Duma i uprzedzenie

Bride & Prejudice
2004
6,5 11 tys. ocen
6,5 10 1 11045
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

a czy nie uważacie, że to filmidło to jedna wielka podróbka tanich amerykańskich romantycznych filmów z j.lo w roli głównej?? :-/ jestem zniesmaczona przez komercyjność tego filmu i nastawienie nie na to co ważne tylko na to co wszyscy chętnie będą oglądać... zresztą nie wszyscy bo w filmie nic mnie nie zaskoczyło, te same triki pisane od jednego szablony w amerykanskich wytworniach filmowych. cóż, mogę się mylić ponieważ jest to film z zupełnie innego kraju o odrębnej kultury i na pewno wile wątkó nie jesteśmy w stanie uchwycić, a które dla hindusów są po prostu oczywiste.

Anarien_Vilyaore

Wiesz, takie zazwyczaj są hinduskie filmy. Zawsze dobre zakończenie etc. Tego można się spodziewać po tych filmach. Nie jakiś rewelacji.

ocenił(a) film na 10
aniaby

Hinduskie filmy nie zawsze mja szczesliwe zakonczenia, a to nie jest film Bollywood.
W Produkcjach Bollywood jest magoia, jest mowa o zwyklych uczuciach, ktore uwazamy za banaly, a zapominamy ze sa bardzo wazne w zyciu. Rodzina, szczescie, milosc.Nie ma scen lozkowych ani brutalnych. Przepiekna muzyka, taniec, spiew, scenografia oddaja wrazliwosc i subtelnosc tych filmow.