Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Od pewnego czasu gryzie mnie coś co ma związek z długością filmu, mianowicie, jest wiele zdjęć, filmików, na których widzimy ujęcia, których nie ma w filmie, np. są zdjęcia na których Piccolo jest stary, na innych jest już młody, są także zdjęcia walki Piccolo z Goku których już nie ma w gotowym filmie oto te zdjęcia:6
http://img205.imageshack.us/img205/7041/96604424.png
http://img91.imageshack.us/img91/1303/90912391.png
http://img147.imageshack.us/img147/6036/93292442.png
Tutaj macie link, zdjęcia są podzielone, z pewnością niektórych nie widzieliście, wynika z nich że jest więcej scen w szkole, 2 walki Piccolo vs Goku, w tym jedna gdzie Piccolo jest stary, coś mi się wydaje że film był dłuższy niż 100 minut, trzeba czekać na wersje DVD...

ocenił(a) film na 5
gohan263

poczekamy zobaczymy.pewnie w DVD będą te sceny na pewno i będziemy je mogli zobaczyć

ocenił(a) film na 7
kefirhero

Pytanie tylko po co je wycieli? No nic, zobaczymy jak to wyjdzie. Ja jeszcze nawet filmu nie widziałem.

ocenił(a) film na 8
Doktor_Wong

Tak wogule to ta wersja cam jest jakaś dziwna, nie dość, że mało na nie widać i nie da się za bardzo wczuć w film, to jeszcze da się odczuć, że brakuje scen. Ja darowałem sobie tą wersje czekam aż wyjdzie u nas w kinach wersja 100 minutowa i dopiero wtedy w pełni ocenie:) Ale coś mi się wydaje, że będziemy mile zaskoczeni:P dziwi mnie tylko to czemu w Azji dostali wersje krótszą, a USA i może my dłuższą?

kaneda1_2

jesli ktos ma wersje Cam z Chin, to zauwazył ze na koniec podczas napisów nie puszczaja piosenki ''Rule'', nie wiem wydaje mi sie ze okrojone wersje maja cos wspólnego z cenzurą

ocenił(a) film na 3
gohan263

na wielu stronach sie nad tym zastanawiają, ponoć nawet do Chatwina ( jego konto na jutjubie) napisali z pytaniem o to i im odpisał, że z powodu cenzury i tych PG rating musieli wyciąć kilka scen. Ponoć wersja dla całego świata ma 100 min a nawet więcej, więc jest to 20 min więcej filmu niż teraz oglądają azjaci.

ocenił(a) film na 4
Venea

Możliwe ale powiem wam że te sceny są w większości w filmie :P Pozdro

ocenił(a) film na 4
Mr_Anderson

to z tym starym piccolo tez tak myślałem że ten jasny to stary a ten zielony młody, no ale okazało sie ze piccolo miał być jasny. dopiero potem zmienili go na zielonego dzięki Mastersowi. Film jest niemiłosiernie pocięty i w niektórych scenach aż sie prosi żeby coś tam było więcej.
-niema sceny niszczenia miasta
-sceny gdy fullum dotyka ręką szyby
-gdy piccolo opowiada Goku o sayanach
-sceny gdy coś wpada do wody (która jest w trailerze i na tych zdjęciach)
-Piccolo podczas ataku na Gohana miał sie pytać czy sie go boi a ten mu coś odpowiedzieć
I Goku zmienia się raz w oozaru i jest to oozary czy pół oozaru?

guccik

co rozmowy piccolo z goku o saiyanach to piccolo mu przeciez o tym mowi kiedy jest przerywnik wspomneniowy jak goku przybył na ziemię

a o niszczeniu miast, no to prawdopodobnie chodzi o cenzurę

ocenił(a) film na 4
damianii

Ale mieli być pokazani sayanie ;p

ocenił(a) film na 6
damianii

Przyjrzyjcie się dokładnie, nie chodziło mi oto że Piccolo jasny i zielony, załóżmy że na wszystkich jest zielony, zobaczcie, jakie ma zmarszczki, jaki chuderlawy jest na zdjęciach gdzie ma jsaną skórę, gdyby tak porównać, te zdjęcia, to widać że Piccolo jest stary, dalej scena w szkole Goku jest cały czas w bluzie i vhyba kurtce, zobaczcie jak jak Goku jest w pomarańczowej koszulce, i siedzi przy ławce, możliwe że to inna scena w szkole...

gohan263

Mniejsza o to czy Piccolo jest jasny czy ciemny tylko że jest grany przez jakiegoś "kurdupla" (bez urazy). W końcu jest to najwyższa postać z DB a tu nawet komputerowo go nie zwiększyli nie mówiąc już że wzięli tak niskiego aktora do tej roli.
A co do jasnej czy ciemnej cery to łatwiej będzie ją osądzić jak pojawi się lepsza jakość niż CAM...

ocenił(a) film na 6
Moandor

Moandor, ty czytałeś jakieś tematy na tym forum, posty, Piccolo miał mieć jasny kolor skóry w filmie, aktor, ten "kurdupel", który idealnie z twarzy pasuje do Piccola, ale mniejsza z tym przekonał FOX'a do tego by Piccolo był zielony. Więc ten "kurdupel", uratował sytuację.
Jak już pisałem nie chodzi mi oto że Piccolo miał jasny kolor skóry, w filmie ma cały czas zielony, chodzi mi o jego wygląd, oto że w dłuższej wersji filmu, ma być pokazany stary Piccolo, który jest słaby, ma pomarszczoną twarz...

ocenił(a) film na 4
gohan263

Nie będzie żadnego starego Piccolo. Bo jak by miał się odmłodzić?

ocenił(a) film na 6
Mr_Anderson

Nie wiem jakby miał się odmłodzić, ale wycięte sceny mogą być świadczy o tym wiele klipów, i zdjęć, i nie chodzi mi oto że film będzie 100 minutowy, tylko oto że film może być może być dłuższy niż 100 minut...

ocenił(a) film na 5
gohan263

wszystko na to wskazuje tyle było scen.w tym spocie jetix widać parę scen co niema w Cam'ie ,pójdziemy do kina to się przekonamy jeszcze tylko 28 dni do premiery.