remarks about your movie about dragonball in next sections. The movie is too short and a figure is lacking.
Strona: http://www.foxmovies.com/ Wyślij GOHAN :)
---------------------------------------------------------------------
Szanowna wytwórnio. Ja pisze z Polski. Przedstawiam wam 5 pomysłów na kolejna część dragonball. Proszę o pozytywne rozpatrzenie.
Honourable manufacturing company. I is writing from Poland. I am presenting 5 ideas to you on next section dragonball. I ask for positive examining.
Włosy Goku po powrotnej transformacji z Oozaru w człowieka, Goku miał identyczne włsoy jak w anime, ale kiedy zaraz spotkał się z Chi Chi jego włosy były już takie jak na początku filmu, chciałbym aby zostało to zmienione na tak jak Goku wyglądał po transformacji w Oozaru
Goku hair after the return transformation from Oozaru into the man, Goku had identical like like in the anime, but when right away met with Chi Chi his hair was already so for the beginning of the film, I would like so that it stays changed on this way looked like Goku after the transformation in Oozaru
Chciałbym aby zostało wprowadzone nowe postacie takie jak Tenshin, Krilan oraz Chaoz, byli by to najlepsi uczniowie tych mnichów którzy stworzyli smocze kule
I would like so that it is led new figures so as Tenshin, Krilan and Chaoz, were so that these were the best disciples of these monks who created dragonball`s
Obowiązkowe jest także przedstawienie treningu Goku u Kaito, oraz by jego charakter był podobny do Roshi'ego, ale jednak przypomnał Kaito tego z anime
Also describing the Goku training at Kaito is compulsory, as well as his character would be similar to Roshi'ego, but however resembled Kaito of the one of the anime
Nowe techniki, znany wszystkim laser Piccolo którym przebija Goku gdy ten się poświęca by zabić Raditz'a, technika Gohan'a syna Goku, czyli Masenko oraz chociaż już pokazano w pierwszym filmie że każdy bohater ma inny kolor energii ki, by jednak technika Kaitoken, dzięki której Goku mógł powiększyć swoją siłę, miała kolor czerwony a nie niebieski
New techniques, laser familiar to everyone young Assistant in a hotel or café with whom he is puncturing Goku when the one is sacrificing himself in order to kill Raditz'a, technique Gohan'a of the Goku son, i.e. Masenko and they at least already showed in the first film that every hero had other colour of the energy what so that however the Kaitoken technique, thanks to whom Goku could enlarge its power, has the colour red rather than blue
Vegeta musi się zmienić w Ozaru znanego z anime, oraz film musi być przynajmniej 150 minut by pokazać całą fabułę znaną z anime, a nie tylko wybrane wątki
Vegeta must change into Ozaru well-known for the anime, as well as the film must be at least 150 minutes in order to show the entire plot well-known for the anime, rather than only chosen wefts
Honourable manufacturing company. I`m writing from Poland. I am presenting 5 ideas to you on next section dragonball. I ask for positive examining.
dobry temat, narazie nic nie wysyłaj, poczekaj niech każdy wypisze swoje propozycje, a potem jakoś w kupe się to zbierze :)
Witam
podpisuję się pod tymi 5 punktami jakie wypisal gohan
zrobienie z tiena i krillina uczniow mnichow tworzacych kule jest moim zdaniem dobrym pomyslem (sam mialem podobną wizje filmu-napisalem w temacie o reborn xD) lecz co do chaoza uważam żeby albo go pominąć albo zrobić z niego mlodszego brata tiena (dzieciaka w wieku ok 10 lat wykazującego zdolności głównie psychokinetyczne - wyginanie łyżek siłą woli itp. xD) najmlodszego ucznia klasztoru zarazem xD
Znajdźcie na tej stronie maila http://www.foxmovies.com/ bo ja szukałem i nie mogę znaleźć potem każdy z nas wyślę swoje poprawki. Spam zawsze działa :)
1.Walki w drugiej części DBE powinny przypominać coś na wzór Matrix:Rewolucja a dokładniej ostatniej walki Smitha z Neo ta walka przypominała te z DBZ i był bym zadowolony obejrzeć taką walkę w DBE2.
2.Wprowadzenie Krilana,Tiena i Kaoza.
3.Nappe powinien zagrać Bill Goldberg moim zdaniem ten zapaśnik pasuje a nawet wygląda jak bohater anime.
4.film musi być dłuższy
5.Rozszerzony wątek historii sajan.No i o legendarnym wojowniku
1.Nie nadawac krysztalowym kulom dodatkowych wlasciwosci(pokazywanie przyszlosci)
2.Zmiana wygladu energi Ki(fale kame hame ha i inne ataki wygladaja beznadziejnie)
3.Nie kombinowac i nie wymyslac na sile niepotrzebnych scen ktore maja byc efektywne(wylonienie sie gory spod ziemi przy zebraniu kul)
4.Zrobic dluzszy film gdzie bedzie miejsce na spokojne przedstawienie wszystkich szczegolow niz zapieprzac z akcja do przodu aby tylko cos sie dzialo na ekranie
5.Poprawic wyglad postaci ,glownie kostiumow(przylozyc sie do zbroi zaiyan)
6.Napewno beda nowe postacie wiec musza je sensownie wprowadzic do 2 filmu.
