Duch epoki

Zeitgeist
2007
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 12372
Duch epoki
powrót do forum filmu Duch epoki

Do mnie przemówiła jedynie pierwsza część.
Już dawno jestem ateistką i całe to gadanie o Adamie i Ewie,stworzeniu kilku języków,znaczeniu tęczy jest na podobieństwo legend,a wynania jak np.,chrześcijaństwo,protestantyzm,świadkowie Jehowy...bzdura.Każdy z nich tylko interpretuje biblie inaczej a czasami nawet sami sobie zaprzeczają.
Dlatego z pierwszą częścią filmu się zgodze.
Natomiast w drugą raczej nie uwierze.Moze po prostu nie dopuszczam do mysli że ludzie potrafią być tacy...AŻ tacy...no,brak mi słów.
Pozdrawiam.

grooshya

Czyli co amerykańce w Iraku uwalniają ludzi spod tyrani? ;] No dzieci nawet wiedzą że całe to gadanie to tylko pretekst. A druga sprawa jest taka że jak to oglądałem w tv na żywo to do razu mówiłem że ni ma ch..ja by sie to samo tak zawaliło. Zresztą jasno powiedzieli w filmie że znaleziono w stopionej stali termit, bo paliwo to stali proszę pani nie stopi :/
Odnośnie banków i finansowania wojen. Sprawa niby oczywista ale nikt o tym nie mówi. Zresztą zobacz po jakiej cenie jest kupowana ropa chociażby w Wenezueli :) zobacz za jakie gorsze kraje afrykańskie sprzedają swoje surowce a wszystko to w ramach kontroli nad globalnym rynkiem nad którym to z kolei czuwa Bank Światowy. Czy zdajesz sobie sprawę że każdy bank nie potrafił by spłacić swoich klientów jeśliby przyszli masowo po kasę. W takim razie gdzie są moję pieniądze :]

ocenił(a) film na 8
ketor

Słuchaj,ja nie bronie amerykanów,broń boże,doskonale wiem że to jest banda sukinsynów.Ale po prostu bardzo ciężko mi jest uwierzyć , żeby byli skłonni zabić taką mase ludzi za rope,za pieniądze, za władze.
Ale widocznie będe musiała sie z tym pogodzić.

ocenił(a) film na 3
grooshya

Obejrzałem 2 pierwsze części (jest 4.oo ide igrzyska oglądać.Pekin)
Ameryka jest krajem zbudowanym na kłamstwie połączonym ze wszechobecnym patriotyzmem.Na każdym amerykanskim domku powiewa amerykansska flaga flaga.
"Oh say can you see...".Amerykani to inteligentny naród,ale pozwalają budować swój naród na piasku,Bush jest tylko kolejną marionetką,która nie potrafi się sprzeciwić ? 9/11 to nie był Akt terroryzmu to była przygotowana egzekucja.Jak mówi jeden z głosów "Co ?Człowiek z gór zaplanował największy atak na świecie ? Człowiek z gór ? "Czemu Ameryka pomogła Bliskiemu Wschodowi gdy tamci przegrywali w bitwie z Rosją ? Poniewarz musżą wszystko kontrolować i wmawiać społeczenstwu,że Terrorysci których sami wspierają są plagą USA.Jestem przekonany,że kiedyś ta zasłona dymna upadnie,a wtedy Stany Zjednoczone przestaną istnieć,zniszczone przez III wojnę światową którą sami rozpętają.Za tą zasłoną stoi ktoś całkiem gorszy od Hitlera," ludzie " którzy ukrywają swoją prawdziwą tożsamośc,swoje prawdziwe wpływy,tylko po to by zastraszać ludność.
Dobrze,że w tym kraju nie mieszkam.
Owce rządzące nad Ludzmi
Wilki rządzące nad Owcami
tylko kto rządzi wilkami ?