Niestety zła wiadomość - film zarobił na otwarciu 2 mln $, szacuje się że zarobi w weekend ok 5-6 mln $. Co jest tego przyczyną? Głownie Hannah Montana, na która ida tłumy dziewczynek, słaba promocja w usa i antyfani, którzy nie dali się otworzyc na nowe podejście do DB. Moim zdaniem film zarobi ogólnie w USA ok 25 - 30 mln. Doliczając do tego azję dostaniemy 50-60 mln, w europie i Ameryce Połódniowej zarobi jakieś 60 - 70 mln czyli razem 110 - 120 mln. Budżet filmu to 50 mln$ czyli koszty sie zwróca podwójnie. Jednakże to smutne, że taki film nie odniósł sukcesu w ameryce. Istnieje szansa, że nie zobaczymy kolejnego filmowego DB przez jakies 20 lat ;(
miało być "Możliwe więc, że nie zobaczymy kolejengo filmowego DB przez jakies 20 lat ;(".
kiedy pojawi sie opjca "edytuj"? ><'
Smutne? To świetna wiadomość, może wreszcie dotrze do tych zakutych łbów z Hollywood że filmy robione na odpierdol się nie zarobią i zaczną kręcić porządnie.
"Jednakże to smutne, że taki film nie odniósł sukcesu w ameryce."
Taki film? Jaki film? Rozumiem jak by to było coś rewelacyjnego, ale nie oszukujmy się, ten film jest strasznie słaby. ;]
Stary, ja filmu nie widziałem więc napisałem to co mysle. DB jest bardzo popularny w usa i skoro film nie odniósl sukcesu to możemy się pożegnac z kontynuacja, chyba że zdarzy się cud i film stanie się przebojem namber łan w europie i ameryce południowej ;p A jeżeli nie to będziemy czekac z 20 lat na reebot ;p
sporo ludzi sciagnelo filmow z internetu i po tym co zobaczyli nie maja zamiaru placic za seans w kinie, ja rowniez ogladalem film na kompie i gdyby byl dobry to bym poszedl do kina zeby zobaczyc go w lepszej jakosci, niestety nie mam zamiaru utwierdzac tworcow tego czegos ze wykonali dobra robote.
Hmm zasadnicza sprawa to to że premiera już była ponad miesiąc temu.. i to był wielki błąd FOXa gdyby odbyła się mniej więcej w tych samych terminach to DBE zanotował by spory sukces finansowy.. Ciekawe jak to się teraz rozwinie. Pożyjemy zobaczymy:P
Trzeba się cieszyć, że klapa i (prawdopodobnie) nie będzie drugiego filmu. Wyobrażacie sobie, co by było, jakby wzięli na warsztat Vegeta Saga? I kto by go zagrał?
Po prostu nie zgadzam się na niszczenie cudownych wspomnień z dzieciństwa, ot co!
Kate_V - jakie niszczenie? Kto ci każe to oglądać! Ja z chęcią oglądnął bym 2 część.
No oczywiście nikt nie każe, ale spróbuj nie interesować się jak nakręcili dalsze części.
Gdyby zabrałby się za dwójkę ktoś kompetentny, a FOX nie robił wszystkiego na odwal, to może bym tak mocno nie protestowała. No ale jeśli mają znowu na moich oczach gwałcić legendę, to nie, podziękuję.
"Po prostu nie zgadzam się na niszczenie cudownych wspomnień z dzieciństwa, ot co!"
OMG.Jak oni ci niszcza wspomnienia?Toc to zalosne jest.Ja bym se 2 z checia zobaczyl.Ciekaw jestem co im z tego wyjdzie.Z jedynki potrafili zrobic xero Spider-mana to z drugiej czesci wyjdzie im pewnie "Totalny Kataklizm" xD
Miałeś kiedyś takie coś, że spróbowałeś jako dorosły czegoś, co było dla ciebie genialne w dzieciństwie, a teraz wydaje się niczym specjalnym, lub nawet paskudnym i tandetnym? Bo właśnie o takie niszczenie mi chodzi.
DBZ i tak z perspektywy czasu nie jest tak dobre jak kiedyś, szczególnie po zderzeniu z dziesiątkami innych obejrzanych przeze mnie anime, ale jak jeszcze podlać to sosem słabego live action movie, to już w ogóle robi się wstyd, że podniecało się tym popołudniami na RTL7.