Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Dlaczego jeszcze film nie powstał? Czy wiele opini, recenzji, plotek, różnego rodzaju fora na temat DB to za mało? Dlaczego nitk nie chcę się tego podjąć. Przecież za tym idzie kasa! Sami powiedzcie, ile na tym filmie mogliby zarobić?

stanleysk8

Doniesienia o filmowej ekranizacji DB są już dla mnie przereklamowane. Miną chyba wieki za nim coś naprawde powstanie...

ocenił(a) film na 2
stanleysk8

Lol... przecież film już dawno nakręcili...

HuntMocy

ta nakrecili jakis na wschodzie w latach osiemdziesiatych..widzialem NIE POLECAM ....niemozliwe zeby ten film ktory wyjdzie w 2009 byl gorszy od tego starego

xardos4

Czy na 100% film będzie w kinach? Jestem jednym z wielu zagorzałych fanów serii. Po mimo upływu lat od 1 odcinka który widziałem jako dziecko mój stosunek do bajki nadal jest taki sam. DB zachwyca w każdym calu!
Według mnie to żyła złota! Jak nakręcą to się przekonają!

ocenił(a) film na 10
stanleysk8

ale człowieku nierozumiesz że film o DB wyjdzie w 2009 roku,w tym też w Polsce? tak ciężko uwierzyc że wreszcie powstaje coś konkretnego i oficjalnego opartego na tym anime? film jest nakręcony tylko każdy fan DB powinien wiedziec że obecnie znajduje sie w fazie post-produkcji(czyli efekty specjalne)i całkowicie gotowy bedzie w marcu.proste i logiczne,nara.

ocenił(a) film na 2
Walker_

xardos4, mówiłem o filmie amerykańskim. Nakręcili już jakiś czas temu, teraz to po prostu montują i dorabiają efekty. A co do filmu chińskiego z '89 weź pod uwagę trzy rzeczy: rok produkcji (dzisiaj Chińczycy robią bardzo efektowne filmy), niski budżet oraz fakt że film powstawał bez licencji (tak więc musieli zmienić wygląd bohaterów i nazewnictwo, nawet Smocza Kula została Smoczą Perłą). Pomijając więc te trzy rzeczy jak dla mnie film był świetny bo oddawał klimat pierwowzoru (gagi, postacie, pojawiły się nawet takie wątki jak Yamucha i jego strach przed kobietami czy U-Ron porywający dziewczyny). Gdyby wersja amerykańska która w kinach będzie w marcu była dokładnie taka sama tylko z efektami na dzisiejszym poziomie i oryginalnym designiem bohaterów to nie martwiłbym się.

Walker_

Nie całkiem logiczne. To nie jest pierwsze forum na temat filmu DB. Film miał już być tego roku w lutym, potem w sierpniu, teraz mówicie mi że będzie w marcu przyszłego roku...

ocenił(a) film na 2
stanleysk8

Przenieśli datę premiery bo obawiali się konkurencji ze strony innych świetnych filmów które wychodzą teraz (Dark Knight chociażby). Zresztą to chyba lepiej że będzie później, podciągną efekty do granic możliwości i wyjdzie to filmowi na zdrowie.

HuntMocy

Powiem tak. Poczekamy zobaczymy. Na początku twierdziłem, że ten film będzie beznadziejny dalej uważam, ze nie będzie jakimś cudem, ale czekam aż się ukarze, bo jako fan DB chce to zobaczyć.

alpaktu

Podobnie jak kilka milionów ludzi...
:)

stanleysk8

boże świety :( jak czytam wypowiedzi niektorych ludzi to nie wiem czy mam sie smiać czy płakac z ich głupoty...

ocenił(a) film na 2
be_rude

stanleysk8, po raz setny powtarzam (i nie tylko zresztą ja): film jest już nakręcony, czyli powstał i wejdzie do kin.

hamilton89, skąd pomysł że nie będzie Gohana? Po pierwsze (o czym zaznaczyłem w nawiasie) inspiracja sagą Buu to tylko nasz fanowski domysł który wcale nie musi się potwierdzić. Po drugie chodzi o podobieństwo charakterów czy wydarzeń a nie zastąpienie ich.

HuntMocy

Jesteś tak tego wszystkiego pewny jak gdybyś sam grał główną role Goku i dopiero co zeszedł z głównego planu. Pożyjemy, zobaczymy :)

stanleysk8

W ogrącej wodzie cię kąpali czy parzyli wrzątkiem? Słuchaj osób które mają więszką wiedzę w temacie i śledzą miesiącami wszystkie newsy zamiast pisać głupoty.

Kazioo

Jeżeli ktoś śledził miesiącami "newsy" temu gratuluję cierpliwości.
ps. Głupotą jest wtykać nos w nie swoje sprawy.
pps. Ja przynajmniej nikogo nie obrażam cwaniaczku.

be_rude

be.rude co według Ciebie jest głupotą? To słowo często używają użytkownicy fora. Może skromnie mówiąc nie przesadzacie? Zadaje pytania, otrzymuje odpowiedzi, czasem próbuje je podważyć ale nie zdarzyło mi się kogoś obrazić. Bardzo prosto kogoś zbesztać przez forum. Zachowujcie się co po niektórzy dojrzalej. Albo...przestań pisać!