Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Niestety zła wiadomość - film zarobił na otwarciu 2 mln $, szacuje się że zarobi w weekend ok 5-6 mln $. Co jest tego przyczyną? Głownie Hannah Montana, na która ida tłumy dziewczynek, słaba promocja w usa i antyfani, którzy nie dali się otworzyc na nowe podejście do DB. Moim zdaniem film zarobi ogólnie w USA ok 25 - 30 mln. Doliczając do tego azję dostaniemy 50-60 mln, w europie i Ameryce Połódniowej zarobi jakieś 60 - 70 mln czyli razem 110 - 120 mln. Budżet filmu to 50 mln$ czyli koszty sie zwróca podwójnie. Jednakże to smutne, że taki film nie odniósł sukcesu w ameryce. Istnieje szansa, że nie zobaczymy kolejnego filmowego DB przez jakies 20 lat ;(

Niewidzialny

miało być "Możliwe więc, że nie zobaczymy kolejengo filmowego DB przez jakies 20 lat ;(".
kiedy pojawi sie opjca "edytuj"? ><'

ocenił(a) film na 3
Niewidzialny

ale przecież z tego co wiem fox dał zielone światło na część drugą

bratrunks

może jak film dobrze sobie poradzi po za USA to dostaniemy druga część.

ocenił(a) film na 6
Niewidzialny

skąd to info? daj jakieś źródło. asfasdfasd

bbksk

http://dragonballmovieforum.com/showthread.php?t=2411&page=150
prosze.

ocenił(a) film na 2
bbksk

Smutne? To świetna wiadomość, może wreszcie dotrze do tych zakutych łbów z Hollywood że filmy robione na odpierdol się nie zarobią i zaczną kręcić porządnie.

ocenił(a) film na 2
Niewidzialny

mam dobra nowine :) na torrentach to jest hit

ocenił(a) film na 2
Niewidzialny

"Jednakże to smutne, że taki film nie odniósł sukcesu w ameryce."

Taki film? Jaki film? Rozumiem jak by to było coś rewelacyjnego, ale nie oszukujmy się, ten film jest strasznie słaby. ;]

Hellbound_

Stary, ja filmu nie widziałem więc napisałem to co mysle. DB jest bardzo popularny w usa i skoro film nie odniósl sukcesu to możemy się pożegnac z kontynuacja, chyba że zdarzy się cud i film stanie się przebojem namber łan w europie i ameryce południowej ;p A jeżeli nie to będziemy czekac z 20 lat na reebot ;p

ocenił(a) film na 6
Niewidzialny

Cóż, najwyżej za 20 lat spotkamy się ponownie na tym forum :d

bbksk

sporo ludzi sciagnelo filmow z internetu i po tym co zobaczyli nie maja zamiaru placic za seans w kinie, ja rowniez ogladalem film na kompie i gdyby byl dobry to bym poszedl do kina zeby zobaczyc go w lepszej jakosci, niestety nie mam zamiaru utwierdzac tworcow tego czegos ze wykonali dobra robote.

shen16

Hmm zasadnicza sprawa to to że premiera już była ponad miesiąc temu.. i to był wielki błąd FOXa gdyby odbyła się mniej więcej w tych samych terminach to DBE zanotował by spory sukces finansowy.. Ciekawe jak to się teraz rozwinie. Pożyjemy zobaczymy:P

ocenił(a) film na 1
SagaTM

Trzeba się cieszyć, że klapa i (prawdopodobnie) nie będzie drugiego filmu. Wyobrażacie sobie, co by było, jakby wzięli na warsztat Vegeta Saga? I kto by go zagrał?
Po prostu nie zgadzam się na niszczenie cudownych wspomnień z dzieciństwa, ot co!

ocenił(a) film na 6
Kate_V

Kate_V - jakie niszczenie? Kto ci każe to oglądać! Ja z chęcią oglądnął bym 2 część.

ocenił(a) film na 1
joker_mroczny_rycerz

No oczywiście nikt nie każe, ale spróbuj nie interesować się jak nakręcili dalsze części.
Gdyby zabrałby się za dwójkę ktoś kompetentny, a FOX nie robił wszystkiego na odwal, to może bym tak mocno nie protestowała. No ale jeśli mają znowu na moich oczach gwałcić legendę, to nie, podziękuję.

ocenił(a) film na 1
Kate_V

"Po prostu nie zgadzam się na niszczenie cudownych wspomnień z dzieciństwa, ot co!"

OMG.Jak oni ci niszcza wspomnienia?Toc to zalosne jest.Ja bym se 2 z checia zobaczyl.Ciekaw jestem co im z tego wyjdzie.Z jedynki potrafili zrobic xero Spider-mana to z drugiej czesci wyjdzie im pewnie "Totalny Kataklizm" xD

ocenił(a) film na 1
UBEKakaPOLICJA

Miałeś kiedyś takie coś, że spróbowałeś jako dorosły czegoś, co było dla ciebie genialne w dzieciństwie, a teraz wydaje się niczym specjalnym, lub nawet paskudnym i tandetnym? Bo właśnie o takie niszczenie mi chodzi.

DBZ i tak z perspektywy czasu nie jest tak dobre jak kiedyś, szczególnie po zderzeniu z dziesiątkami innych obejrzanych przeze mnie anime, ale jak jeszcze podlać to sosem słabego live action movie, to już w ogóle robi się wstyd, że podniecało się tym popołudniami na RTL7.