7.Zostawic tych samych aktorow.Zmiana obsady w 2 filmie nic nie da a moze tylko namieszac.
8.FOX ma dac wiecej swobody tworcom filmu i nie mieszac sie zbytnio tak jak ma to w zwyczaju.
9.Postawic wiekszy nacisk na gre aktorska i dialogi
10.Przedstawic spojna fabule
11.Nadac filmowi klimat DB ktorego niestety w pierwszym filmie bylo malo.
Wiadomo jak jest z FOX-em musi mieszac w filmie ale jesli pierwsza czesc duzo zarobi to odwazniej podejda do 2 czesci i bedziemy mogli liczyc na cos lepszego i mocniejszego ale nie ma co liczyc na krew i brutalnosc jaka byla w DBZ bo kategoria bedzie PG- 13 :D
1. Piccolo Jr ma mieć strój z anime.
2. Goku ma mieć dłuższe włosy i grzywkę przez cały czas! Mają przypominać te z anime, Ma mieć spodnie włożone w buty.
3. Zbroja Sayan ma być dobrze odwzorowana, włosy Vegety mają być podobne do tych z anime! (spróbójcie mi Vegetę zepsuć) , a Nappa ma być ŁYSY.
4. Jamsha czarne włosy.
5. Niech tak nie gonią z czasem i akcjami, niekiedy akcja powinna troszkę przystopować. Film conajmniej 150 min.
6 Ma być wspólny trening Gohana i Piccola.
Poza tym podpisuje się pod postami wyżej
I tu sie mylisz.Nie tylko z Polski beda plynely do nich maile z prosbami o zmiany w 2 filmie.Takich maili bedzie masa wiec sa duze szanse ze postanowia wziasc pod uwage zdanie fanow.
BPsrulez, masz swój temat dla antyfanów, to się go trzymaj i nie wprowadzaj zamentu jak nie umiesz przeczytać tytułu tego tematu to twój problem, może to co robimy, to niewiele ale zawsze coś...
Jeszcze jeden pomysł, on pewnie nie zostanie zrealizowany, no ale coż fajnie by było gdyby osoba tworząca muzykę do filmu, wzorowała się na muzyce Linkin Park, jeśli ktoś widział teledyski dragonball z muzyką dragon ball to wie o czym mowa...
Jeszcze taki szczegół, może ktoś zauważył, ale ja chciałbym by jednak jako sayianin Goku miał czarne włosy, a nie brązowe...
Na jednym z forum dowiedziałem się o co chodzi z tymi żywiołami, o których mówił Roshi, ziemia, ogień i woda, chodziło o to że wszystko posiada energie, nawiązanie do techniki genki dama, stosowanej przez Goku...
Nathan Jones popieram cie to jest Nappa..............ale Goldberg też by pasował:]:];]
No oni są w sumie dość podobni do siebie. Powiem to tak, wolałbym Jonesa, ale za Goldberga też się nie obrażę.
Jeszcze jedno !
By Raditz, Vegeta i Nappa (jak będą oczywiście xD) mieli detektory mogło by to urozmaicić akcje filmu
gohan czy ja powiedziałem efekty takie jak na amatorskich filmikach, czy żeby się im przejżeli?, bo chyba mylisz dwie rzezcy,
Do postów wyżej, nie oceniam filmu po wersji cam bo jej nie mam, oceniam po trailerach jakie były, i efekty są denne, jak juz mówiłem, kolorowe powietrze, i kule ki wyglądające jak rozjechane (mam na mysli rozmazane) zdjęcie w photoshopie, już lepsze efekty widzialem w spidermanie, gdzie ta kula energii (słońca) jaką tworzył octopus wyglądała naprawdę zajebiscie i ostro, a te kule ki w DB:E w połowie nie wyglądają tak jak tamto, to powinno być mocne ostre a zarazem powinno być widać, jak energia się przemieszcza w środku tych kuli ki, lub kamehame, to powinno być intensywne światło, a nie jakiś płomyk.
EFEKTY SĄ DENNE I TYLE, nawet nie postarali się z tą wieżą wychodzącą z ziemi, ani z explozją miasta, wszystko wygląda gorzej niż w Armagedonie.
Mam nadzieje, że po wyjściu z kina będę chociaż miec ogólne zadowolenie.
PS: co do walk, tu juz sie nie sprzeczam, przynajmniej co do tej części filmu, ale w 2 filmie nie mam zamiaru oglądać choreografi, w 2 chcę widzieć porządną siłę, rozpierduche na ekranie, i ciosy których nie bedę wstanie zauważyć. KONIEC KROPKA