Droga koszykówko

Dear Basketball
2017
6,2 3,5 tys. ocen
6,2 10 1 3531
5,0 14 krytyków
Droga koszykówko
powrót do forum filmu Droga koszykówko

To jest naprawdę ponury żart i dla mnie osobiście dzień żałoby Animacja Dear Basketball otrzymała Oskara Bądzmy szczerzyto krótkie i zrobione brzydką kreską coś nie ma w sobie nic wartościowego Oskar dla tej produkcji to jawne plucie w twarz animatorom i animacjom które powstają z serca dla serca posiadają wartości treści i momenty zapadające w pamięć a które nie dostają nagród i rozgłosu Kobe Bryant był świetnym koszykarzem ale kaman Jego animacja naprawdę nie ma w sobie niczego zapadającego w pamięć Daję 1 na10 bo niżej się nie da Oglądałam w życiu dziesiątki animacji stworzonych z pasji z przekazem treścią i momentami zapadającymi w pamięć których próżno szukać w Dear Basketball To brzmi jak ponury żart ale jednak to prawda że Dear Basketball zdobyło nagrody na które nie zasługuje

ocenił(a) film na 2
Avva

Popieram, ten film nie powinien nawet mominacji dostać. Nudna kreska, kiczowate patetyczne success story z narracją bez emocji. Na świecie co roku powstaje przynajmniej kilkadziesiąt olśniewających animacji. To coś nawet nie trzyma średniej. Wszystkie inne filmy w stawce były o klasę lepsze.

ocenił(a) film na 5
Avva

Nie hejtuję Dear Baketball, bo nie jest to najgorsza animacja, lecz widziałem wszystkie nominowane krótkometrażówki i każda z nich jest co najmniej dwie klasy lepsza. Przy dwóch byłem poruszony, jedna zachwycała technologicznie, kolejna bawiła konwencją. Natomiast Dear Basketball jest... przeciętna. Na tym polu Akademia absolutnie nie popisała się.

ocenił(a) film na 4
Mac Cry

No właśnie to boli najbardziej, bo takie Garden Party biję tę auto-laurkę pod każdym względem.

lew890

By komentować tą animację trzeba wpierw poznać historię BlackMamby :) Waszym zdaniem nie ma żadnego przekazu, etc. i tu jesteście w wielkim błędzie. Tą krótką historię zrozumie każdy kto poświęcił się dla sportu i dyscypliny, którą kocha, nie tylko fani koszykówki. Ko8e

użytkownik usunięty
Avva

"Z brzydką kreską"... Taa... Każdy szkic, nawet w najprostszej formie idealnie przedstawia zarys każdej z pojawiających się figury z niesamowicie nienagannym stylem. Płynne przejścia pomiędzy obrazami. Charakter postaci. No ale co tam.

Glen Keane reżyseruje, John Williams tworzy muzykę, do animacji o człowieku, który poświęca całe życie swojej pasji i (tu niespodzianka) odnosi wielki sukces. Choćbym nawet z głębi serca nienawidził Kobiego to z samej racji tego co udało mu się osiągnąć raczyłbym się choć chwilę zastanowić nad czy może rzeczywiście nie warto byłoby mu pogratulować.

Świetna animacja z prostym przekazem. Czy warta Oscara? Nie wiem. Nie wiem z jakimi innymi konkurowała, ale z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że te "dziesiątki animacji stworzonych z pasji z przekazem treścią i momentami zapadającymi w pamięć" to właśnie to co przegrało z Dear Basketball, że się tak nad nim wyżywasz... No ale może rzeczywiście te wszystkie nazwiska z całym swoim życiowym dorobkiem zasługują na soczyste (1)! W końcu dostali Oscara! Jak śmieli...