Eksperyment

Das Experiment
2001
7,4 41 tys. ocen
7,4 10 1 40735
5,8 12 krytyków
Eksperyment
powrót do forum filmu Eksperyment

Film sam w sobie bardzo mi się podobał, ciekawa jestem tylko ile z tego co było w nim pokazane wydarzyło się naprawdę, a ile to tylko wodze fantazji reżysera. Normalnie przyczepiłabym się do tego wątku miłosnego, ale tu był jakoś tak fajnie w komponowany, że mi zupełnie nie przeszkadzał, chodź i tak uważam że był raczej niepotrzebny, a jedynie był wprowadzony żeby nie bylo za nudno i za mdło. Jedyne czego mi w tym filmie brakowało, to wyjaśnienia kim są ci którzy brali udział w eksperymencie i dlaczego w dany sposób się zachowywali, bo niektóre relacje były ewidentnie spowodowane jakimiś niemiłymi przeżyciami, albo problemami. Wiec jeśli już weszli na taki teki temat i chcieli pokazać ich indywidualność, to mogli doprowadzić to do końca i wytłumaczyć skąd takie a nie inne zachowania. Psychologicznego wątku nie chce mi się tu roztrącać w komentarzy, więc go sobie daruje. Świetna gra aktorska, praktycznie wszystkich, a główny bohater nieźle przystojny, to tak na marginesie.

ocenił(a) film na 9
dkf

Tak to teraz przeczytała i się zastanawiam czemu napisałam tylko o złych stronach tego filmu. Ogólnie uwielbiam go i widziałam już dwa razy, co nie często mi się zdarza. Oprócz tego co napisałam wcześniej, to film jest świetny, najbardziej podoba mi się realistyczne ukazanie wszystkie, a nie wygładzanie wszystkiego. Może i twórców trochę poniosło pod koniec, ale dzięki temu tylko przyjemniej się ogląda. Kulminacyjna scena w której wszyscy "wychodzą" ze swoich ról, z puszczoną z głośników niemiecką muzyką rozrywkową, pięknie się komponuje i jest jedna z moich ulubionych.