Kolejny idiota, co nie oglądał całego filmu a pisze smuty schowaj się! A nie zaśmiecaj serwisu swoimi głupimi komentarzami!
Wystarczy spojrzec na ten trailer zeby zobaczyc ze nic tam nie pasuje. Kiedys lubilem to anime, i witac ze w tym filmie spierniczyli wszystko.
Oczywiscie debilom twojego pokroju sie spodoba! A dyrygowac co kto ma robic to sobie mozesz w domu, chociaz pewnie nawet tego nie mozesz ;).
oglądnął 2 minuty trailera i już cwaniakuje! Oglądnij cały film i dopiero się wypowiadaj! To tak jak byś oceniał książkę po okładce!
Moim skromnym zdaniem ten film będzie zajebisty ze względu na akcję, efekty specjalne i na samą myśl że to jest Dragon Ball. Nie interesuje mnie ze tak to zrobili i ze takich aktorów dobrali, mam to gdzieś...
buhahaha,!! zamordowali bajkę na której dorastałem! to jest fakt niezaprzeczalny. 1. "zajebisty ze względu na akcję" no! akcja niczego sobie te zamkniete przestrzenie, Goku robiący spirale pomiedzy "badylami" :D buhahah, i jeszcze z tekstem: "Nie jestem gotowy na to" ?!!? O.o 2. "efekty specjalne" lepsze efekty to robiliśmy z kumplami na studiach buhahahah, to jest jeden wielki KICZ!! i tandeta 3. "to jest Dragon Ball" ale to mnie rozwaliło do reszty.. gdyby nie tytuł trailera w ŻYCIU!!!!!! bym na to nie wpadł że to dragonball.
zmienisz zdanie jak obejrzysz film. oglądnołeś nie całe dwie minuty filmu a już marudzisz, wyobraź sobie jak by film wyglądał tak jak anime. Ja też mam wiele zastrzeżeń co to tego filmu ale nie narzekam tak jak ty i inni.
Jakby film wyglądał tak jak anime? Chociażby tak:
http://pl.youtube.com/watch?v=8hWqkGcjqww
Yatterman był jeszcze bardziej kiczowaty niż Dragon Ball a jednak na zwiastunie wygląda prawie jak pierwowzór tyle że z żywymi aktorami ;p Jak się chce to wszystko się da. I myślę że gdyby Japończycy zabrali się za aktorskiego Dragon Balla to już pierwszy teaser spodobałby się wszystkim fanom. No ale Amerykanie robią po swojemu. Uważam że Amerykanie powinni ekranizować swoje komiksy, a Japończycy swoje bo to działa w obie strony. Amerykańska adaptacja Spidermana choć różniła się od komiksu była niezła. Kiedy Japończycy zrobili aktorskiego Spidermana wyszło Power Rangers -_-; Tak samo jest tutaj (albo przynajmniej zdaje się być).
I nie mówcie że jadę po tym filmie a jeszcze go nie widziałem bo broniłem go do samego końca (tj. do pojawienia się teasera) i po zobaczeniu trailera wciąż uważam że będzie to dobre rozrywkowe kino. Ale uważam też że można to było zrobić lepiej, tak żeby już zwiastun zachwycał i nie trzeba było czekać do premiery żeby wiedzieć czy film się spodoba czy jednak nie.
PS. I nie mówcie też że gdyby Dragon Balla ekranizowali Japończycy to film nie byłby tak efektowny jak może być kiedy robią to Amerykanie. Bo Japończycy też potrafią zrobić przepiękne wizualnie i zajebiście efektowne filmy. Spójrzcie choćby na Cassherna (swoją drogą też adaptacja anime):
http://pl.youtube.com/watch?v=emYqURahUKI&feature=related
Nie bez powodu ktoś kiedyś powiedział o tym filmie że to pierwsze w historii aktorskie anime ;p
Jak żeś taki mądrala to sam nakręć Dragon Balla zobaczymy czy choć w 1/10 dorównasz teraźniejszej produkcji!
Poza wyglądem Megatrona oraz paroma debilnymi scenami film był zajebisty. Polecam jednak czytać ze zrozumieniem bo wyraźnie napisałem że Dragonballa cały czas broniłem, podoba mi się bardziej urealniony design Goku (zresztą w serii też chodził od czasu do czasu w innych ciuchach), podoba mi się że chcą wprowadzić powiew świeżości w postaci zmian fabularnych (pod warunkiem że będą to zmiany sensowne a nie na zasadzie 'zróbmy tak to więcej zarobimy bo dzieciaki będą mogły to oglądać'). I mimo iż wiele rzeczy dotychczas pokazanych mi się nie podoba w Dragonballu, wciąż uważam że będzie to świetny rozrywkowy film. Mój poprzedni post był jedynie odpowiedzią na zarzut Kami.Luko który nie wyobraża sobie żeby film aktorski mógł wyglądać jak anime. Takie przytoczone przeze mnie filmy jak Yatterman czy Casshern pokazują że jak najbardziej mogą wyglądać jak anime. Tak samo jak Sin City który wygląda prawie jak komiks.
