7,1 209 tys. ocen
7,1 10 1 208851
6,7 58 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Witam, w pewnym momencie filmu pojawia się scena, która jest niemalże skopiowana z fragmentu poniższego filmu:

http://www.youtube.com/watch?v=8OgkDCAYY2k

pytanie - o co chodziło reżyserowi, skąd taki zabieg ? Jakie to miało znaczenie ?

Film generalnie mi się podobał, jest kilka scen-żarcików których nie znoszę, a na które jest moda u większości reżyserów - przykład: "Je***m to je***m, po co drążysz?".

Pozdrawiam

ttoommyy

Poprostu. cały Smarzowski. skopiował to skopiował, ''po co drążysz?'' To własnie coś w tym stylu jak ten tekst.

ocenił(a) film na 8
kubelek0908

Spytałem bo pomyślałem, że jestem niedoinformowany - może użył to w jakimś konkretnym celu. Jakaś dedykacja...nie mam pojęcia. Trochę mnie to zirytowało. Wiesz - nie chciałbym oglądnąć kolejnego filmu Smarzowskiego w którym będzie jakiś wypadek drogowy i padnie znikąd "Ale urwał". Po prostu to było dla mnie dziwne :)

ocenił(a) film na 10
ttoommyy

Taki smaczek po prostu, filmy z YT to dzisiaj część popkultury i mnie nie dziwią takie zapożyczenia, to samo od wielu lat tyczy się wierszy, tekstów piosenek, plakatów czy scen sytuacyjnych odnoszących się do wydarzeń z udziałem znanych ludzi. Jednym słowem postęp i zarazem sympatyczna ironia ze służb mundurowych

ocenił(a) film na 7
ttoommyy

Nie nazywałbym tego 'kopiowaniem'. Inspirowanie się materiałami z youtube i pochodnych jest widoczne również w kilku innych scenach filmu. Osobiście, nie przeszkadza mi to.