Dziewiąta sesja

Session 9
2001
6,2 9,4 tys. ocen
6,2 10 1 9430
5,5 6 krytyków
Dziewiąta sesja
powrót do forum filmu Dziewiąta sesja

Pytanie (SPOJLER)

użytkownik usunięty

Jestem świeżo po obejrzeniu filmu i pomimo niskiego budżetu zrobił on na mnie duże wrażenie. Nie mogę zrozumieć tylko jednej rzeczy. Skąd w tym szpitalu fotografie z życia Gordona i jego rodziny? Dlaczego (przyjmując, że zabił on swoją rodzinę) nikt o tym nie wiedział i Gordon hasał sobie po wolności bez żadnych represji ze strony władz? Co symbolizowało to krzesło, które często pojawiało się w filmie? Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty

Gordon sam przyniósł te fotografie, a reszta ekipy mogła ich nie zauważyć. Po śmierci swojej rodziny pewnie spędzał w szpitalu nie tylko dnie, ale również noce (dlatego jednej nocy zaatakował Hanka). Od śmierci jego bliskich minęło co najwyżej kilka dni i nikt, oprócz Gordona, mógł jeszcze o tym nie wiedzieć (w sensie znajomi, sąsiedzi, policja). A krzesło chyba nie symbolizuje niczego szczególnego (ot szpital popadający w ruinę, który jednak ciągle wywołuje pewien lęk i niepokój).

Tak, przecież oglądał je w samochodzie po wyjęciu z kieszeni. A potem powiesił je na ścianie. Nie ma w tym nic niezrozumiałego:)