Pierwszy - jeżeli oceniać go na podstawie anime to zasługuje na 1/10.
Drugi - lecz jeżeli oceniać go jako odrębny film i nie myśleć że jest na podstawie anime to zasługuje spokojnie na 7/10! I wg. mnie należy go tak oceniać i nie wkurzać się że jest całkiem zmieniona fabuła i nie jest na podstawie anime, tylko włączyć i się pośmiać oraz zobaczyć kilka fajnych efektownych walk! :)
Oceniajac drugim sposobem film zasluguje max na 4/10.Nie wiem czemu jestem taki szczodry xD
Hah ja oceniłem tak samo jakiś czas temu (tj dwie oceny) ale widać mój post z argumentami był za długi dla niektórych i temat przepadł w czeluściach filmwebu -_-;
a ja bym ocenił go tak:
1/10 jako ekranizacja anime
6/10 jako normalny film
a dalej tak:
1-10=9
6-10=4
9-4=5
i ogólnie wyszła by mi ocena 5
No ja oceniłem to jako normalny film (bo z DB to to nie ma nic wspólnego) i wystawiłem ocene 2. ;]
racja racja przymknac lekko oczy i cieszyc sie tym co jest troszke powerrengersowata koncowka ale nawet spoko jako calosc
No i prologu jak to Piccolo przylatuje z małpiszonem i wyrzyna ludzkość... a nie przepraszam, od razu go zamykają ;p
Prolog jest z Picollem, ale nie ma napisów. A tak w ogóle to normalnie przegięcie z tym czasem, żeby film trwał 76 min to przesada, to już filmy klasy C dłużej trwają.
PS. Ile u nas w kinie ten film ma trwać 100 min czy 85 min z napisami końcowymi? bo w Heliosie na stronie piszą, że tylko 89 min(85 min)...
Nie ma wersji 100 minutowej.Wszedzie masz 85-89 minut.
A kolega wyzej z reklamami mnie rozbroil :D
Ale kto zamyka Piccolo?Policja?Krzycza do niego LAPD i wrzucaja do celi z murzynem?W sumie po DB:E wszystkiego mozna sie spodziewac.
Nie to murzyn go zamyka, znaczy się ten mnich (w sumie w Pogromcach Duchów też zamykał 'tych złych' ;p ) - Sifu Norris (szkoda że nie kopie z półobrotu w filmie).
Ja tak pisałem, gdyż taka informacja była na imdb.com, ale po pewnym czasie usunęli czas 100 min i został 85, niestety...
Mudzin z Pogromcow Duchow zamknal sie z Piccolo w celi i wykorzystal go seksualnie i tak przez ponad 2000 lat.NIe ma sie co dziwic ze Piccolo chce sie zemscic :D
"Mudzin z Pogromcow Duchow zamknal sie z Piccolo w celi i wykorzystal go seksualnie i tak przez ponad 2000 lat.NIe ma sie co dziwic ze Piccolo chce sie zemscic :D"
I że mu czułki opadły ;p