Podtrzymuję jednak swoje zdanie a'propo tego że adaptacje amerykańskich komiksów powinni kręcić Amerykanie a japońskich Japończycy. Tym bardziej że w przypadku Hollywood jak każdy zapewne wie bardziej liczy się komercja i chęć robienia filmów dla wszystkich (widać to po większości beznadziejnych adaptacji gier, książek i komiksów) przez co zatracają elementy które tak podobały się fanom w pierwowzorze (przy założeniu oczywiście że film jest adaptacją). Są oczywiście wyjątki jak np. przytaczany na tym forum już wielokrotnie przeze mnie Crying Freeman (mimo pewnych zmian film był bardzo dobrą adaptacją tejże mangi mimo że robili go Amerykanie, w koprodukcji z Japończykami ale jednak).
Czekam na Dragonballa jaki by nie bo uwielbiam filmy (jak zresztą pewnie większość z użytkowników tego serwisu) i mimo że większość adaptacji moich ulubionych książek, gier i komiksów była słaba zawsze cieszę się kiedy robią adaptację kolejnego dzieła bo a nuż.
Bedzie kupa!^^
Nie jestem fanem tego anime,ale wystarczy sie przyjzec trailerowi...komercha pelna geba:-D
Jeszcze ten "sztuczny" wyglad calosci dobija ludzi.
Na jakiej podstawie wnioskuje cos takie?
Poniewaz w ostatnich latach ogladajac trailery wszyscy sie podniecali co to nie bedzie za super film.Jak wychodzilo w praktyce,to juz wszyscy wiemy...wiec skoro zwiastun nas zachwyca,a ogolem wychodzi kupa,to co wyjdzie jeszcze z kiepskiego zwiastuna? Mega shit?!
zgadzam się ten film to totalna tandeta nawet postacie nie są choć trochę podobne ich zachowanie goku to komedia roku już teatrzyki z podstawówki wychodziły bardziej poważnie niż to gówno, gratulacje dla reżysera za najlepszy szajs w tym wieku moja ocena na dzień dzisiejszy -10/10
"(...)ocena na dzień dzisiejszy -10/10"
BRAWO!!! Kolejny idiota ktory widzial mało i kieruje sie tym ze nie jest tak jak w anime i mandze....Dajze sobie siana bo nudne sie juz robią wasze gadki ze film bedzie do dupy itp. dzieci neo z was są i tyle, szukacie tylko pretekstu zeby wywołac wojne z innymi ktorzy tutaj wejdą i ktorym pomysl na ten film sie podoba... Beidaki, nie bubuaj wysle ci sms-a do fundacji "Podaruj dzieciom słonce".:))
buhaha widze ze kolejne dziecko NEO obraża inne dzieci!!! Spójrz szczeniaku na trailer X-Men Geneza: Wolverine - tak sie robi trailery !!! A co mamy w dragonball-u KICZ i jeszcze raz KICZ pisałem juz gdzieś ze lepsze efekty to robiliśmy z kumplami na studaich, teksty typu "I am not ready for this WTF" ?!!! Pieprzyć to czy jest zgodne z anime, mangą czy nie, pogodziłem sie z tym ze nie bedzie żadnych podobieństw, ale ten trailer nie ma zadnego klimatu, nie wciska w fotel jak w/w Wolverine!!! Obejrzyj; zapomnij , a to trochę za mało jak na najbardziej kultowe anime/mange na świecie.
Żal mi tych wszystkich "filmoznawców". Oceniać film po zwiastunie i pisać,że nie wciska w fotel. Haha. Idź koleszko kup sobie trochę kukurudzy, ściągnij sobie kilka zwiastunów z youtube.com usiądź wygodnie w fotelu i życzę miłego seansu.
Jesteście śmieszni.
Kolego wiesz do czego służą zwiastuny? Do zachęcenia ludzi do przyjścia do kina. Zwiastun musi wcisnąć w fotel tak, żeby widz pomyślał sobie: o fuck muszę na to pójść. Na razie zwiastun przekonywujący nie jest, a wręcz odpychający. Ma zdecydowanie więcej minusów niż plusów chodź jest trochę lepszy od pożal się Boże teasera. Więc łudzący się na dobry film: to wy wyzywacie krytykujących ten film od idiotów i obrażacie ich od dzieci neo. W tym mnie. Zastanówcie się co piszecie. Bo to wy tworzycie tutaj kłótnię.Oczywiście że film nie musi być kratka w kratkę zgodny z anime. Ale do cholery trochę twórcy już przesadzili. Na minus. Amen.
"wyzywacie krytykujących ten film" - właśnie film. Widziałeś już go ?
"twórcy już przesadzili." - to samo co wyżej.
To, że film jest czy będzie kiczowaty to wcale nie musi świadczyć o nim źle.
Czepiają się jakby anime nie było bardziej kiczowate. Powiem tak, lubię anime, w tym także "Dragon Ball" ale bądźmy szczerzy, że nie jest to zbyt poważna historia. Znaczy jak już ktoś tu pisał, powaga jest tylko w walce i w obliczu zagłady, a tak to zabawa i tyle. Wątpię, żeby film na siłę stylizowany na anime, zbyt dobrze się przyjął. Niestety, ale niektórzy nie rozumieją, że film aktorski rządzi się swoimi prawami, a film rysunkowy swoimi. Ktoś nawet wspominał o komputerowym wygenerowaniu włosów Son Goku. Gdyby twórcy byli tak głupi jak niektórzy tutiejsi użytkownicy i poszli tym tokiem, to dopiero byłby kicz i parodia.