Duch epoki

Zeitgeist
2007
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 12372
Duch epoki
powrót do forum filmu Duch epoki

Fenomenalny film, będący świeżą, niekonwencjonalną, merytoryczną analizą problemów naszych czasów. A kolejne jego części są dojrzałą a za razem bardzo odważną próba odpowiedzi na bolączki naszych czasów.
Prawdziwa uczta intelektualna dla każdej niezależnie myślącej jednostki.

hooltaj83

A ja myślę, że to kolejna lewacka laurka, mająca powiedzieć, że cywilizacja zachodu jest be. Komuniści, lewacy i cała ta zgraja właśnie chce dyskredytować wszystko to co spaja je (tradycja, religia), po ta aby zbudować własny "nowy świat". Styl narracji i argumenty przypomniały mi komunistyczne laurki z lat 20-40.
I tak samo wszelka krytyka owego poglądu będzie traktowana jako przejaw nietolerancji, chamstwa i generalnie zniewolenia umysłu. Polecam polski dokument o agenturze komunistycznej w USA.

velarios90

jaki to film?

pklo01

http://www.filmweb.pl/film/New+Poland-2010-599535
http://www.youtube.com/watch?v=ep9U5I2UgIE

0 propagandy znanej z "History Channel", same fakty, dokumenty.

ocenił(a) film na 7
velarios90

A ja myślę, że masz klocka w głowie.

Nnorm

Nie mogę się zgodzić z pańskim punktem widzenia.

ocenił(a) film na 7
velarios90

Niestety, ale Twój poprzedni post potwierdza moje zdanie.

hooltaj83

No. Kłamstwo u ignorantów zawsze wywołuje euforię... To chyba dlatego że bezkrytyczne przyjmowanie podawanej im papki (której treść jest równie bogata co reklam proszków do prania) jest mylone z analizą informacji.

ocenił(a) film na 8
jaca777_2

Z tą euforią u ignorantów po konfrontacji z kłamstwami to prawda... Widać to co niedzielę w kościołach.

ashu21

Mylisz chyba pojęcia... Poza tym nie jestem katolikiem, ale Ty chyba jesteś skoro co niedziele musisz stawiać czoła "ignorantom".

ocenił(a) film na 8
jaca777_2

Nigdzie nie napisałem, że to Ty jesteś katolikiem, odnoszę się tylko do Twojego komentarza o ignorancji, żeby nie wydał się komuś jednostronny, na ale skoro mylę pojęcia to wybacz, pozostawiam Ci monopol na 'prawdę' ;) pzdr

ashu21

No. Najlepiej się burzyć.

Twój komentarz był sugestywny i tak go odebrałem. Jeśli się mylę, to wybacz.