Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Pierwszy - jeżeli oceniać go na podstawie anime to zasługuje na 1/10.
Drugi - lecz jeżeli oceniać go jako odrębny film i nie myśleć że jest na podstawie anime to zasługuje spokojnie na 7/10! I wg. mnie należy go tak oceniać i nie wkurzać się że jest całkiem zmieniona fabuła i nie jest na podstawie anime, tylko włączyć i się pośmiać oraz zobaczyć kilka fajnych efektownych walk! :)

joker_mroczny_rycerz

zgadzam sie z Toba.. bo film nie jest bardzo podobny do anime...

ocenił(a) film na 1
joker_mroczny_rycerz

Oceniajac drugim sposobem film zasluguje max na 4/10.Nie wiem czemu jestem taki szczodry xD

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

Hah ja oceniłem tak samo jakiś czas temu (tj dwie oceny) ale widać mój post z argumentami był za długi dla niektórych i temat przepadł w czeluściach filmwebu -_-;

ocenił(a) film na 1
HuntMocy

a ja bym ocenił go tak:
1/10 jako ekranizacja anime
6/10 jako normalny film
a dalej tak:

1-10=9
6-10=4
9-4=5

i ogólnie wyszła by mi ocena 5

ocenił(a) film na 2
joker_mroczny_rycerz

No ja oceniłem to jako normalny film (bo z DB to to nie ma nic wspólnego) i wystawiłem ocene 2. ;]

ocenił(a) film na 1
Hellbound_

a nie wiecie czasem dlaczego po necie krąży film nie 85 min tylko 76 min?

ocenił(a) film na 2
moldix

Bo ucieleli reklamy.

ocenił(a) film na 1
Hellbound_

hhaaahahaha jasne to nie wiedziałem że w filmach są reklamy!!

joker_mroczny_rycerz

racja racja przymknac lekko oczy i cieszyc sie tym co jest troszke powerrengersowata koncowka ale nawet spoko jako calosc

ocenił(a) film na 6
kilim5_2

moldix - dlatego jest 76 minut bo nie ma końcowych napisów!

ocenił(a) film na 2
joker_mroczny_rycerz

No i prologu jak to Piccolo przylatuje z małpiszonem i wyrzyna ludzkość... a nie przepraszam, od razu go zamykają ;p

ocenił(a) film na 1
HuntMocy

Prolog jest z Picollem, ale nie ma napisów. A tak w ogóle to normalnie przegięcie z tym czasem, żeby film trwał 76 min to przesada, to już filmy klasy C dłużej trwają.

PS. Ile u nas w kinie ten film ma trwać 100 min czy 85 min z napisami końcowymi? bo w Heliosie na stronie piszą, że tylko 89 min(85 min)...

ocenił(a) film na 1
moldix

Nie ma wersji 100 minutowej.Wszedzie masz 85-89 minut.
A kolega wyzej z reklamami mnie rozbroil :D

ocenił(a) film na 1
HuntMocy

Ale kto zamyka Piccolo?Policja?Krzycza do niego LAPD i wrzucaja do celi z murzynem?W sumie po DB:E wszystkiego mozna sie spodziewac.

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

Nie to murzyn go zamyka, znaczy się ten mnich (w sumie w Pogromcach Duchów też zamykał 'tych złych' ;p ) - Sifu Norris (szkoda że nie kopie z półobrotu w filmie).

ocenił(a) film na 1
HuntMocy

a ktoś kiedyś tam pisał, że amerykańska wersja trwa 100 minut, więc o co cho?

ocenił(a) film na 6
moldix

Ja tak pisałem, gdyż taka informacja była na imdb.com, ale po pewnym czasie usunęli czas 100 min i został 85, niestety...

ocenił(a) film na 6
joker_mroczny_rycerz

MOże ktos dokładnie opisac prolog filmu???ty

ocenił(a) film na 1
jacva

Mudzin z Pogromcow Duchow zamknal sie z Piccolo w celi i wykorzystal go seksualnie i tak przez ponad 2000 lat.NIe ma sie co dziwic ze Piccolo chce sie zemscic :D

ocenił(a) film na 6
UBEKakaPOLICJA

Sabretooth - idź do kina to się dowiesz.

ocenił(a) film na 2
joker_mroczny_rycerz

"Mudzin z Pogromcow Duchow zamknal sie z Piccolo w celi i wykorzystal go seksualnie i tak przez ponad 2000 lat.NIe ma sie co dziwic ze Piccolo chce sie zemscic :D"

I że mu czułki opadły ;p

ocenił(a) film na 6
joker_mroczny_rycerz

W prologu nic nie widać wsumie, tylko są jakieś zdjęcia i obrazy bombardujące obraz ze wszystkich stron. Przy okazji lektor streszcza historię DB, głównie to kim jest Piccolo. Trudno mi coś powiedzieć bo nie rozumiem hiszpańskiego :o
Wersja 100min będzie na dividi.