Dziewczyna z perłą

Girl With a Pearl Earring
2003
7,1 88 tys. ocen
7,1 10 1 88057
7,0 20 krytyków
Dziewczyna z perłą
powrót do forum filmu Dziewczyna z perłą

pewnie zaraz fanki naskocza na mnie, ze nie jestm wrazliwa itd, ale dla mnie ten film byl straaasznie nudny! i z tego co tu czytam nie jestem z tym twierdzeniem sma... nie dostrzegam w nim zadnej "ukrytej, magicznej glebi"
strata czasu

ocenił(a) film na 6
martynkka

wszystko dlatego ze podoba Ci sie borat, sluchasz hima..i masz 10-15lat:>

ocenił(a) film na 7
rehe

eeee...co do mojej poprzedniczki...to że podobał sie borat...zależy co kto lubi. To ze ktośtam słucha Him- tym bardziej nie rozumiem jaki to ma związek z kinem. A to że ma 10-15 lat to juz kompletnie nie rozumiem:/

rehe

przykro mi, niestety muszę Cię rozczarować-nie udała Ci się charakterystyka:(
nie słucham Hima, lubię ich znak.
Borat nie jest moim ulubionym filmem, lubię wchodzić na jego forum i męczy mnie ciągłe szukanie go w filmwebie. Mam go w ulubionych filmach żeby łatwiej mi było tam wchodzić na tą stronę.
Nie jestem też w podanym przez Ciebie przedziale wiekowym.
A nawet gdybym słuchała Hima i ogładała Borata, to co Ci do tego? Nie podabała mi się "Dziewczyna z perłą" i od razu jestem "be"?
eeh...

ocenił(a) film na 4
martynkka

Mnie też się ten film nie spodobał... Ale muszę powiedzieć, że muzyka była świetna :)

ocenił(a) film na 8
martynkka

a mi sie podobal i to bardzo. moze dlatego ze nie szukalam ukrytej glebi bo jest ona jak najbardzej ujawniona i nadal jest glebia. a moze poprostu film jest mi jakos blizszy poniewaz bliskie jest mi malarstwo, a tobie malarstwo wisi, tak jak mi wisi np sport i filmy o sporcie niespecjalnie sa w stanie mnie poruszyc. ale nie wazne co o tym filmie myslisz, nie jest strata czasu, poniewaz wiesz po jesgo obejrzeniu troche wiecej, nawet jesli ci sie nie podobal.

vjaderrr

Coś w tym jest, że trzeba się znać na sztuce, żeby film lepiej zrozumieć. Przyznam, że jak go teraz oglądam po prawie 4 latach, o wiele więcej widzę i czytam między wierszami.
Może za kolejne 4 lata dostrzegę jeszcze więcej?
Film, moim zdaniem, bardzo dobry. Świetne portrety psychologiczne. Wspaniała obsada. Mistrzowsko oddany klimat ówczesnych Delft.
Cud miód.

anather777

dla mnie ten film był dziwny.srednio mi sie podobał,nic sie nie dzieje.taki nijaki.