Pisałam do kilku wydawnictw... Bukowy las odpisał mi, że planowali wydać tą książkę, ale ktoś inny ma do niej prawa, więc powinna wyjść w tym roku :D Tylko żadne wydawnictwo nie chce się przyznać kto wykupił te prawa ; )
Dziękuję bardzo za informację :) Mam nadzieję, że książka zostanie szybko wydana, bo chciałabym ją przeczytać, zanim zobaczę film :D
Ja tak samo! Nawet zastanawiałam się nad kupnem ebooka w Google Play, ale jakoś nie mogę się przekonać do czytania na tablecie.
Miałam okazję przeczytać książkę po angielsku i szczerze mówiąc wydaje mi się, że film znacznie od niej odbiega. Wnioskuję to tylko po zwiastunie, ale myślę, że film będzie znacznie przyjemniejszy i w 'cieplejszym' klimacie, czyli jak najbardziej na plus w porównaniu z tym co napisał autor :) Dlatego nie mogę się doczekać, bo książka z nóg mnie nie zwaliła, chociaż była zabawna, a film zapowiada się naprawdę obiecująco.
Na pewno zmienią relacje bohaterów, profil zainteresowania kinem i zakończenie. I bardzo dobrze, bo to nie jest seria, także trudno wymagać od ekranizacji idealnego odwzorowania książki. Powiew świeżości dla tych, którzy przeczytali, i nietypowy film o śmiertelnej chorobie dla całej reszty.