Drapieżnik

The Flock
2007
6,3 11 tys. ocen
6,3 10 1 11222
3,5 2 krytyków
Drapieżnik
powrót do forum filmu Drapieżnik

To dobrze, ze powstają produkcje na tak ważne i niepopularne tematy. Powinno ich być więcej. Jest wiele zbrodni i zachowań ludzkich, o których powinno się mówić i je nagłaśniać. Ten film stawia ważne pytanie o ludzi, którzy walczą z patologią, o i uczucia, dramaty, zmiany jakie w nich zachodzą na skutek drstycznych przeżyć. Próbuje też zachęcić nas do refleksji nad granicą działań osób ścigających złoczyńców i zboczeńców. Czy główny bohater mógł naginać prawo, aby ratować życie ludzkie? Do myślenia daje scena, w której widz dowiaduje się o pozwie, jaki zlozli przeciwko głownemu bohaterowi róznej maści zboczeńcy. Nie podobało im się, ze byli wręcz prześladowani przez urzędnika państwowego.
No i tyle o pozytywach. To mógł być ważny i dobry film. Temat bardzo istotny, dobry aktor...tylko scenariusz i samo wykonanie bardzo kiepskie. momentami wyglada to jak film klasy B. mnostwo tej hollwodzkiej sztampy, przewidywalnosci i banalow...a scena z wilkiem byla niczym zaczerpnieta z tarzana. no i ta dziewczyna, ktora chciala tropic zloczyncow, a bala sie wlasnego cienia. nie bylo to co prawda policjanci, ale zastanawiam sie, czy zeby zostac takim urzednikiem to trzeba miec jakies kwalifikacje, szkolenia, czy mozna prprzyjsc do pracy z ulicy??

5/10.

ocenił(a) film na 3
Juskowiakk

Zgadzam się, ale nie ma się co zastanawiać i zagłębiać w ten film. Oczekiwałem porządnego thrillera, a film jest po prostu słaby, nic dodać nic ująć. Można obejrzeć do piwa jeśli komuś nie szkoda czasu.

3/10

Indrid_Cold_84

Popieram w 100%. Przysypialismy delikatnie. Polaczenie Siedem i Piły nie rzuciło nas na kolana...

ocenił(a) film na 6
Juskowiakk

Film zbyt rewelacyjny nie jest. Typowe kino hollywodzkie.Jednak temat dość nietypowy. Głównym powodem dla którego obejrzałem ten film był fakt iż gra w nim jedna z moich ulubionych piosenkarek. Myślałem, że skoro jest wymieniona w czołówce to zagra w tym filmie kilka scen. A tu niemiła niespodzianka, gra w dwóch scenach z czego w jednej trupa <lol>. Podobało mi się za to zakończenie filmu, gdyż cytat Fryderyka Nietzschego w bardzo dobry sposób opisuje głównego bohatera oraz jego psychikę.

SPOJLER SPOJLER SPOJLER SPOJLER SPOJLER SPOJLER SPOJLER

ocenił(a) film na 1
zawisza26_2

B klasowiec i do tego spi**dolony na całej lini jezu same gówno ostatnio produkują.

ocenił(a) film na 4
Juskowiakk

Również popieram, nic nadzwyczajnego, pomysł na film dobry ale wykonanie słabiutkie... moja ocena 4/10