Dziewczyna z perłą

Girl With a Pearl Earring
2003
7,1 88 tys. ocen
7,1 10 1 88057
7,0 20 krytyków
Dziewczyna z perłą
powrót do forum filmu Dziewczyna z perłą

ahhhh...=)

ocenił(a) film na 9

moja koleżanka o nim powiedziała: przez cały film nic sie nie dzieje ale jest świetny. no własnie to jeden z nie licznych filmów który pomimo, absolutnego braku "akcji" (bardzo nie pasuje tu to okreslenie no ale cóż ;) jest jednoczesnie nie samowicie wciągający dzięki poetyckości zdjęć. barwy, a nawet ich intensywność jak dla mnie sa po prosu wyjete z obrazów Vermera.

ocenił(a) film na 7
kaaarla

dokładnie :) film abolutnie urzekający. nie ma tam żadnej sceny rozbieranej, a mimo to(a może zwłaszcza dlatego?) jest niesamowicie zmysłowy; nie pada tam żadne banalne "kocham cie antoni", a jest to film bardzo romantyczny; nie dzieje się "nic", a film cały czas trzyma widza w napięciu.
zreszta, najlepsza recenzje wystawiła mu pewna kobietka, ktora niezbyt lubuje sie w romansach, dramatach i innych tego typu "nudziarstwach", za to uwielbia zajadac sie chrupkami na horrorach i "hałasliwych" komediach i ktora to kobietka każdy taki film komentuje robiac tylko krotkie przerwy na przełykanie ów pozywienia: przez cały film siedziała obok jak trusia bez jednego ust otwarcia.
tak własnie wyglada magia kina ;)

ocenił(a) film na 10
ja_tu_tylko_sprzatam

Dokładnie, "zmysłowy" to najlepsze określenie tego filmu.

użytkownik usunięty
miss_russ

określenie "zmysłowy" wybitnie mi tu nie pasuje.

Ale film podobał mi się, nawet Scarlett Johansson nie drażniła mnie tu.